Fri

Her bliver Peter overrasket af sin kone: - Den bedste gave siden mine børn

Peter Hansen knokler altid for andre og glemmer selv at bede om hjælp. Nu siger hans familie og venner tak ved at give Peter 'En have i gave'.

Da Peter Hansen kom kørende med en kasse øl til Mettes studenterfest, var det kærlighed ved første blik. 

- Det er helt tilfældigt, hvornår lynet slår ned. Jeg vidste bare, ham der, det er manden, forklarer Mette Mølgaard Hansen, der har planlagt en overraskelse for Peter, der i den grad har ændret hans liv.

Den nye kærlighed blev sat på en hård prøve, da Peter kort efter mødet med Mette blev ramt af testikelkræft.

- Der var rigtig mange veninder, der sagde: "Smut ud af det". Jeg var jo ung, kun 19 år, da jeg mødte Peter, fortæller Mette Mølgaard Hansen. 

Heldigvis overlevede både Peter og kærligheden kampen mod kræften, men en stor fremtidsdrøm blev knust. 

- Det viste sig, at vi ikke kunne få børn på naturlig vis. Efter flere år med inseminationsbehandlinger, sagde vi stop. Det var simpelthen for hårdt. Så besluttede vi os for at adoptere. Det er bare det bedste, der er sket, siger Mette Mølgaard Hansen. 

Glemmer sig selv

På trods af udfordringerne med sygdom og to små børn, så springer Peter Hansen altid til og giver andre en hånd med. 

'En have i gave' på TV 2 FRI

I otte programmer overrasker TV 2 FRI danskere med en drømmehave, fordi deres nærmeste synes, de fortjener det.

Der er plads til de store følelser, når vært Ellen Nybo sammen med haveeksperterne Dorthe Kvist og Knud Bundgaard rejser Danmark rundt for at forvandle uoverskuelige jordbunker til hyggelige oaser. 

Sammen med lokale hold af anlægsgartnere og venner og familie har de to dage til at gøre grønne drømme til virkelighed. 

Du kan følge med i havernes forvandlinger og de rørende historier bag på TV 2 FRI mandag kl. 21.15 eller gratis på TV 2 Play.

- Han er god til at hjælpe alle andre, men når han selv har brug for assistance, så glemmer han at spørge, fortæller Peter Hansens ven John.

Han er mødt op for at hjælpe med at omdanne et af Peters stressende hængepartier til en ægte oase, nemlig villahaven i Gundsømagle ved Roskilde.

I to dage knokler TV 2 FRI, to havearkitekter, et hold anlægsgartnere og et væld af venner og familie på at få haven forvandlet, inden Peter kommer hjem fra firmatur.

Lige på et hængende hår

I allersidste øjeblik, begynder det at knibe med tiden. Men Peters kone Mette og vennen John har en plan.

De vil udnytte Peters hjælpsomhed til at købe lidt ekstra tid. 

John griber telefonen og får Peter til at køre en omvej hjem.

- Hej Peter, jeg har lige snakket med Mette, og hun siger, du er et eller andet sted i nærheden af Roskilde. Kan du ikke samle mig op ovre ved skolen? Min bil er gået kold, og jeg vrikkede om på knæet i går, siger John.

Den historie hopper Peter på, og mens John kører over på skolen, hvor Peter kan samle ham op, falder de allersidste detaljer på plads i haven, og hele sjakket gemmer sig inde i huset.  

- Den bedste gave siden mine børn

Da Peter træder ud af bilen foran villaen i Gundsømagle, står hans kone Mette klar til at give ham bind for øjnene og fører ham ind i haven. 

- Det var på tide, det var dig, der skulle overraskes, når du hjælper alle andre. Velkommen hjem, siger Mette Mølgaard Hansen og løfter bindet af sin mands øjne. 

- Wow. Hold da op. Her er virkelig smukt. Det er nok den bedste gave, jeg har fået, siden jeg fik mine børn, siger en tydeligt rørt Peter, inden venner og familie vælter ud af huset for at lykønske ham. 

Sådan så Peter og Mette Hansens have ud, inden TV 2 Fri og et hold af haveeksperter rykkede ind.
Sådan så Peter og Mette Hansens have ud, efter TV 2 Fri og et hold af haveeksperter havde arbejdet på den i to dage.

Har tabt over 20 kilo

I dag er det et halvt år siden, Peter Hansen fik 'En have i gave', og det kan både ses og mærkes. 

- Jeg har fået meget mere energi til andre projekter, fordi jeg kan sætte mig ned, når jeg kommer hjem fra arbejde og kigge ud på haven uden dårlig samvittighed, eller ligge ude i møblementet med tæpper og kaffe.

Men det nye overskud, haven har givet, er også blevet brugt til at være meget mere aktiv. 

- Da udsendelsen blev optaget, der rammer jeg i omegnen af 115 kilo, og nu er jeg nede på 92. Jeg har købt en cykeltræner og cykler i omegnen af 100 kilometer om ugen. Det kan jeg kun, fordi jeg ikke sidder og tænker, at jeg burde gå ud og få styr på haven, siger Peter Hansen.

Nu glæder han sig til varmere tider, så familien kan opleve haven i fuldt flor. 

- Jeg glæder mig til at gå og nusse i bedene og spise alle de dejlige ting, der er blevet sat, siger Peter Hansen.

- Vi niver os selv i armen, hver gang vi kigger ud, og vi kan næste ikke vente på, det bliver forår, så vi kan få lov at se det hele komme op, tilføjer Mette Mølgaard Hansen. 

Følg deres haves forvandling i 'En have i gave' på TV 2 FRI mandag 20. februar klokken 21.15. Du kan allerede nu se programmet gratis på TV 2 PLAY.