Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Ung kvinde drømte om lejlighed på indre Vesterbro, men havde kun 2,35 millioner – gæt, hvilken hun valgte

Nita Volder Hansen havde i flere år boet i kollektiv, men var nu klar til at købe egen lejlighed. Hun fik eksperthjælp i '3 x Beliggenhed'.

29-årige Nita Volder Hansen fra København skulle i marts 2020 for første gang i sit liv ud og investere i en bolig.

Hidtil havde hun boet til leje i et lille kollektiv på Amager, og hun trivedes rigtig godt med at have mennesker tæt på sig. Men da lejemålet ophørte inden for få måneder, syntes hun, at tiden nu var inde til at finde sit eget.

Nita Volder Hansens drøm om at bo midt på det hippe Vesterbro kunne dog blive svær at opfylde med et maksimum-budget på 2.350.000 kroner.

Derfor bad hun boligeksperterne i 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' om hjælp. De fandt tre lejligheder, som mere eller mindre levede op til hendes ønsker.

Nederst i artiklen kan du gætte på, hvilken lejlighed Nita Volder Hansen​ valgte at gå videre med.

Beliggenhed fremfor alt

Da Nita Volder Hansen skulle formulere fire overordnede ønsker for sin kommende lejlighed, var hun ikke i tvivl: Beliggenheden havde førsteprioritet.

- Der skal være nogle hyggelige caféer og lidt liv. Det må gerne larme lidt fra gaden. Så Vesterbrogade ville være helt okay, siger Nita Volder Hansen i programmet.

Nitas fire ønsker til lejligheden:

 • Beliggenhed midt i bylivet - helst indre Vesterbro
 • Minimum 45 kvadratmeter bolig
 • Køkken-alrum - eller mulighed for at lave ét
 • Et "rigtigt" badeværelse

Med udgangspunkt i Nita Volder Hansens ønskeliste gik TV 2s boligekspert Sara Lygum på jagt efter lejligheder på Vesterbro og i tilstødende bydele. Det var ikke en let opgave, da lejlighederne her er meget efterspurgte og går som varmt brød.

Nedenfor ses beliggenhed og beskrivelser af de tre lejligheder - alle i stueplan - som Sara Lygum præsenterede for Nita Volder Hansen.

Bolig 1: Rummelig toværelses på Frederiksberg med terrasse

 • Størrelse: 59 kvadratmeter
 • Rum: Stort opholdsrum med køkken i vinkel, værelse, nyere bad på over 5 kvadratmeter og lille, aflukket terrasse
 • Pris: 2.300.000 kroner

Den første lejlighed, som Nita Volder Hansen og hendes far, Kurt, fik fremvist, lå på Frederiksberg i en nyere bygning fra 1991 og med parkområdet Søndermarken som nabo.

Selvom lejligheden befandt sig to kilometer fra drømmeplaceringen på indre Vesterbro, var Nita Volder Hansen positivt overrasket over, hvor rummelig den var, og hvor tæt den lå på den hyggelige butiks- og café-gade Valby Langgade.

Samtidig levede lejligheden til fulde op til hendes ønsker om køkken-alrum og et gedigent badeværelse, som var mere end bare en "skabsbruser".

Køkkenet kunne hurtigt gøres mere personligt ved at skifte bordpladen ud, mente Nita Volder Hansen.

- Det kan blive vildt hyggeligt, udbrød hun under fremvisningen, hvor også hendes far var begejstret for det gode lysindfald i lejligheden.

Bolig 2: Hyggelig, mindre toværelses tæt på ny metro på Enghave Plads

 • Størrelse: 51 kvadratmeter
 • Rum: Stue med køkken, større værelse og bad på cirka 1,5 kvadratmeter
 • Pris: 2.235.000 kroner

Tættere på bylivet lå lejlighed nummer to, som havde den ønskede beliggenhed på Vesterbro - kun få hundrede meter fra den nybyggede Enghave Plads Metro-station.

- Det er nok min drømmebeliggenhed lige her omkring. Det føles godt at være her, sagde Nita Volder Hansen under fremvisningen.

Hun var begejstret for det "megafede" køkken i kombination med stuen, som, hun syntes, var hyggeligt indrettet.

Kompromiset, hun skulle indgå her, var imidlertid badeværelset, der lignede et lille skab udefra og var temmelig spartansk.

Bolig 3: Minimal, men central toværelses ved Kødbyen med flot bad

 • Størrelse: 43 kvadratmeter
 • Rum: Stue med køkken, lyst badeværelse på næsten 4 kvadratmeter og soveværelse med egen udgang til fælles gårdhave
 • Pris: 2.250.000 kroner

Lejlighed nummer tre var dén, der kom tættest på Nita Volder Hansens ønske om at bo midt i bylivet. Den var nemlig placeret på Sønder Boulevard lige over for Vesterbros unge hotspot: Kødbyen.

Boligens størrelse var dog to kvadratmeter mindre end hendes minimumskrav på 45 kvadratmeter.

Til gengæld var lejligheden særdeles veldisponeret og bød på et par positive overraskelser: Et stort, flot badeværelse, som Nita kaldte "luksuriøst", og en havedør i soveværelset med direkte adgang til et fælles, grønt gårdmiljø.

- Det er jo også kvadratmeter, man kan bruge. Det trækker sindssygt meget op, udbrød Nita Volder Hansen ivrigt.

