Ungt par havde fem millioner, men ikke nok til hus i drømmekvarteret - gæt, hvad de valgte i stedet

Anna-Clara og Kasper må justere på forventningerne, hvis de vil nå i mål med drømmen om familievilla, have og øvelokale. Gæt, hvilken bolig de valgte.

Gennem halvandet år havde 32-årige Anna-Clara Buhl og hendes fire år ældre kæreste, Kasper Abrahamsen, forgæves søgt efter en familievenlig bolig til dem selv og deres lille datter Elva på 14 måneder.

Parret havde forelsket sig i det såkaldte 'Mosekvarter' ved Utterslev Mose i Søborg. Dette område passede perfekt i forhold til at opfylde de vigtigste krav til deres kommende bolig.

Parrets fire ønsker:

 • Maksimal cykle-afstand på 45 minutter til job i København Ø
 • Børnevenligt nærområde med skole, indkøb og daginstitutioner
 • Ingen støjgener fra motorvej eller togbane
 • Minimum 125 kvadratmeter bolig med køkken-alrum

Men det attraktive og naturskønne Mosekvarter lå umiddelbart et godt stykke over parrets boligbudget på 5.250.000 kroner.

Anna-Clara og Kasper besluttede derfor at bede om hjælp fra eksperterne i TV 2-programmet 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed'.

Nederst i artiklen kan du gætte på, hvilket af eksperternes tre bolig-forslag parret valgte at gå videre med.

Larmende ønske midt i stilheden

Ud over deres fire primære krav til en familievenlig bolig havde parret også et mere atypisk ønske. Der skulle gerne være plads til Kaspers larmende fritidsinteresse: at spille trommer.

Det vil sige, at boligen helst skulle være forsynet med en kælder, en garage eller et lignende rum, der kunne indrettes til øvelokale.

Ud fra disse kriterier fandt TV 2s ejendomsmægler Christian Borregaard tre bud på boliger. På kortet kan du se, hvor de er placeret.

Bolig 1: Ældre bungalow med tilbygning i Søborg

 • Størrelse: 125 kvadratmeter
 • Rum: Separat køkken, spisestue, stue, badeværelse, toilet, tre værelser samt udhus
 • Pris: 4.350.000 kroner

’3 x Beliggenhed’ søger medvirkende til nye programmer

I en ny sæson af ’Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’ vil de to boligeksperter Sara Lygum og Christian Borregaard igen hjælpe boligsøgende med at finde det helt rigtige hjem. 

Så hvis du er på udkig efter en ejerbolig – eller et sommerhus, som der laves tre ekstra specialprogrammer om – har du nu muligheden for at være med. 

Vi leder efter par, gifte, samboende, enlige forældre, søskende eller måske gode venner, der leder efter en bolig sammen. Send en mail til bolig@mastifftv.dk med dit navn, nuværende adresse, telefonnummer, e-mail, lidt om dig/jer selv, jeres boligdrømme og budget.

Den første bolig, som parret var ude at se på, lå i Søborg – ret tæt på det attraktive Mosekvarter.

Parret kunne umiddelbart godt lide beliggenheden, men var betænkelige ved, at huset krævede en større ombygning for at kunne leve op til deres ønsker. Det ville løbe op i minimum 685.000 kroner, anslog en Bolius-konsulent.

Til gengæld var der en bonus i form af et større udhus, der nu blev brugt som kombineret værksted og bryggers, men som forholdsvist nemt kunne indrettes til øvelokale.

Bolig 2: Toplans-murermestervilla i Søborg

 • Størrelse: 158 kvadratmeter samt kælder på 85 kvadratmeter
 • Rum: På førstesalen tre værelser og badeværelse. I stueplan stort køkken, der er åbnet ind til stuen. Stor kælder.
 • Pris: 4.995.000 kroner

I en anden del af Søborg, Mørkhøj – vest for Mosekvarteret – lå bolig nummer to. Denne gang var der tale om en flot murermestervilla med en større, ugeneret baghave.

Parret var begejstrede for huset, men mindre begejstrede for beliggenheden i boligkvarteret, som er omgivet af en del industri.

Med en rummelig kælder opfyldte huset dog parrets ønske om mulighed for indretning af et øvelokale.

Bolig 3: Nyere etplans-villa i Herlev

 • Størrelse: 129 kvadratmeter
 • Rum: Stor stue i forbindelse med køkken. To badeværelser og to værelser.
 • Pris: 4.245.000 kroner

Som det tredje boligforslag fik parret præsenteret en nyrenoveret og indflytningsklar villa i Herlev, som er nabokommune til Gladsaxe og ligger vest for Søborg.

Huset opfyldte alle parrets fire primære krav til boligen, og de var begge vilde med det og området omkring.

Men da der hverken var kælder eller udhus, rummede huset ikke umiddelbar mulighed for indretning af øvelokale. Til gengæld var der plads i budgettet til, at parret selv kunne få opført ét til en anslået pris af 70.000 kroner.

