Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Ungt par skiftede bylejlighed ud med 'villa og vovse' i Nordjylland – gæt, hvilket hus de valgte

Heidi på 26 og Mark på 33 fik hjælp af ’3 x Beliggenhed’ til at rykke fra byen og ind i en rummelig villa med have nær Aalborg, hvor han stammer fra.

Ægteparret Heidi og Mark Hellerup Knudsen, som er henholdsvis sygeplejerske og jurist, var i juni 2020 for alvor kørt træt i at skulle klemme sig sammen på få kvadratmeter.

Gennem seks år havde de boet i Marks lejelejlighed på 60 kvadratmeter i Aarhus midtby, og nu trængte de til at komme ud af byen og få mere plads omkring sig.

Først og fremmest ville de anskaffe sig en hund, og på længere sigt drømte de om at få børn sammen.

Men selvom de i et års tid havde været på intensiv boligjagt og kigget på omkring 30 huse i udkanten af Marks fødeby, Aalborg, var det endnu ikke lykkedes dem at finde at finde det helt rigtige.

Derfor bad de nu eksperterne i TV 2-programmet ’Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed’ om hjælp til at opfylde første etape af drømmen om de tre v’er – villa, Volvo og vovhund.

Parrets maksimale budget lød på 3,7 millioner kroner, og ifølge ejendomsmægler og vært på programmet Christian Borregaard var det bestemt ikke urealistisk at finde en attraktiv villa tæt på Aalborg til den pris.

Spørgsmålet var bare, om han kunne finde lige netop dét hus, der fik dem begge to til at føle sig hjemme.

Nederst i artiklen kan du gætte på, hvilken af de tre boliger, parret valgte at byde på.

Hus med sjæl og plads til gæstebud

Ét af de største ønsker, som parret havde til deres kommende bolig, var, at det skulle indeholde et velfungerende køkkenalrum med plads til minimum 14 spisende gæster.

I sin fritid brænder Mark Hellerup Knudsen nemlig for at lave lækker mad, ikke bare til parrets egne private sammenkomster, men også på bestilling udefra.

Derudover var det Heidis ønske – nu, hvor hun efter flere års overtalelse havde indvilget i at flytte til Marks barndomsby – at de skulle bo så tæt på bymidten som overhovedet muligt.

Huset skulle være nyistandsat og dermed kræve et minimum af håndværksmæssig indsats, men det måtte samtidig gerne have ”sjæl”.

Parrets fire ønsker til boligen:

 • Maksimalt 6 kilometer fra Aalborg centrum
 • Stort køkkenalrum
 • Indflytningsklart
 • Vestvendt have

Ud fra parrets ønskeliste fandt Christian Borregaard tre huse, som mere eller mindre matchede deres forventninger fuldt ud.

Nedenfor ses beliggenhed og beskrivelser af de tre boliger.

Bolig 1: Flot istandsat villa med kælder på lukket vej i Gug

Første hus, som parret fik fremvist, lå i et stille villakvarter på en lukket vej i Aalborg-forstaden Gug.

Umiddelbart opfyldte det alle parrets ønsker.

For det første var der kun 4,4 kilometer til Aalborg bymidte, og huset lå centralt placeret i forhold til indkøbsmuligheder.

For det andet var huset, som blev bygget i 1969, flot istandsat ad flere omgange. Blandt andet med en ny, hvidpudset facade og en imponerende, flisebelagt indkørsel med garage i kælderniveau.

Der er sindssygt mange små hyggekroge her

Mark Hellerup Knudsen, 33-årig førstegangskøber i '3 x Beliggenhed'

Derudover var der både fra det rummelige køkkenalrum og den tilstødende stue udgang til solvendte terrasser, hvilket gjorde positivt indtryk på parret.

- Der er sindssygt mange små hyggekroge her, lød det fra Mark Hellerup Knudsen om den i alt 794 kvadratmeter store grund.

En anden ting, som begejstrede ham, var det moderniserede badeværelse, hvor der var installeret to brusere ved siden af hinanden. En luksus, han altid havde drømt om, sagde han.

Parret var desuden overraskede over boligens forholdsvis lave pris.

 • Størrelse: 148/65
 • Rum: Køkkenalrum, stue, tre værelser – heraf et med walk-in-closet og to med hems, badeværelse og toilet. Samt kælder og garage.
 • Pris: 3.395.000

Bolig 2: Splinternyt, halvt dobbelthus i Vejgaard

Bolig nummer to befandt sig i den charmerende Aalborg-forstad Vejgaard, som har sin egen lille bymidte med forretningsgade.

Det var et af de kvarterer, som Heidi på forhånd havde udnævnt som et af sine foretrukne.

- Der er lige noget nice over Vejgaard, udbrød hun ved ankomsten.