Hvilken bolig ville du vælge?

Hvilken bolig tror du, Nita valgte?

*Muligheder

Rummelig toværelses på Frederiksberg med terrasse

Hyggelig, mindre toværelses tæt på ny metro på Enghave Plads

Minimal, men central toværelses ved Kødbyen med flot bad

Hyggelig, mindre toværelses tæt på ny metro på Enghave Plads

Faktisk var det kærlighed ved første blik, da Nita Volder Hansen fik fremvist lejligheden på Mysundegade.

Ikke alene var hun vild med beliggenhed tæt ved Enghave Plads og Istedgade, men også lejlighedens hyggelige indretning faldt helt i hendes smag.

Også Nita Volder Hansens far, Kurt, havde bolig nummer to som favorit til datterens fremtidige hjem, på trods af, at den var en del mindre end lejligheden på Frederiksberg.

- Jeg kan jo se på hende, at det er sgu her, hun vil bo, afslørede han overfor boligekspert Sara Lygum, da de to fik sig en fortrolig snak, mens Nita Volder Hansen udforskede lejligheden nærmere på egen hånd.

Far og datter behøvede da heller ikke mere end en times betænkningstid, før de mødtes med Sara Lygum og hendes mæglerkollega Christian Borregaard igen for at indlede en forhandling.

- Der skal bydes på bolig 2!, lød det klart og bestemt fra Nita Volder Hansen straks efter, at de havde sat sig ved bordet på en nærliggende café.

Selvom udbudsprisen på 2.235.000 kroner lå 115.000 kroner under Nitas budget, viste det sig, at der var et fælleslån i lejligheden på 15.000 kroner, som køber skulle indfri. Det betød, at salgsprisen reelt var 2.250.000 kroner.

Boligeksperterne mente derfor, at det var værd at forsøge at forhandle prisen ned. På den måde kunne der blive ekstra plads i budgettet til en forbedring af køkkenet, som Nita ønskede sig. Blandt andet ville hun have en vaskemaskine installeret.

Jeg sidder her med en skøn, ung kvinde, der er meget forelsket i lejligheden

Boligekspert Sara Lygum i samtale med sælgers mægler

Som sagt, så gjort. Sara Lygum ringede sælgerens mægler op med et bud på 2.200.000 kroner og med overtagelse om halvanden måned.

- Jeg sidder her med en skøn, ung kvinde, der er meget forelsket i lejligheden. Men hun vil gerne have lavet et mere reelt køkken. Og der er jo det her fælleslån, der skal lægges oveni prisen. Så hun vil gerne byde 2,2 millioner, hvilket svarer til, at hun giver 2.215.000 kroner inklusiv restgælden på lånet, lød det fra Sara Lygum.

Herefter var der et par minutters spændt venten, før sælgers mægler ringede tilbage med svar.

Sælger var ikke indstillet på at gå ned i pris. Der var nemlig masser af interesse for lejligheden på Boligsiden. Til gengæld ville han gerne indfri lånet, så Nita Volder Hansen slap for at skulle af med de ekstra 15.000 kroner. Han accepterede desuden hendes ønske om overtagelse om halvanden måned og tilbød, at hun kunne få nøglerne 14 dage før.

Handelen var i hus. Der blev skålet i champagne, og Nita Volder Hansens far fældede en rørstrømsk tåre.

Fem måneder senere - kaos er afløst af glæde

Der er nu gået tre måneder, siden Nita Volder Hansen flyttede ind i sin nye lejlighed 1. maj. Og hun har bestemt ikke fortrudt sit køb.

- Jeg er rigtig glad for at bo her, det må jeg sige. Selvfølgelig var det lidt en dårlig start, fordi jeg ikke kunne se nogen på grund af coronavirus, siger hun til TV 2 og tilføjer med et lille grin:

- Indflytningskaos og hjemmearbejde passer heller ikke så godt sammen. Jeg arbejder som projektleder i en ingeniørvirksomhed, og det er ikke så fedt at være projektleder, når man ikke kan se sit team.

I dag, hvor coronakrisens restriktioner er knap så indgribende i arbejds- og privatlivet, nyder Nita Volder Hansen meget at bo på Vesterbro.

- Der er masser af caféer lige rundt om hjørnet på Istedgade. Så det er skønt.

Det er dog ikke kun det pulserende byliv, hun sætter stor pris på. Transporttiden til hendes arbejdsplads i Nordsjælland er samtidig blevet kortere, efter at hun er flyttet fra Amager.

- Det hjælper rigtig meget at komme på den anden side af Langebro. Jeg tror, jeg sparer omkring 40 minutter i transport om dagen, lyder det fra Nita Volder Hansen, som kører i bil til arbejde.

Planen om at foretage forbedringer af køkkenet har hun også for længst ført ud i livet.

- Jeg har fået lavet en bordplade, der går på tværs ved siden af den store håndvask, så det er blevet sådan lidt bar-agtigt ud til stuen. Og så har jeg fået en vaskemaskine klemt ind også.

Den unge ingeniør har selv stået for den håndværksmæssige del af projektet med lidt hjælp fra sin far.

- Det var en smule bøvlet, men det ser godt ud nu!, konstaterer hun tilfreds.

Se sæsonpremieren på 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' lige nu på TV 2 PLAY - eller onsdag klokken 20.00 på TV 2.