Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Ungt par ønskede en anderledes, arkitekttegnet villa i Midtjylland - gæt, hvilken de valgte

Julie og Jes, begge 28 år, fik hjælp af '3 x beliggenhed' til at skifte deres lejlighed i Aarhus ud med en unik, landlig bolig med god plads til børn.

Efter syv år med minimale boligforhold var Julie Bundgaard Jensen og Jes Møller i foråret 2020 i den grad klar til at finde noget større at bo i sammen med deres snart fireårige datter, Esther.

Og de ville ikke stille sig tilfreds med hvad som helst.

Parret var på jagt efter en bolig i landlige omgivelser, som skulle være mere end dobbelt så stor som deres 64 kvadratmeters lejelejlighed i Aarhus-bydelen Brabrand. Desuden skulle huset være "en oplevelse" i arkitektonisk forstand.

Som nyuddannet arkitekt lagde Julie nemlig stor vægt på, at der var tænkt anderledes tanker med hensyn til husets planløsning og stil.

En anden vigtig prioritet for parret var, at deres kommende hjem skulle ligge i overkommelig køreafstand fra Aars nær Aalborg, hvor Jes arbejdede som sælger hos DLG.

Men da det i det nord- og midtjyske område er noget af en udfordring at finde arkitekttegnede huse, som både indvendigt og udvendigt er bevaret i den originale stil, besluttede det unge par at søge hjælp i TV 2-programmet 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed'.

Det lykkedes da også for boligekspert Christian Borregaard at finde tre boliger, som levede op til parrets ønsker, og som prismæssigt matchede deres budget på 2.700.000 kroner.

Nederst i artiklen kan du gætte på den bolig, Julie og Jes valgte.

Plads til børn og familiebesøg

Udover at parret var på udkig efter en arkitektonisk original drømmebolig, havde de også en række andre ønsker til deres kommende hjem.

For det første skulle der være plads til familieforøgelse. Ligesom der også gerne skulle være et gæsteværelse til familiebesøg fra Thy, som de begge stammer fra. Og så skulle der være nem adgang til naturskønne områder.

Parrets fire ønsker til boligen:

 • Højest 35 minutters kørsel til Aars
 • Original og sammenhængende stil
 • Højest 10 minutter til natur
 • Mindst tre reelle værelser

Med udgangspunkt i denne ønskeliste fandt TV 2-mægler Christian Borregaard tre huse, som han fremviste for parret.

Nedenfor ses beliggenhed og beskrivelser af de tre boliger.

Bolig 1: Rummeligt toplans-stuehus nær Aalborg

Første bolig, Julie og Jes var ude at se, var en tidligere landbrugsejendom midt i skøn natur i den lille by Godthåb bare 13 kilometer syd for Aalborg.

Beliggenhedsmæssigt passede det fint med en køreafstand på under 35 minutter til Jes' arbejdsplads i Aars, samtidig med at parret ville komme tættere på deres familier i Thy.

Også parrets ønsker om en anderledes indrettet bolig med stort køkkenalrum og loft til kip var opfyldt i det nyistandsatte stuehus fra 1874.

- Her er et fantastisk lys, og jeg er vild med de sprossede vinduer, lød et par af kommentarerne fra Julie Bundgaard Jensen under fremvisningen.

Parret var dog noget betænkelige ved det forholdsvist lille soveværelse i stueetagen, som ikke levnede meget plads til en vugge eller barneseng.

Til gengæld var der bedre plads på andensalen, bemærkede Jes Møller.

 • Størrelse: 163 kvadratmeter
 • Rum: Rummeligt køkkenalrum, fire værelser, to badeværelser og bryggers
 • Pris: 2.795.000 kroner

Bolig 2: Etplans 80'er-villa med skøn udsigt nær Hobro

Bolig nummer to var placeret lidt længere sydpå i et parcelhuskvarter i Hvornum tæt på Hobro.

Køreturen til Jes' arbejde i Aars kunne dog fortsat gøres på under 35 minutter.

