Test dig selv: Hvor i Danmark hører du hjemme?

Er du jyde, fynbo eller københavner? Det kan dine vaner, din opførsel og dit forbrug være med til at afsløre. Tag testen her.

Drømmer du engang imellem om at sige dit job op og flytte til den anden ende af landet? Og tænker du så over, hvor i landet du ville blive gladest for at bo? Det kan du måske få svar på med denne test.

I en tidligere måling, som TV 2 fik lavet af analyseinstituttet YouGov, spurgte vi 500 danskere i hver landsdel om deres vaner, opførsel og forbrug.

Midtjyder kører for stærkt

Det viser sig for eksempel, at flest folk fra Midtjylland kører for stærkt, mens København har færrest tilhængere af kongehuset. Dét, og meget mere, er danskerne blevet spurgt om. Deres svar er derefter blevet kodet til en test, der kan afsløre, hvor i landet du hører til. 

Danskernes vaner

I 2015 spurgte TV 2 og YouGov 500 danskere i hver landsdel om deres forbrug og vaner. Her kan du se nogle af forskellene. 

  • Der er færrest personer i København (45 procent), der er tilhængere af kongehuset, til gengæld er der flest på Lolland Falster, hvor 77 procent er tilhængere. 
  • Der er flest nordsjællænderne, der har været deres partner utro (38 procent).
  • Hele 78 procent af nordsjællænderne er ikke-rygere, de er derfor den region, hvor færrest ryger.
  • Der er færrest i København, der kører for stærkt (14 procent), til gengæld er der flest midtjyder (24 procent), der kører for stærkt.  

I TV 2-programmet 'Vil I starte helt forfra?' udsætter fire danske par med knas i økonomien sig selv for en ”flytteøvelse”, når de siger ja til at flytte til en ny by, et nyt hus og helt nye jobs. Og efter en uge skal de beslutte sig for, om de vil starte helt forfra i det nye liv. 

Men hvor i landet hører du egentlig til?

Tag testen nedenfor og se, om du - ifølge YouGov-målingen - burde bo i Sønderjylland, på Fyn eller måske et helt tredje sted.  

Hvis du vil læse mere om de data, der er brugt i testen, kan du klikke her. 

Hvor har du hjemme i Danmark?