Mit luksushus

Drømmen blev til virkelighed - jysk par forvandlede villa på Mallorca til luksushus

Bente og Mikkel Tang måtte gennem tre store udfordringer i den omfattende renovering.

Står man yderst på den 300 kvadratmeter store terrasse, kan man foran sig se over til naboøen Ibiza. Under sig kan man spotte en azurblå plet fra luksusvillaens store pool på nederste plateau af den skrånende grund. Bag sig kan man fornemme den 350 kvadratmeter store villa med sine fire enorme soveværelser og tre ekstravagante badeværelser.

Når man lukker øjnene, føles alting stadig sandfarvet og olivengrønt, og man kan høre cikaderne. Derudover ingenting. Læder, linned og træ hænger i næsen, så snart man nærmer sig de tunge skydedøre ind til luksusvillaens store køkkenalrum.

test

For mindre end et år siden så situationen dog helt anderledes ud. Mikkel og Bente Tang købte huset i starten af 2017. På det tidspunkt var det lidt af et faldefærdigt slot, de stod med i hænderne.

Ombygningen var omfattende - og den skulle vise sig at lære det jyske ægtepar en vigtig lektie om renovering af luksushuse.

Det fortæller de nu om i programmet 'Mit luksushus' på TV 2 FRI. Du kan se det, præcis når du ønsker, på TV 2 PLAY.

Bente og Mikkel

Planen var klar

Mikkel og Bente Tang er ellers ikke hr. og fru hvem-som-helst, når det kommer til ombygning. De arbejder begge indenfor design- og renoveringsbranchen og har istandsat flere huse i løbet af de seneste år. Parret bor til daglig i Sejs udenfor Silkeborg med deres tre børn, men de har altid haft en drøm om Mallorca.

Den drøm ville de nu udleve i huset på bakken med den flotte udsigt. Et hus, som de fik de endelige papirer på i marts 2017. Fire måneder senere skulle huset danne ramme om parrets sommerferie.

Den plan skulle dog vise sig at blive mere end presset.

Da de overtog huset, gjorde de ellers, som de plejer. De lavede en liste over alt, der skulle gøres i huset:

  • Vægge skulle væltes
  • Gulvet skulle ordnes i hele huset – og på hele terrassen. Det vil sige cirka 600 kvadratmeter gulv
  • Alle vægge skulle spartles og derefter pudses op
  • Der skulle indbygges lamper i væggene
  • Badeværelserne skulle totalrenoveres
  • Poolområdet skulle renoveres i bund
  • Alt skulle males indvendigt
  • Haven skulle graves op, og der skulle plantes 1200 rosmarin- og lavendelplanter
  • Køkkenet skulle totalrenoveres
  • Og så var der selvfølgelig indretningen. Mange møbler skulle findes lokalt, og nogle hentes til Mallorca fra Danmark
Husets stil inden renoveringen.

Planen var klar - og Mikkel tegnede hele processen op på computeren. Præcis som han plejede, når han byggede om. Hvad han ikke vidste, var, at det ville ende med at blive noget mere vanskeligt at styre end normalt.

Plantegning

Første udfordring: Hele gulvet skulle laves om

Da Bente og Mikkel Tang første gang satte fødderne i huset, var det på fliser i en udefinerbar farve. En mellemting mellem beige, brun og lysegrøn marmor. Det var langt fra den middelhavsstil, som parret ønskede i deres nye sommerhus.

Men at lave det om var mere kompliceret end som så. De 600 kvadratmeter gulv og terrassegulv svarer til størrelsen af tre-fire danske parcelhuse i standardstørrelse. Og det tager tid - og er ikke helt simpelt at få til at se naturligt ud.

Oprindeligt var planen at fjerne den eksisterende belægning for så at bygge det op igen. Dyrt og tidskrævende.

Men så fik Mikkel en idé, der kunne skære noget af processen. Lagene kunne lægges ovenpå de fliser, som i forvejen lå på gulvet.

- Det skulle spartles med mikrocement seks gange for at blive helt plant og give en sammenhængende løsning, forklarer Mikkel Tang.

Først skulle der grunder på, så skulle det slibes, så grunder, så slibes, så farves, slibes, farves, slibes og så to lag topcoating. Ret omfattende, husker Mikkel Tang.

Håndværkerne sled i mange uger. Og undervejs fulgte det jyske ægtepar med: Ville det blive som forventet?

Opgaven var svær, men til sidst nåede de i mål. Og det endte med at blive et af de mest vellykkede projekter i huset.

Stuen, der har udgang til den store terrasse.

Anden udfordring: De rigtige møbler

Med gulvet på plads løb parret ind i byggeprocessens næste store udfordring. Den mødte de på den store terrasse. Terrassen er hjertet i husets indretning - og her, hvor familien har planlagt at bruge tid under den spanske sol med udsigt over det imponerende Baleariske Hav mellem Mallorca og det spanske fastland.

