Nye tal: Her er det dyrest og billigst at bo i Danmark

Går du med flytteplaner og drømmer du om at få lidt mere luft i økonomien, så kan du danne dig et overblik over boligpriserne i de danske kommuner her

Det er stadigvæk dyrest at bosætte sig i København og en række af byens nordlige forstadskommuner sĂĄsom Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal Kommune, nĂĄr man skal købe bolig i Danmark. Det viser nye tal fra Boliga, der har lavet en liste over de danske boligpriser i 2016 (villaer, rækkehuse og ejerlejligheder) fordelt pĂĄ kommuner for TV 2.

Her kan man for eksempel se, at Frederiksberg, Gentofte og København ligger på henholdsvis en første- anden- og tredjeplads over de dyreste kommuner i København.

- Det er de traditionelle liebhaverkommuner, der kræver rigtig høj indtægt, vi ser blandt de dyreste kommuner. Derudover er det udelukkende København og hele hovedstadsomrĂĄdet, der ligger pĂĄ listen over de dyreste kommuner lige pĂĄnær Aarhus, der ogsĂĄ er med, siger Lise Nytoft Bergmann, der er chefanalytiker og boligøkonom i Nordea. 

Her er Danmarks ti dyreste og billigste kommuner

Danmarks 10 dyreste kommuner

1. Frederiksberg

2. Gentofte

3. Lyngby-Taarbæk

4. København

5. Rudersdal

6. Gladsaxe

7. Hørsholm

8. Dragør

9. TĂĄrnby

10. Furesø

Danmarks 10 billigste kommuner

1. Lolland

2. Tønder

3. Ærø

4. Lemvig

5. Langeland

6. Læsø

7. Morsø

8. Guldborgsund

9. Vesthimmerlands

10. Ringkøbing-Skjern

Kilde: Boliga

- Den eneste udvikling, vi ser pĂĄ boligmarkede, er, at de dyre kommuner bliver stadigt dyrere med ĂĄrene, mens de billige ligger pĂĄ samme niveau, tilføjer hun. 

Hvor dyr er din kommune

Men hvad koster boliger i din kommune, og kunne du spare penge, hvis du flyttede til nabokommunen eller endnu længere væk?

Det kan du se pĂĄ kortet nedenfor.

Her kan du se de billigste og dyreste kommuner i Danmark

Hold musen henover din kommune og se kvadratmeterprisen

Bor du i for eksempel Aarhus eller København, og ønsker du at flytte til en større bolig i en knap sĂĄ dyr kommune, kan du spare omkring 15.000-16.000 per kvadratmeter pĂĄ at flytte til henholdsvis Randers eller Høje-Taastrup kommune.

Danmarkskortet

På Danmarkskortet kan du se den gennemsnitlige salgskvadratmeterpriser for villaer, rækkehuse og ejerlejligheder solgt i almindelig fri handel i 2016 fordelt på de enkelte kommuner.

Du kan samtidig se, hvor mange kvadratmeter du ud fra en gennemsnitsberegning af kvadratmeterprisen kan fĂĄ for en million kroner i den pĂĄgældende kommune. 

På kortet er kun medtaget kommuner, hvor der har været over 20 salg i perioden.

Kilde: Boliga

Mange danskere kunne have gavn af at flytte

I programmet 'Vil I starte helt forfra?' laver fire danske par, der alle har knas i økonomien, netop denne øvelse, hvor de flytter fra deres hus til en ny bolig i en anden og billigere kommune og tilmed med helt nye jobs med hjælp fra en række eksperter.

Og faktisk kunne mange danskere med ondt i økonomien fĂĄ glæde af at kigge lidt pĂĄ et Danmarkskort som dette og se pĂĄ, om en flytning til en billigere kommune kunne give dem en frisk start. Det forklarer boligagent og indehaver af Housing People Maria Bach, der hjælper parrene i 'Vil I starte helt forfra' med at finde nye boliger.

- Jeg møder mange, der Ă¸konomisk hellere "overlever" deres hverdag og bliver i det trygge og kendte, fremfor de, som er modige og fornuftige og tør give slip og starte forfra især pĂĄ boligfronten, siger hun til TV 2.

Mange har faktisk ikke rĂĄd

Ifølge Maria Bach kan der nemlig være en del penge at hente i en flytning, hvis man tør tage springet og sætter sig grundigt ind i situationen inden, alligevel er der mange der tøver med en flytning. 

- Jeg oplever, at rigtig mange gerne vil bo tæt pĂĄ deres arbejde. Hvis man bor og arbejder i en storby, vil man ofte gerne bo tæt pĂĄ. Det er der bare rigtig mange, der faktisk ikke har rĂĄd til, siger hun.

Hvis man overvejer at flytte for at få luft i økonomien er der naturligvis en række andre ting, end blot huspriserne man bør tage stilling til inden man flytter.

- Man skal selvfølgelig kigge pĂĄ boligens stand, fællesudgifter, varmeforbrug og forsikringer. Derudover skal man kigge pĂĄ udgifter til transport og takster for børnepasning, hvis man har børn, forklarer Maria Bach.