Nybyggerne

Her er den bedste investering du kan lave i dit hjem

Bygger du dit køkken på den rigtige måde, kan det blive den bedste investering, du overhovedet kan foretage dig i dit hjem.

I femte afsnit skal nybyggerne sætte køkkener ind i TV 2-programmet af samme navn. Og vælger du selv den rigtige køkkenløsning, kan det faktisk gå hen og blive den bedste investering, du nogensinde har lavet i din egen bolig.

Det viser en undersøgelse, Realmæglerne har lavet.

Det er et køkkenalrum, der kan vise sig at betale sig hjem mange gange igen, hvis man efterfølgende sælger sin bolig.

- Køkkenalrummet er god optimering af boligens kvadratmeter. Derfor giver det et stort afkast, siger mægler og partner hos Realmæglerne Christian Brøndum og uddyber:

I nogle boliger lægger man bare en væg ned mellem det eksisterende køkken og den eksisterende stue, og wupti, så har man et køkkenalrum

Christian Brøndum, ejendomsmægler og partner hos Realmæglerne

- Det er svært at sige sige nøjagtigt, hvad prisen er for at bygge et køkkenalrum. Det kommer an på, om du skal bryde ind i nogle bærende konstruktioner for at etablere det. Skal du ikke det, er det en ganske beskeden investering som giver meget igen, og du kan få mellem 100 og 500 procent af investeringen igen, hvis du efterfølgende sælger boligen, siger han og peger på, at det i mange boliger ligefrem er nemt at skabe det populære rum.

Køkkenalrummet er så populært, fordi det forener familien. Det bliver hjertet i boligen

Christian Brøndum, ejendomsmægler og partner hos Realmæglerne

- Det kan være noget af det nemmeste at lave. I nogle boliger lægger man bare en væg ned mellem det eksisterende køkken og den eksisterende stue, og wupti, så har man et køkkenalrum.

Bliver boligens hjerte

Når rummet er så populært hos boligkøberne, skyldes det, at rummet nemt bliver hele boligens centrum.

- Køkkenalrummet er så populært, fordi det forener familien. Det bliver hjertet i boligen. Det bliver der, hvor al aktivitet foregår. Du kan stå og lave mad, mens du kan følge med i, hvad børnene sidder og laver.

Han peger ligeledes på, at det kan være forholdsvis billigt at lave et køkkenalrum, og at prisen naturligvis spiller ind i forhold til, hvor meget af investeringen man får igen ved et boligsalg.

Almindeligt køkken er knap så god forretning

Værre ser det straks ud med investeringer i mere almindelige køkkener. Her kan det, ifølge Realmæglernes undersøgelse, bedst betale sig at investere i et lavpriskøkken, mens du maksimalt får det halve af investeringen hjem igen på et luksuskøkken.

Det er god optimering af boligens kvadratmeter. Derfor giver det et stort afkast

Christian Brøndum, partner og mægler hos Realmæglerne

Herunder kan du se mere om, hvor meget du får igen af investeringen i forskellige slags køkkener.

Lavpris- mellempriskøkken

Det gamle nedslidte køkken bliver udskiftet med et lavpris-køkken.

Udgift: 75.000 kroner

Det får du tilbage af investeringen ved et boligsalg: 50-100 procent

Bemærkninger: Hellere et nyt billigt køkken, end et gammelt nedslidt køkken. Det synes at være devisen over hele landet. Og generelt er det nemmere at få udgiften til mindre fornyelser hjem igen. Derfor kan man især i hovedstadsområdet opleve, at hele investeringen vil kunne hentes hjem igen, lyder det fra Realmæglerne.

Luksuskøkken

Det gamle nedslidte køkken udskiftes med et luksuskøkken i bedste kvalitet og tidløs stil.

Udgift: 300.000 kroner

Det får du tilbage af investeringen ved et boligsalg: 25-50 procent

Bemærkninger: Dyre boliger har lettere ved at hente en større del af investeringen til et nyt luksuskøkken hjem igen. Jo dyrere huset er, jo mere forventes det at indeholde et kvalitetskøkken. Men som udgangspunkt vil det være en dårlig investering, selv i de dyre geografiske områder, siger partner og mægler hos Realmæglerne Christian Brøndum

Herunder kan du se, hvad Realmæglernes undersøgelse udpeger som den værste investering, du kan lave i dit hjem, set med økonomiske briller.