Parret havde en klar idé om, hvordan terrassen skulle indrettes. Møblerne skulle være helt særlige for at skabe den rigtige stemning. Men lige meget hvor de ledte på øen, fandt de ikke det, som de søgte.

- Det handler ikke om, at det skulle være perfekt. Det handler om, at det skulle være rigtigt, forklarer Mikkel Tang.

De rigtige møbler stod imidlertid meget tættere på, end de havde regnet med. Faktisk fandt de dem i Danmark. Og selv om udsigten til at fragte dem til Mallorca hverken var simpel eller billig, blev bambusmøblerne ved at spøge i baghovedet.

- Der var bare ikke andre havemøbler end dem, vi havde fundet i Danmark, der passede til den stemning, som vi ønskede, forklarer Mikkel Tang.

Udsigten fra den 300 kvadratmeter store terrasse.

Selv ikke prisen for at få sendt dem til Mallorca fik parret på andre tanker. Forelskelsen i møblerne var for stor.

- Det var faktisk helt vildt, hvor dyrt det var at få dem sendt fra Danmark til Mallorca, fortæller Mikkel Tang.

Der er nemlig kun ét firma, der sejler gods til Mallorca, så de kan selv sætte deres pris. Og det gør de. Prisen for at få de 12 havemøbler til Mallorca oversteg 25.000 kroner. Men så var den anden udfordring også overkommet.

Tredje udfordring: Tidsplanen

Mens byggeprocessen langsomt skred frem i den spanske forårsvarme, blev det dog sværere og sværere at falde i søvn om natten hjemme i Sejs. Problemerne i byggeriet holdt nemlig Mikkel vågen i flere timer hver nat. Gulvet og møblerne var ikke de eneste udfordringer.

- Der var mange søvnløse nætter. Hovedet var fyldt af ekstremt mange ting. Ting, jeg skal huske at købe og gøre. Ting, jeg skulle have gjort, inden en anden proces kunne gå i gang. Og så bare det at overskue hele processen omkring projektet, siger Mikkel Tang.

Det kneb for håndværkerne at holde tidsplanen - og derfor kunne Mikkel og Bente langsomt, men sikkert, se drømmen om sommerferien på Mallorca falde fra hinanden.

Fra start så det ellers godt ud. Mikkel Tang besluttede sig for, at han ville hyre velrenomerede håndværkere fra Tyskland til at stå for hele renoveringen. De skulle så have hjælp af lokale spanske håndværkere med de dele, som krævede særlig spansk byggestil.

Køkken
Køkken efter

Det første, håndværkerne tog fat på i huset, var alt det beskidte arbejde. De brød fodlister, fliser, klinker og badekar op og smadrede en væg i stuen. Mens håndværkerne arbejdede i huset, sad Mikkel Tang i Danmark og modtog billeder på computeren fra sine tyske håndværkere.

På billederne så alt godt ud. Planen holdt - og alt så ud til at være godt løst og næsten færdig. Det glædede ham.

Så det var med stor forventning i maven, at han fløj de tre timer ned til den spanske ø for at besøge byggeriet. Da han nåede frem, mødte realiteterne ham dog. Billederne fortalte ikke sandheden.

- De var simpelthen slet ikke færdige til den halvvejsdeadline, som vi havde aftalt, fortæller Mikkel Tang og frygtede nu, at sommerferiedrømmen måtte fordampe op i den blå himmel over Middelhavsøen.

I stedet blev det dog de tyske håndværkeres planer om at holde ferie, der forsvandt.

- For at rette op på planen måtte jeg inddrage deres ferie. De skulle jo bare blive færdige, som de havde lovet, forklarer Mikkel Tang.

Der var ingen kære mor. Håndværkerne måtte afbestille flybilletterne tilbage til Tyskland og arbejde videre. Til gengæld fik det byggeprocessen tilbage på sporet.

Med Mikkel på byggepladsen kom der styr på processen, og langsomt, men sikkert, kom sommerferiedrømmen igen til syne.

Og senere på sommeren kunne Mikkel, Bente og deres tre børn åbne dørene til luksusvillaen og holde den længe ventede drømmeferie.

Det største soveværelse på førstesalen.

Nedenfor kan du gå på opdagelse i det store toilet på førstesalen i parrets luksusbolig:

I galleriet kan du se alle billederne af den store villa på Mallorcas vestdel:

Det blev alt for presset

Da Mikkel Tang kunne skimte afslutningen på renoveringen, var det ikke uden fortrydelse. Han var blevet en klar erfaring rigere, som han tager med sig til næste byggeprojekt.

Familien havde en deadline, som simpelthen var blevet alt for stram.

- Vi ville nok gøre det anderledes, hvis vi skulle gøre det om. Jeg ville nok lægge en måned eller tre mere til, for processen var ikke optimal, siger han.

Nedenfor kan du gå på opdagelse i stuen i parrets luksusbolig:

I dag bruger Mikkel og Bente Tang ofte huset selv, som de har dømt Villa Son Font, og derudover udlejer de det. I højsæsonen koster det 60.000 kroner for en uge.