Tine Bjørneboe er på stranden med sine børn. På billedet er det ét år siden, hendes mand gik bort.
Dit trygge hjem

Kræft tog hendes mand – et halvt år senere tog en indbrudstyv alle minderne

Annoncørbetalt indhold: Danskerne er dårlige til sikring af deres hjem. Et usikret kældervindue i Tine Bjørneboes hjem kostede dyrebare minder.

Om partnerskabet

Denne artikel er produceret i samarbejde med Bo trygt.

- Jeg kastede mine solbriller gennem lokalet af ren arrigskab. Jeg skreg. Jeg havde lyst til at smadre noget.

Og så faldt Tine Bjørneboes krop på 182 centimeter mod gulvet. Knæene tog fra, og der sad hun foroverbøjet i afmagt i nogle minutter – for gradvist at genvinde kontrollen.

Hun skulle ikke bruge mange sekunder i sit hjem for at se, at det, hun havde frygtet allermest, var blevet til virkelighed.

Foruden pas, pels og en masse småting manglede en iMac, en Macbook Pro, et GoPro-kamera og børnenes iPads.

Det var bare elektronisk udstyr. Men de indeholdt minder af børnenes afdøde far og Tine Bjørneboes afdøde mand, Jacob Rossen.

Tine Bjørneboe havde ikke sikret sit hjem, før hun havde indbrud. Husets kældervindue blev indbrudstyvens indgang.

Fem minutter forinden sad Tine Bjørneboe i sin sorte Ford Mondeo-stationcar på vej til det, der nu officielt var et gerningssted; hendes villa i Næstved.

Den 40-årige kvinde, der til dagligt er social media manager og webredaktør i Næstved Kommune, husker hverken tidspunkt på dagen eller nogle konkrete følelser.

Udover den ene følelse af at være i trance. Omgivelserne forsvandt omkring hende.

Det var en sms fra en ven (anonym, red.), som havde fået Tine til at smide alt, hvad hun havde i hænderne på sit arbejde, og køre hjem.

 1. Ven fra vejen

  Der er politi i din have.

 2. Tine Bjørneboe

  What!!! Vil du ikke lige ringe. Jeg er ikke hjemme.

 3. Ven fra vejen

  De er kørt nu. Men det ser ud til, at du har haft besøg.

En ulykke kommer sjældent alene

Seks måneder før indbruddet mistede hun sin mand til blodkræft - akut leukæmi.

Jacob Rossen havde længe kæmpet med cancer i leddene. De såkaldte knoglesarkomer. Kemoen, som skulle redde ham fra den ene kræftform, endte med at give ham en anden.

På trods af et længerevarende forløb med strålebehandlinger, c-vitaminkure, basiske plantediæter og cannabiseksperimenter stod Jacob Rossen ikke til at redde. Og det vidste han godt selv.

Han døde den 30. november 2016.

Indtil den dag gjorde han alt for at være far. For at være ægtemand. Og for at fortælle omverden, at ”tid er den største værdi, vi har her i livet. Og de mennesker, vi omgås med. Pas godt på dem, og pas godt på dig selv”, som Jacob Rossen selv udtrykte det i sin afskedsvideo ’Sidste Etape’ på YouTube.

"Hvis du har nogen form for empati"

Tilbage i det endevendte hjem var vreden, sorgen og afmagten efter indbruddet ved at fordampe. En stemning af ”det skal fandeme være løgn” indfandt sig hos Tine Bjørneboe.

Hun strøg til tasterne. I et Facebook-opslag fortalte hun med åbent hjerte, hvad der var sket, og hun appellerede direkte til indbrudstyvenes empati – eller mangel på samme.

Hun skrev blandt andet:

- Jeg ved, det er som at lede efter en nål i en høstak, men hvis der er nogen, der på nogen tænkelig måde kan hjælpe med få det tilbage, eller i det mindste den data, der var på, er det forsøget værd.

- Alle vores minder var væk. Det hele. Jeg havde intet at tabe. Det var jo bare et Facebook-opslag, siger Tine Bjørneboe.