Afstanden til Aalborg centrum var samtidig kun 3,3 kilometer, hvilket var helt optimalt i forhold til parrets ønskede beliggenhed.

Der var dog et ret markant minus ved boligen, fordi den havde status af rækkehus. Noget, som parret ellers havde frabedt sig.

Der var nemlig tale om et dobbelthus, opført i 2019, som rummede to selvstændige boliger, hvoraf den ene allerede var beboet.

Heidi var ikke særligt begejstret for haven, som bestod af en skrånende græsplæne, der skulle deles i to.

Til gengæld var den del af boligen, som stod til salg, splinterny, da ingen havde boet i den endnu.

 • Størrelse: 140
 • Rum: Stort køkkenalrum, to badeværelser, bryggers og tre værelser – heraf et med walk-in-closet.
 • Pris: 3.645.000

Bolig 3: Gennemrenoveret toplans-villa med anneks tæt på Aalborg C

Den tredje bolig, som Christian Borregaard havde fundet til parret, var også placeret i det hyggelige forstadskvarter Vejgaard.

Samtidig var det den bolig, som lå tættest på Aalborg midtby. Blot 2,5 kilometer fra centrum.

Det var i dén grad også en bolig med sjæl, da der var tale om en bygning fra 1920.

Sidstnævnte oplysning gjorde dog Mark noget nervøs, da han ”hellere ville brække sit skinneben på tværs” end at gå i gang med at renovere et ældre hus, som han sagde.

Men han behøvede nu ikke at bekymre sig. For huset var nyistandsat og gennemrenoveret fra a til z.

Overalt i boligen var der kælet for detaljerne, blandt andet med fritlagte bjælker i de fleste rum og et lille walk-in-closet, beregnet kun til sko.

En eksklusiv detalje, der især gjorde indtryk på Mark, var en smagfuldt indrettet vinkælder, der appellerede til hans store interesse for kulinariske oplevelser.

Udover selve toplans-villaen, som var bygget i dekorativ murermesterstil, hørte der desuden et nyere anneks og en garage til boligen.

 • Størrelse: 144/55
 • Rum: I stueplan bryggers, toilet, stue, spisestue og køkken. På førstesalen tre værelser og badeværelse. Flot vinkælder.
 • Pris: 3.295.000

Hvilken bolig ville du vælge?

Hvilken bolig tror du parret valgte?

*Muligheder

Flot istandsat villa med kælder på lukket vej i Gug

Splinternyt, halvt dobbelthus i Vejgaard

Gennemrenoveret toplans-villa med anneks tæt på Aalborg C

Splinternyt, halvt dobbelthus i Vejgaard

Efter at have set de tre boliger gik Heidi og Mark Hellerup Knudsen i tænkeboks. De kunne se fordele og ulemper ved hvert af husene.

Men efter et par dage var de ikke længere i tvivl. Det var Bolig 2, som ramte bedst plet i forhold til deres ønsker. Ikke mindst fordi det var helt nyt og umiddelbart ikke krævede noget istandsættelse.

- Vi er hundrede procent sikre nu, og vi vil gerne byde på huset, lød det fra Heidi Hellerup Knudsen, da hun og Mark igen mødtes med Christian Borregaard og hans ejendomsmæglerkollega Sara Lygum.

Det var dog stadig den skrånende og ret beskedne have, som var parrets største issue ved det nybyggede dobbelthus. De mente derfor, at det ville være rimeligt med et afslag i prisen på de 3.645.000, som lå bare 55.000 under deres max-budget.

Ikke mindst fordi de havde erfaret, at den identiske nabobolig var blevet solgt til 3.525.000.

Christian Borregaard foreslog, at parret skulle give et startbud på 3.450.000 og samtidig forhandle om tidspunktet for overtagelsen af boligen.

Brød sammen under forhandling

Da parret havde tre måneders opsigelse på deres lejelejlighed i Aarhus, ville de helst vente med at overtage huset, til den var afviklet.

Heidi Hellerup Knudsen var desuden presset i forhold til sit job. Hun arbejdede som sygeplejerske på akutafdelingen på Skejby Sygehus og ville gerne have tid til at tage ordentligt afsked med sin arbejdsplads, før hun flyttede til Aalborg.

- Det ideelle for os ville være en overtagelse om tre måneder. Og hvis vi kan få nøglerne lidt før, kan vi gå i gang med at sætte skabe op og sådan noget, sagde hun.

Forhandlingen gik dog ikke helt så let, som parret håbede.

Sælger var ikke indstillet på at give et afslag, der lå i nærheden af de foreslåede 195.000 kroner, og ville heller ikke gå med til så lang en overtagelse.

Modbuddet fra sælger lød på 3.575.000, hvilket svarede til et afslag på 75.000 kroner, og med en overtagelse på én måned.