Det helt store trækplaster ved beliggenheden var villaens placering lige ned til den smukke Klejtrup Sø, som udløste både et "eejjj" og et "hvor vildt" fra det unge par.

Men det allermest attraktive ved boligen var, ifølge parret, den unikke arkitektoniske stil, som var gennemgående for hele huset, og som ikke var ændret, siden huset blev bygget i 1980'erne.

Samtlige af parrets ønsker var opfyldt, og prisen lå desuden mere end 800.000 kroner under deres maksimale budget.

- Hold da kæft! Det må være, fordi det ligger her i Hvornum, udbrød Jes Møller.

 • Størrelse: 186 kvadratmeter
 • Rum: Rummeligt køkkenalrum, fire værelser, to badeværelser, bryggers og stue i forskudt plan med loft til kip.
 • Pris: 1.899.000 kroner

Bolig 3: 90'er-villa med forskudte plan i Hammershøj

Den tredje bolig lå endnu længere sydpå, og her var der et enkelt problem:

Med cirka 50 kilometer til Aars kunne turen til Jes Møllers arbejdsplads ikke gøres på under 35 minutter, som var et af parrets vigtigste ønsker.

Spørgsmålet var, om parret kunne gå på kompromis med dette ønske, og om de samtidig kunne acceptere villaens mere bymæssige placering midt i et tæt parcelhuskvarter i byen Hammershøj, der ligger mellem Viborg og Randers.

Et stort plus var til gengæld, at villaen var arkitektonisk anderledes med mange spændende detaljer og højt til loftet, som var andre af parrets vigtige prioriteringer.

- Der er mange sjove vinkler i det her hus, lød en af Jes Møllers kommentarer til villaen, som var bygget i 1991.

Ligesom bolig nummer to lå prisen for denne bolig også et godt stykke under parrets budget, hvilket ville give dem luft i økonomien til at få opfyldt andre ønsker og drømme.

 • Størrelse: 194 kvadratmeter
 • Rum: Køkkenalrum med halvt afskærmet køkkenafdeling, tre værelser, to badeværelser, bryggers, udestue og havestue.
 • Pris: 1.995.000 kroner

Hvilken bolig ville du vælge?

Hvilken bolig tror du parret valgte?

*Muligheder

Rummeligt toplans-stuehus nær Aalborg

Etplans 80'er-villa med skøn udsigt nær Hobro

90'er-villa med forskudte plan i Hammershøj

90'er-villa med forskudte plan i Hammershøj

Efter fremvisningen af de tre boliger havde Julie Bundgaard Jensen og Jes Møller svært ved at vælge mellem Bolig 2 og Bolig 3, som de begge var lige begejstrede for.

Det var dog nærområdet omkring boligen i Hammershøj, der vandt. Blandt andet fordi der lå en børnehave lige i nærheden.

Rent geografisk var Bolig 3 også bedst placeret, mente parret.

- Vi synes, at vi kommer til at ligge godt her, også i forhold til Julie, som skal til at søge arbejde. Vi har fire byer indenfor 20 minutters afstand, hvoraf Viborg og Randers er to af dem, lød det fra Jes Møller i programmet.

Benhård forhandling

Så snart beslutningen var truffet, mødtes parret med TV 2-mægler Christian Borregaard og dennes kollega Sara Lygum i den lokale spejderklub. Nu skulle der forhandles.

Selvom prisen på den 194 kvadratmeter store bolig i forvejen var relativt lav, både i forhold til boligens kvalitet og parrets budget, mente Sara Lygum, at de skulle forsøge sig med et startbud, der lå 145.000 kroner under den officielle salgspris.

Derudover ønskede parret at overtage huset snarest muligt.

Christian Borregaard var med på at give det foreslåede bud et forsøg. Så han ringede sælgers mægler op for at forhandle på parrets vegne.

- Vi har siddet og vendt Høegsvej frem og tilbage her. Buddet bliver på 1.850.000 kroner. Med overtagelse om en måned, sagde han med fast stemme.