Eller det troede hun. For i løbet af få dage spredte Facebook-opslaget sig med eksplosiv hast.

11.190 gange blev det delt. I de følgende dage måtte den indbrudsramte kvinde fra Næstved stå model til opringninger fra Gud og hvermand.

Medborgere, der ”nok mente, at de havde set et eller andet”. Anonyme kriminelle, der ”godt vidste, hvem det kunne være”. Journalister, der ”rigtig gerne ville høre mere om hendes historie".

Hun blev endda kontaktet af data-lager-virksomheden Dropbox, som tilbød hende én gratis terabyte, så hun aldrig skulle stå uden backup igen.

Og flere gange blev hun ringet op af 'Go' morgen Danmark'.

Tines tanker var og er stadig, at hendes gøren og laden ikke må skade hendes børn. Derfor var det med lige dele uro og spænding i mellemgulvet, at hun endelig sagde 'ja' til invitationen.

I tv-indslaget skulle hun ligesom i Facebook-opslaget bede en bøn til, at tyvekosterne ville komme tilbage. Denne gang blot for rullende kameraer.

Skalsikring af huset

Skalsikringen, det vil sige sikring af ind- og udvendige dørkarme og vinduer, er ringe i Danmark.

 • 33,4 procent bor i en meget usikker bolig.
 • 32,8 procent bor i en mindre sikker bolig.
 • 20,9 procent bor i middelsikker bolig
 • 10,1 procent bor i en sikker bolig.
 • 2,8 procent bor i en meget sikker bolig. 

Kilde: Beregninger foretaget Det Kriminalpræventive Råd på baggrund af tal fra YouGov og Realdania.  

Hun var oppe klokken 05.00 fredag den 21. april.

Og hun var spændt. Spændt på at skulle sende live fra 'Go' morgen'-studiet og endnu mere spændt på at skulle fortælle sin historie på landsdækkende tv.

Men det holdt hende ikke tilbage. Hun måtte afsted. Der var som sagt intet at tabe.

På vej ud af døren fik hun dog et chok.

- Jeg havde jo fart på, da jeg skulle ud af døren, og jeg var med sikkerhed væltet, hvis jeg ikke havde kigget ned.

På dørtrinnet stod en gennemsigtig plastkasse på størrelse med en flyttekasse. Kassen var blevet stjålet fra hendes hus tre dage tidligere - det samme var kassens indhold.

En iMac og en Macbook Pro var i løbet af nattens mørke stilhed vendt tilbage. Minderne var tilbage.

- Jeg greb kassen. Løb ind og satte den på bordet. Tog min hjemvendte Macbook under armen. Låste huset forsvarligt af og satte kurs mod København.

Hvad der før kunne være blevet et trist og hjerteskærende tv-indslag, var nu fuldstændig vendt. Præmissen var væk. Og Tine Bjørneboe var ikke længere urolig eller spændt. Hun var euforisk.

- Jeg valgte at breake nyheden i 'Go' morgen Danmark'.

Tine Bjørneboe takker de ukendte tyveknægte for at aflevere familiens elektronik med minder tilbage. Video: Jane Bruun Elkjær

- Jeg takkede tyvene. Det skabte blandede reaktioner.

Nogle mente ikke, hun skulle takke en kriminel. Hendes egen mening var, at indbrudstyvene måske trods alt havde hjertet på det rette sted. Og at de til sidst valgte at gøre det rigtige.

Derfor ønsker Tine Bjørneboe heller ikke at vide, om gerningsmændene er blevet fanget af politiet eller ej. Hun har intet hørt fra politiet siden efterforskningen. Og det har hun det fint med. Det vedkommer ikke hende.

Tine Bjørneboe og hendes børn har fået minderne igen. Og livet fortsætter på villavejen i Næstved.

Sponsoreret indhold

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab med en virksomhed eller organisation. Indhold af denne slags er markeret som 'Sponsoreret indhold', ligesom det fremgår, hvem indholdet er sponsoreret af.

Sponsoreret indhold produceres af den selvstændige afdeling TV 2 Branded Content uafhængigt af TV 2s øvrige redaktioner.