Hvilken bolig ville du vælge?

Hvilken bolig tror du parret valgte?

*Muligheder

Ældre bungalow i Søborg – med udhus

Murermestervilla i Søborg – med kælder

Nyistandsat etplans villa i Herlev – med stort køkken-alrum

Ældre bungalow i Søborg – med udhus

I samme øjeblik Anna-Clara Buhl og Kasper Abrahamsen så den første bolig i Søborg, var de straks tændte.

Ikke mindst blev Kasper lun på udhuset, som med både el og varme var som skabt til at øve musik i.

Da udbudsprisen samtidig lå et godt stykke under deres budget, var der desuden luft til at foretage den nødvendige ombygning af huset.

Men alligevel var parret ikke indstillet på at give den fulde pris på 4.350.000 kroner. Blandt andet fordi huset med energimærkning F også havde brug for en efterisolering.

Det skulle dog vise sig, at Anna-Clara og Kasper ikke var de eneste, der var interesserede i huset.

Bud bølgede frem og tilbage

Med hjælp fra programmets to mæglere Christian Borregaard og Sara Lygum gik parret i gang med at byde på bungalowen med det tilhørende udhus i Søborg.

Fra sælgers ejendomsmægler fik de at vide, at tre andre potentielle købere også havde vist interesse for huset. Derfor skulle de ikke forvente, at sælger ville være særlig forhandlingsvillig.

Parret havde på forhånd besluttet, at de højst ville give 4.210.000 kroner for huset, der krævede både ombygning og energioptimering. Derudover ønskede de, at overtagelsen skulle finde sted om syv måneder - med fuld dispositionsret tre måneder forinden.

For at parret skulle have lidt at forhandle med rådede Christian Borregaard dem til at lægge ud med et bud på 4.150.000 kroner. Sara Lygum mente endda, at de skulle gå yderligere 25.000 ned og byde 4.125.000 kroner.

Som sagt, så gjort. Forhandlingen var skudt i gang.

Startbuddet, som lå 225.000 kroner under husets oprindelige udbudspris, havde åbenbart den tilsigtede effekt. For sælger gav overraskende et afslag på 85.000 kroner, så prisen kom ned på 4.265.000. Med vaskemaskine og tørretumbler oven i handelen.

Anna-Clara og Kasper var dog ikke helt tilfredse endnu. De syntes stadig, prisen var for høj.

Med bævende hjerter bad de Christian Borregaard ringe tilbage til sælgers ejendomsmægler med et modbud på 4.210.000 kroner.

Efter en kort pause ringede telefonen igen: Sælger var gået yderligere ned i pris med et sidste bud på 4.217.500 kroner. Inklusiv de to Miele-maskiner i bryggerset. Sælger accepterede desuden købers krav om at overtage huset om syv måneder, med dispositionsret tre måneder før.

Stor lettelse. Jubel. Glæde.

Det unge par slog straks til og skålede i champagne med deres to hjælpere.

- Vi føler, vi har gjort et scoop. Sara og Christian var pissegode, udbrød en glad Anna-Clara Buhl og tilføjede:

- Nu skal vi bare spise sindssygt god mad i aften.

- Ja, for det får vi ikke råd til mere, jokede en storsmilende Kasper Abrahamsen.

Fire måneder senere - ombygning griber om sig

Optagelserne til '3 x Beliggenhed' fandt sted i maj, og fire måneder senere er der sket en stor udvikling i forhold til ombygningsplanerne.

Renoveringen bliver en hel del mere omfattende end hidtil antaget.

- Gulvet i hele huset bliver skiftet ud, så vi kan få lavet gulvvarme. Køkkenet skal laves om til børneværelse, og stuen bliver til et køkken-alrum, hvor vi åbner hele den ene facade op med en foldedør ud til haven. Vi skal også have installeret ovenlys, så det bliver et meget lyst rum, siger Kasper Abrahamsen til TV2.dk.

Planen er, at ombygningen skal gå i gang 1. oktober og være færdig tre måneder senere, så familien kan flytte ind ved årsskiftet.

Da byggeprojektet er blevet meget større end oprindeligt planlagt, er udgifterne naturligvis også blevet tilsvarende højere. Omkring en million kroner regner parret med at skulle ofre på ombygningen. Men så bliver det også næsten et nyt hus.

- Det bliver rigtig lækkert, når det er renoveret. Vi glæder os simpelthen så meget, lyder det fra en forventningsfuld Kasper Abrahamsen.

Noget af det, han og Anna-Clara ser allermest frem til, er at kunne gå direkte ud i haven og lege med datteren Elva, der nu er 18 måneder gammel. Uden at skulle forcere trapper med legetøj og barn på armen.

I 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' kan du også følge et andet par på boligjagt. Se afsnittet lige nu på TV 2 PLAY - eller onsdag klokken 20.00 på TV 2.