Bolig

22-årige Emil: Unge mænd er nogle ’husholdningsidioter’

Emil Sloth Andersen mener, at unge mænd mangler basal huslig dannelse. Han efterlyser gratis husholdningsskoler til mænd.

Hvordan gør man et toilet rent? Og hvordan koger man egentlig et æg?

Det er spørgsmål, som 22-årige Emil Sloth Andersen ikke har lært svarene på hjemmefra.

Og han mener, at mange, unge danske mænd er i samme båd som ham: De mangler helt basal viden om rengøring, husholdning og madlavning.

- Jeg efterlyser, at vi unge mænd bliver bedre praktisk dannede, og at der er et krav fra forældrene til os om, at vi skal have styr på, hvordan man for eksempel gør rent.

Det fortæller han til ’NEWS & Co’, efter han har skrevet et debatindlæg om emnet i Politiken.

Jeg er knap nok en mand

Han kalder sig selv for en ’husholdningsidiot’ og har flere gange befundet sig i situationer, hvor der har været huller i hans viden om hjemmet.

- Hvordan skal man håndtere sådan en stor bunke af forskelligfarvet tøj, hvor skal man hælde vaskepulveret ned? Der er så meget at have styr på. For mange falder det naturligt, men hvis man ikke har prøvet det før, så er man en husholdningsidiot, og det er jeg, siger han. 

Forleden kom han det beskidte vasketøj i tørretumbleren og ikke i vaskemaskinen, fordi kollegiets vaskekælder havde fået nye maskiner. Det blev det ikke rent af, fortæller han.

Drengene må på skolebænken

Han har forsøgt at gå på nettet for at få mere viden. Men det har han ikke haft stor succes med:

- Når jeg går ind og googler ’hvordan kan jeg lære at lave mad’, så kommer der kun nogle meget avancerede madlavningskurser for mænd op, siger han og understreger:

- Og jeg er ikke avanceret, og jeg er knap nok en mand.

Derfor foreslår han nu, at unge mænd bliver tilbudt et gratis kursus:

- Vi har behov for helt basale husholdningsskoler, og så kan vi også få rettet op på ligestillingen, hvis drengene kommer af sted.

Emil Sloth Andersen indrømmer, at han selv bærer det største ansvar for at være en såkaldt husholdningsidiot.

- Jeg har ikke været særlig dygtig til selv at komme ud og lære de huslige pligter, siger han.