Tre par vandt ikke deres drømmebolig - et af dem håber dog stadig at kunne flytte ind

Tirsdag aften løb finalen i 'Nybyggerne 2018' over skærmen, hvor seks af deltagerne måtte gå tomhændede hjem.

De unge aarhusianere fra grøn lejlighed, Charlotte og Fredrik, er vinderne af en lejlighed til 3,4 millioner kroner, efter at årets udgave af 'Nybyggerne' er slut.

Det betyder samtidig, at de tre øvrige par i programmet har måttet se deres drømmebolig glide ud af hænderne.

Hos et af parrene krydser man dog stadig fingre for at kunne få lov til at flytte ind i den lejlighed, som de har knoklet i otte uger for at indrette og færdigbygge.

For selvom Maria og Kristian fra gul lejlighed ikke vandt deres bolig i konkurrencen, er der stadigvæk en mulighed for, at de kan overtage den.

- Det er lidt svært at få at vide, om vi kan få lov at købe den, men vi er åbne for muligheden, hvis prisen for lejligheden er den rigtige, siger Kristian.

Herunder kan du gå på opdagelse i Maria og Kristians færdige lejlighed.

Det, der står i vejen for, at parret kan købe den gule 'Nybyggerne'-lejlighed, er, at andre købere har forhåndsreserveret en af de fire lejligheder fra programmet, og det er endnu ikke bestemt, hvilken lejlighed det er.

- Hedehusene er et sted, vi godt kunne finde på at flytte hen, men det er kun gul lejlighed, vi er interesserede i, så vi er absolut ikke afvisende over for et køb, siger Maria og Kristian enstemmigt.

'NYBYGGERNE' GARAGESALG

Garagesalget bliver afholdt efter finalen og giver seerne mulighed for at købe inventar fra de tre lejligheder, som ikke blev vundet.

Det kommer til at foregå efter ’først til mølle’ og ’købt som beset’-princippet

Sted: Jenagade 22, studie 3, 2300 København (Husk der er betalingsparkering)

Tidspunkt: Fredag den 6. april 2018 fra 12.00-14.00

Betaling: Det er kun muligt at betale via mobilpay, og tingene skal tages med på dagen.

'Nybyggerne' inspirerer til ny karriere

I de ni programmer, man har kunnet følge ingeniørparret, er det især deres multifunktionelle møbler, der har været i fokus. Og den kreativitet kan muligvis fremover kommer andre til gavn. Kristian har nemlig valgt at gå ned i tid på sit job hos Toms for at starte egen virksomhed, hvor han vil designe og bygge møbler selv.

- Vi har jo fået super meget ros for vores indretning og design, så det har jo givet blod på tanden til at arbejde videre og prøve den gren, siger Kristian.

Derfor har de heller ikke tænkt sig at møde op til det garagesalg, der er af inventaret i de tre 'Nybyggerne'-lejligheder, som ikke blev vundet.

- Vi har bedre mulighed for at bygge dem selv nu, siger Kristian.

Afstemning

Hos et af de andre par, Mike og Thomas i den blå lejlighed, vil man heller ikke deltage i garagesalget.

- Vi glæder os egentlig mest til at få vores eget spisebord hjem igen. Det var den ene ting, vi måtte tage med i programmet. Vi har savnet det og glæder os til at få det hjem. I mellemtiden har vi bygget et alternativ, men det er ikke så praktisk, og det knirker, griner Thomas.

Herunder kan du gå på opdagelse i Mike og Thomas'  færdige lejlighed.

Efter offentliggørelsen af vinderparret gik Mike og Thomas tilbage til deres egen lejlighed for at hente personlige ting og forlod efterfølgende byggepladsen i Hedehusene. Det var først her, at resultatet rigtig bundfældede sig.

- Der er et tomrum i dag, det kan man ikke komme udenom. Det er en rigtig ærgerlig følelse lige nu, men det er jo en konkurrence, og vi vidste godt, hvad vi havde sagt ja til, siger Thomas, da TV 2 fanger ham dagen efter finalen i 'Nybyggerne'.

Huset er solgt

Det sidste af de tre par, der måtte gå hjem uden en ny lejlighed, er Jimmi og Bolette i rød lejlighed. Også her var der forståeligt nok skuffelse efter afgørelsen.

- Det var lidt svært at falde i søvn i går, og vi skulle lige synke det hele lidt. Jeg fokuserede mest på vores søn Jonathan, fordi han blev så ked af det, fortæller Bolette.

Herunder kan du gå på opdagelse i Jimmi og Bolettes færdige lejlighed.

Samvær har været et nøgleord i Bolette og Jimmis indretning af deres drømmelejlighed, og de har hele tiden set projektet som en helhed og ikke værelser og møbler for sig. Derfor vil de heller ikke møde op til garagesalget.

- Mange af tingene fra vores lejlighed er noget, vi selv har lavet, og det kan vi jo lave igen. Vi havde designet lejligheden til, at vi kunne flytte ind med det samme, og solgt vores hus med alt inventar, siger Bolette.

Hun fortæller samtidig, at hende og Jimmi rent faktisk har solgt deres nuværende hus i Gilleleje, og derfor er det ekstra surt, at de ikke vandt den røde lejlighed i 'Nybyggerne'.

Derfor vandt Charlotte og Fredrik

Selvom de tre par er skuffede og kede af, at de ikke med det samme kunne flytte ind i deres respektive lejligheder, er de stadig glade på vinderne fra den grønne lejligheds vegne.

- Charlotte og Fredrik var bare sødere end os. I seernes øjne er det nok det, der har været udslagsgivende. Men vi kan smaddergodt lide de to, siger Bolette.

Maria og Kristian i den gule lejlighed ser 'Nybyggerne' som en kæmpe oplevelse.

- Vi havde håbet på, at danskerne var til rigtig godt håndværk og design, hvilket vi selv synes vores lejlighed rummer. Det var dog desværre ikke tilfældet, siger Maria.