Jamen, så skal vi flytte om halvanden måned. Det kan vi ikke

Heidi Hellerup Knudsen, 26-årig førstegangskøber i '3 x Beliggenhed'

Dén melding ramte Heidi Hellerup Knudsen hårdt og fik hende til at bryde sammen.

- Jamen, så skal vi flytte om halvanden måned. Det kan vi ikke. Jeg har ikke engang et job endnu i Aalborg, fremstammede hun med tårerne trillende ned ad kinderne.

Med trøstende ord og kærlige klap forsøgte både hendes mand og de to mæglere at berolige hende. Men den 26-årige førstegangskøber havde så svært ved at overskue situationen, at hun ikke kunne holde tårerne tilbage.

Hverken hun eller Mark var dog klar til at opgive huset uden yderligere kamp.

Så Christian Borregaard kom med et nyt forslag til parret.

- Jeg foreslår, at I melder tilbage nu og siger 3,5 millioner kroner med en overtagelse om to måneder. Og nøglen skal I have med det samme, så I kan begynde at sætte ting op, lød det fra ejendomsmægleren.

Som sagt, så gjort. Han ringede endnu engang op til sælgers mægler og forhandlede på parrets vegne:

- Det betyder rigtig meget herfra, at overtagelsen ikke bliver om én måned, sagde han appellerende til sælgers mægler.

Et par nervepirrende øjeblikke senere ringede mægleren tilbage. Og der var godt nyt.

Sælger accepterede det nye bud og overtagelsen på to måneder. Til gengæld blev en lovet kompensation på 35.000 kroner til køb af hårde hvidevarer nedsat til 25.000 kroner. En mindre detalje.

- We got a deal!, lød det triumferende fra Christian Borregaard, som fandt champagneflasken frem.

- Tillykke med Mirabellevej, og held og lykke med livet i Aalborg, skålede han.

Heidi Hellerup Knudsen kunne endelig tørre tårerne væk og i stedet bryde ud i en lettelsens latter. Parret kunne nu meget snart kalde sig husejere og begynde på en ny epoke af deres liv.

Tre måneder senere: Sådan går det i dag

Det er nu over tre måneder siden, at Heidi og Mark Hellerup Knudsen midt i juni var ude at se dobbelthuset i Vejgaard for første gang. En uge senere underskrev de købskontrakten.

Efter overtagelsesperioden på de to måneder blev parret officielt ejere af huset 1. september, og de er nu så småt ved at få de sidste møbler flyttet fra lejligheden i Aarhus til Aalborg.

- Det går rigtig fint, og vi er meget glade, siger Heidi Hellerup Knudsen til TV 2 og fortsætter.

- Vi har selv sat skabe op i soveværelset og i køkkenet, og vi er ret overraskede over, hvor gode, vi har været til det. Selvom parforholdet indimellem har været lidt i krise, når der var noget, der drillede, tilføjer hun med et grin.

Også haven med den skrånende græsplæne har parret fundet en løsning på. Her har de købt sig til professionel hjælp for at få plænen nivelleret op og lavet en støttemur ud mod vejen.

Næste projekt er at få plantet en hæk som ”skillevæg” ind mod naboen, og i det hele taget skal haven plantes til med hjælp fra en gartner.

Parret har fået lov at låne 200.000 kroner i banken – ud over boligens købspris – til at få lavet de ting, der manglede.

Alene udgifterne til hårde hvidevarer i køkkenet er løbet op i omkring 70.000 kroner, da Mark har brug for det bedste udstyr, når han skal udøve sin kokkekunst.

Arbejdet som jurist i et revisionsfirma i Aarhus kan han i øvrigt passe hjemmefra.

Nyt job og hund i vente

Heidi Hellerup Knudsen kan nu også endelig drage et lettelsens suk med hensyn til sin jobsituation. For hun er nemlig blevet ansat på Aalborg Sygehus, hvor hun skal arbejde i opvågningen.

- Jeg glæder mig vildt meget til at starte på jobbet. Det er jo noget nyt for mig at være på en opvågningsafdeling. Men samtidig vil det nok være de samme typer af patienter, som jeg kender fra akutafdelingen. Der mødte jeg dem bare, før blev opereret, siger hun.

Hvad angår planen om at få anskaffet en ”vovhund”, er den også allerede sat i søen. Parret er nemlig blevet skrevet på venteliste til en såkaldt bomuldshund. Det er en meget populær race, så der kommer til at gå omkring et halvt år, før de får én.

I starten af det nye år regner de derfor med at kunne vinge nummer to af de tre v’er af. Med hensyn til Volvoen ved de ikke rigtig, om det bliver til noget. Indtil videre klarer de sig også fint med deres gamle Kia stationcar.

Se 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' onsdag klokken 20.00 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 PLAY.