Fik et chok, da hun så sit køkken: Vært fik sin ilddåb i ’Roomservice’

Anja Steensig blev introduceret som ny vært på boligprogrammet 'Roomservice' ved at få sit eget køkken redesignet.

Et fyrretræsbord fik tæsk med en jernkæde. En designerstol blev malet over med rød maling.

Chokeffekten var stor, da TV 2 i 2001 havde premiere på boligprogrammet ’Roomservice’, hvor et hold af designere omdekorerede folks hjem til noget nær ukendelighed.

Ikke alle deltagere, som lukkede 'Roomservice' ind i deres hjem, var lige begejstrede for designernes kreative ideer. Men underholdningsværdien var stor, og seerne slugte programmerne råt.

- Der var helt klart nogle af de der hjem, som blev vendt på hovedet, og hvor jeg tænkte: "Hold da kæft, mand, du kommer aldrig til at kunne leve i det der!" Men det var virkelig sjovt, siger Anja Steensig, der som 27-årig blev headhuntet af TV 2 for at blive vært på det nye boligprogram

Det er nu 16 år siden, Anja Steensig sidst tonede frem på kanalen, men i anledning af TV 2s 30 års fødselsdag ser hun tilbage på sin tid på stationen.

Fik ilddåb som designernes forsøgskanin

For at blive introduceret for seerne på den mest effektfulde måde indvilgede Anja Steensig i at overlade sin egen lejlighed i designernes hænder.

Anja Steensig står her i sit redesignede køkken med sølvmalede fliser, lysegult komfur og rødt linoleum på gulvet.
Anja Steensig står her i sit redesignede køkken med sølvmalede fliser, lysegult komfur og rødt linoleum på gulvet. Foto: TV 2

- Jeg kan huske det allerførste program, vi lavede, der kom de hjem og lavede mit køkken. Og alle tre designere var sammen om i fællesskab at kreere det nye look, siger hun.

Anja Steensig var dog ikke forberedt på det syn, der mødte hende, da hun efterfølgende stod i sit køkken og ventede på, at handyman Erik Peitersen gav hende lov til at tage hænderne væk fra øjnene.

- De havde jo malet mit køleskab gult, og der var kommet rød linoleum på gulvet eller bordpladen. Det så sindssygt ud! husker hun og tilføjer med et grin:

- Jeg kunne jo nærmest ikke få min lejlighed solgt bagefter!

Tog på eventyr med BS

De vilde oplevelser skulle dog fortsætte for Anja Steensig på TV 2.

For efter en sæson på 'Roomservice' blev hun udvalgt som den første rejsefælle til den tidligere jægersoldat B.S. Christiansen i programmet 'Anja og BS på afveje'.

Anja Steensig var den første rejsefælle til B.S. Christiansen i 'Anja og BS på afveje'.
Anja Steensig var den første rejsefælle til B.S. Christiansen i 'Anja og BS på afveje'. Foto: Jan Fasting / TV 2

Turen gik først en måned til Alaska og derefter en måned til ørkenerne i USA. Det overordnede tema var: Hvordan overlever man i kulde, og hvordan overlever man i varme?

- Den der tur med BS står meget stærkt i min erindring, fordi det var et vanvittigt projekt på godt og ondt. Det er det hårdeste, jeg nogensinde har været med til at lave, og det har også været noget af det sjoveste, siger Anja Steensig, der særligt husker én episode:

Det var indbegrebet af alt, hvad jeg var rædselsslagen for

Anja Steensig, tidligere tv-vært 

- På et tidspunkt skulle jeg gå ned i en våge i isen med fuld oppakning og med ski på. Det er noget af det mest sindssyge, jeg har gjort i mit liv. Det var indbegrebet af alt, hvad jeg var rædselsslagen for. Jeg var bange for vand, mørke og alt muligt dengang. Men jeg fandt ud af, at selv om jeg var sindssygt bange, kunne jeg faktisk godt. Så det var en enorm sejrsrus at komme op fra det der hul igen.

Anja Steensig, som i dag er 45 år, mener, at den strabadserende rejse med B.S. Christiansen har lært hende at stole på sin indre styrke. En læring, hun har taget med sig gennem livet, og som hun bruger i sit nuværende virke. 

I mosaikken '30 ansigter, du husker fra TV 2' nederst på siden fortæller Anja Steensig om, hvad hun laver i dag.

Fra overlevelsestur til 'Go' aften Danmark'

Efter turen i vildmarken fik Anja Steensig i 2002 værtsrollen for endnu et nyt TV 2-program, nemlig 'Go' aften Danmark', hvor hun fra Hovedbanen i København sammen med Hans Pilgaard skulle opdatere danskerne på aktuelle emner og forhåbentlig kapre seere fra DRs 'TV Avisen'.

Men fornøjelsen blev dog ret kort.

- Jeg blev gravid hurtigt efter, og jeg blev meget tyk. Så jeg sad med en brækspand omme bag skrivebordet i det der 'Go’ aften Danmark'-studie. Det var benhårdt, fortæller Anja Steensig, som var så påvirket af sin graviditet, at hun måtte sygemeldes.

Jeg spyede flere liter lyserød væske ud over det hele

Anja Steensig, tidligere tv-vært

- Jeg kan huske en aften, hvor jeg lige havde været på live i studiet, og min mand kom for at hente mig. Og lige da jeg kom ud på trappen foran hovedbanen, så kastede jeg op. Jeg spyede flere liter lyserød væske ud over det hele. Men heldigvis var min chef der og så det hele. Så sagde han: "Tror du ikke, vi skal sygemelde dig?"

'Go' aften Danmark' var Anja Steensigs sidste opgave som TV 2-vært. Efter barslen var hun i en periode vært på boligprogrammet 'Åbent hus' på TV 3, og siden forlod hun helt tv-verdenen.

- Det var alt for stort et pres for mig at være tv-vært. Jeg var meget ung, da jeg startede, og faktisk trivedes jeg ikke med det. Jeg har slet ikke savnet det sidenhen, slutter Anja Steensig.

30 ansigter, du husker fra TV 2 - her er de i dag
Tjek her, om du kan huske, hvad de hver især blev kendte for på kanalen - og få svaret på, hvad de laver i dag.

I TV 2s fødselsdagsuge kan du opleve meget mere nostalgi, blandt andet i 'Lykkehjulet', der sendes hver aften kl. 18.25 på TV 2.  

Her kan du se musikvideoen med Hjalmar Larsen lavet i anledningen af TV 2s 30 års fødselsdag. Video: TV 2 Danmark