GO'

Flyttede fra 350 kvadratmeter stort hus til skurvogn - og livet blev mere simpelt

Opskriften på et bedre liv fandt Rune Lacroix i en skurvogn på 27 kvadratmeter på en mark på Sydfyn.

Hvem siger, at lykken er at have et velbetalt job og bo i et stort hus?

Ikke Rune Lacroix.

Mens mange danskere arbejder hårdt for at få en større og lækrere bolig eller for at få råd til et større forbrug, er han gået i den helt modsatte retning.

For et år og to måneder siden flyttede den 29-årige familiefar fra et 350 kvadratmeter stort hus og ud i en lille skurvogn på en mark for at leve et mere simpelt liv med fokus på de ting, som giver ham mest værdi i sit liv.

Og det har virket helt efter hensigten, fortæller Rune Lacroix i 'Go' morgen Danmark'.

- Jeg tror, alle kan genkende, at hvis den hverdag, man befinder sig i, er stresset, så påvirker det meget den måde, man forholder sig til sig selv på og de relationer, man har. Så det har betydet meget, at jeg har fået simplificeret tingene omkring mig, siger han.

Og det må man sige, at Rune Lacroix har gjort.

Hans nye hjem er skrællet for de fleste af livets moderne bekvemmeligheder.

Der er strøm i vognen. Det forsyner naboen ham med via et stik, men der ikke installeret toilet eller vand i den træbeklædte skurvogn.

Udenfor er der installeret et muldtoilet, der i bund og grund bare er et hul i jorden, hvor afføringen komposterer, og skal Rune Lacroix i bad, sker det i det fri med en spand med vand hentet hos naboen i en plastikdunk. Er vejret ikke til det, tager han bare et bad i svømmehallen.

Livet er simpelt, og det passer ham fint.

For Rune Lacroix var det stressende at bo i et kæmpehus, der krævede vedligeholdelse og regninger, der skulle betales.

Derfor var det en kæmpe lettelse, da huset, som han og hans daværende kæreste ejede sammen med en anden familie, blev overtaget i februar måned sidste år, lyder det.

- Der var en utrolig glæde i at finde ud af, at jeg faktisk kunne tage det i mine egne hænder og på en eller anden måde skære ned og skabe nogle rammer, som netop giver plads til det liv, som jeg gerne vil leve, forklarer Rune Lacroix.

Behøver ikke arbejde ret meget

Rune Lacroixs valg har gjort, at han i dag har rigtig meget tid til sig selv og sin 6-årige søn, der skiftevis bor hos Rune og sin mor.

Rune Lacroix arbejder kun to eftermiddage om ugen som terapeut, mens han studerer psykologi, og når han om et par måneder afleverer speciale, er det ikke planen, at han skal arbejde fuld tid, lyder det.

- Det er der jo ikke behov for. Jeg vil hellere bruge min tid med min søn og på at arbejde frivilligt i et buddhistisk center. Det har jeg mulighed for at gøre, fordi det ikke koster ret meget at bo på den måde, som jeg gør, siger den 29-årige.

Udgifterne til lys, vand og varme beløber sig på cirka 500 kroner om måneden, og den husleje, han betaler for at bo på marken, er på kun 1500 kroner.

 - Så tjener jeg mellem 8000 og 10.000 kroner om måneden, så er jeg rigtig godt kørende, siger Rune Lacroix, der har et råd til alle dem, der drømmer om at gøre ham kunsten efter.

Afstemning

Er du tilfreds med din tilværelse?

Find ud af, hvad der er vigtigt i dit liv

Noget tyder på, at Rune Lacroix ikke er den eneste, der ønsker et mindre kompliceret liv med mindre arbejde.

I marts måned spurgte TV 2 danskerne, om danskerne burde arbejde mindre og slappe mere af, og det var et emne, der delte vandene. Over 43.000 gav deres mening til kende, og 47 procent svarede: "Ja".

Det er med sikkerhed ikke alle, der drømmer om at leve uden vand og toilet på en mark ligesom den 29-årige Rune Lacroix.

Men hvis man ønsker at skabe bedre forudsætninger for et bedre liv med en sund balance mellem arbejde og fritid, er det en god idé at finde ud af, hvad man selv føler er værdifuldt i livet og give plads til netop det, lyder rådet fra Rune Lacroix.

Hvis du oplever, at din tilværelse er kompliceret, hård og fortravlet, skal du standse op og spørge dig selv, hvad der er vigtigt i dit liv, opfordrer den 29-årige.

- Spørg dernæst dig selv, hvor vil du helst vil investere din tid og din energi, og spørg dig selv, om det liv, du har, understøtter det eller forvirrer det, siger Rune Lacroix.

Det er det, han har gjort - helt enkelt.