Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Par sagde nej til tre huse på landsdækkende tv - nu har de fundet drømmeboligen

De troede at drømmehuset var solgt til en anden familie.

Marika og Jakob Lunding fik fremvist tre boliger i programmet 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed', men ingen af husene opfyldte parrets krav. Nu har de dog fundet drømmeboligen - faktisk ved et utroligt lykketræf.

Det hele startede med, at det aalborgensiske par forelskede sig i en anden bolig under optagelserne til programmet. Men boligen blev solgt, lige efter parret havde fået øjnene op for den, og var derfor uden for rækkevidde. Troede de.

Marika og Jakob boede i en lejelejlighed i Aalborg, som de havde været glade for, men de var nået til et sted i livet, hvor de savnede en fast base. Derudover har de datteren Andrea, og de ville gerne give hende gaven ved en have.

Parret fik fremvist tre boliger i programmet, men på trods af, at Marika var dybt forelsket i hus nummer to, sagde Jakob nej. Han ville ikke bo så langt ude på landet, som han mente, at huset lå. Huset lå nemlig i Storvorde, cirka 15 kilometer udenfor Aalborg.

- Efter programmet sluttede, overvejede vi kraftigt, om det var dumt, at vi havde takket nej til hus nummer to, da det på flere måder opfyldte de forventninger og drømme, vi havde til et hus. Jakob havde svært ved at forene sig med tanken om at bo i Storvorde og følte sig på en måde begrænset ved at flytte så langt væk fra arbejde, familie og venner, siger Marika Lunding.

Lykken vendte

Kort efter programmet var afsluttet, indtraf dog noget af et lykketræf for den lille familie.

Boligen som oprindeligt var solgt, blev udbudt igen. Med 131 kvadratmeter, fire værelser, central beliggenhed i Aalborg Ø og en pris på 2,5 millioner var alle kravene opfyldt. Nu skulle de bare afklare, om huset også var så nyt, som især Marika ønskede sig.

- Det viste sig, at huset var opført i 2014, så det var perfekt. Der er ikke gået en stor håndværker tabt i Jakob, så en større istandsættelse kunne nemt være blevet et evighedsprojekt, fortæller Marika Lunding og fortsætter:

- Vi slog derfor til med meget kort varsel, da vi var overbevist om, at der kunne gå lang tid, før vi fik sådan en unik mulighed igen.

Det vigtigste var opfyldt

En ting, som Marika i høj grad sætter pris på, er husets største rum.

- Jeg elsker at have fået mit køkkenalrum, så jeg kan lave mad og bruge tid i køkkenet, samtidig med at jeg også kan være sammen med Jakob og Andrea, fortæller hun.

Og derover var der masser af plads til parrets drøm om at give deres datter Andrea en legekammerat i fremtiden.

Husets havde nemlig et ekstra børneværelse - og masser af have at boltre sig på.

Siden parret har overtaget huset, har det mest handlet om at komme godt på plads. Nu kan de tre aalborgensere fokusere på at finde rytmen i hverdagen.

- Jeg er kommet tættere på min arbejdsplads i en børnehave i Klarup, hvilket jeg selvfølgelig er glad for. Jakob arbejder fortsat i en A-kasse, og han elsker når Andrea vil spille fodbold med ham i den nye have – desværre er hun svær at fastholde i en kamp i meget mere end to minutter, fortæller Marika Lunding.