I den anden ende af røret var der dog ikke den store velvilje at spore. Huset var allerede sat ned i pris for nylig, så sælger var ikke indstillet på at gå yderligere ned.

Et afslag på 20.000 kroner var det maksimale, sælger ville gå med til. Og overtagelsen kunne ikke ske før tidligst om tre måneder, lød det.

Parret var dog klar på at forsøge med et nyt bud, som lå 75.000 under sælgers minimumpris: Altså, 1,9 millioner kroner ligeud og med overtagelse efter tre måneder, som sælger ønskede.

Men denne gang ville sælger ikke rokke sig. Prisen på 1.975.000 kroner lå fast, sagde mægleren i den anden ende.

Parterne stod for langt fra hinanden. Forhandlingen var kørt fast.

Nu kommer der et sidste, forkrampet forsøg for at se, om vi kan få enderne til at mødes

Christian Borregaard, ejendomsmægler og TV 2-vært

Julie Bundgaard Jensen og Jes Møller var dog alt for vilde med huset i Hammershøj til at stoppe nu. Så de lod Christian Borregaard ringe op med et sidste bud:

- Nu kommer der et sidste, forkrampet forsøg for at se, om vi kan få enderne til at mødes. Vi vil gå med til en overtagelse om tre måneder, og så har køber hævet sig til 1.965.000, det vil sige, at vi kun er 10.000 kroner under sælgers modbud, lokkede han og afsluttede samtalen.

Kort efter ringede telefonen. Nu var der endelig godt nyt: Sælger havde accepteret buddet fra det unge par og var parat til at indgå en handel.

Champagneproppen blev skudt af. Og der blev skålet og jublet i spejderhuset.

Et utroligt skæbnetræf

Forhandlingen om huset i Hammershøj fandt sted sidst i april, og kontrakten blev indgået per 1. maj.

Men allerede dagen efter, at købskontrakten var underskrevet, fik Jes Møller en opringning fra sin chef i DLG.

Chefen tilbød ham en lederstilling i virksomhedens filial i Randers. Det betød, at Jes' køreafstand til arbejdspladsen nu blev endnu kortere, end hvis han skulle køre til Aars.

- Det er bare helt utroligt heldigt, at Jes fik tilbudt det job, lige da vi havde købt huset. Der er kun 15-20 minutters kørsel til Randers herfra, så det kan ikke blive bedre, siger Julie Bundgaard Jensen, som ikke et øjeblik har fortrudt, at valget faldt på huset i Hammershøj.

- Vi er vildt glade for at være her, og overtagelsen er bare gået supernemt. Der er også rigtig flot natur lige udenfor byen. Blandt andet ligger der en stor skov og nogle badesøer i nærheden, siger hun til TV 2.

Den lille familie flyttede ind i huset 1. august, og i de første par uger har de holdt ferie for at have god tid til at få malet og komme på plads.

Det er tydeligt at se på Esther, hvor meget hun nyder, at vi har fået have

Julie Bundgaard Jensen, arkitekt

Nu er hverdagen dog så småt ved at indfinde sig. Jes Møller er tilbage på arbejde igen, og parrets datter, Esther, er netop begyndt i den lokale børnehave. Hun stortrives både derhenne og derhjemme.

- Det er tydeligt at se på Esther, hvor meget hun nyder, at vi har fået have. Nabodrengene løber allerede herinde, og de er blevet gode legekammerater, lyder det fra Julie Bundgaard Jensen.

Det er dog ikke kun den nu fireårige Esther, der sætter pris på den næsten 1200 kvadratmeter store have.

- Jes er oprindeligt landbrugsuddannet. Han synes jo, det er fantastisk at gå og klippe hæk og pusle derude i fritiden. Det passer mig helt fint. For så kan jeg tage mig af den indendørs indretning, konstaterer Julie Bundgaard Jensen med et grin.

Se 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' lige nu på TV 2 PLAY eller onsdag klokken 20.00 på TV 2.