Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed

Tinder-par indgik kompromis: Hun ville bo på Fyn, og han ville gå på jagt - gæt, hvor de valgte at bo

Efter at have været kærester i tre år ville 32-årige Stine Johansen og Kristian Thomsen på 34 år købe fælles bolig. De fik hjælp af '3 x Beliggenhed'.

I foråret 2017 førte en Tinder-date til, at Stine Johansen og Kristian Thomsen fra hver sin landsdel fandt sammen og blev kærester.

Hvor han var et udpræget udemenneske og helst ville bruge sin fritid på jagt og fiskeri, var hun mere til biografture, koncerter og hygge med venner og familie.

Hun boede i Odense og han i Østbirk ved Horsens. Så i det første halvandet år pendlede de frem og tilbage i weekenderne. Indtil hun i efteråret 2018 flyttede ind hos ham i hans lejebolig i et nedlagt feriecenter.

Her opdagede Stine Johansen dog snart, at hendes familie og venner kun sjældent kom forbi, og at det mest var hende, der måtte tage bilen til Fyn for at se dem.

Parret indgik derfor et kompromis: De ville flytte til Fyn, så hun kunne komme til at bo tættere på sin familie i Otterup. Men det skulle være i en bolig med et tilhørende jagtterræn, hvor Kristian kunne dyrke sin altoverskyggende fritidsinteresse.

Selvom parret gennem et års tid selv ledte efter den helt rigtige bolig på Vestfyn, lykkedes det dem ikke at finde en, hvor både grunden og huset matchede deres ønsker.

Så i august 2020 fik de hjælp fra eksperterne i boligprogrammet 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed'.

Ejendomsmægler Christian Borregaard fandt tre ejendomme, som han fremviste for parret. Og de endte med at byde på én af dem.

Nederst i artiklen kan du gætte på, hvilken af de tre boliger, parret valgte.

Ønske: Renoveret landbolig i kuperet terræn

Parrets ønsker til deres fremtidige hjem var ikke alle lige nemme at opfylde.

Især var det vanskeligt for Christian Borregaard at finde en ejendom med det helt rigtige jagtterræn.

Kristian Thomsen ønskede et kuperet terræn med bevoksning, hvor vildtet kan gemme sig, og gerne en sø, han kunne fiske i.

Men da det fynske landskab generelt er ret fladt, er det ikke så nemt at finde bakkede områder. Slet ikke når boligen samtidig skal være renoveret og indflytningsklar.

Parrets fire vigtigste ønsker til boligen:

 • Fredelige omgivelser
 • Vest for Odense – og maksimum 35 minutters kørsel fra Otterup
 • Indflytningsklar
 • Minimum 5 hektar jord i kuperet terræn

Udover at ejendommen skulle egne sig til jagt, skulle den også have en vis størrelse.

Ifølge reglerne skal et jagtterræn nemlig være mindst 5 hektar stort, for at der må opholde sig mere end én jæger på området. Og Kristian Thomsen ville gerne invitere en eller flere kammerater med på jagt.

Ud fra parrets ønskeliste og et maksimalt købsbudget på 3,5 millioner kroner fandt Christian Borregaard frem til tre boliger på Vestfyn.

Nedenfor ses beliggenhed og beskrivelser af de tre ejendomme.

Bolig 1: Landejendom på Sydfyn med stor jagtgrund

Den første ejendom, som parret fik fremvist, lå i nærheden af byen Korinth i det sydvestlige Fyn.

Kristian Thomsen var straks ved ankomsten begejstret for området, som var både kuperet og med varieret bevoksning. Helt ideelt til jagt.

- Det ser rigtig spændende ud. Lækkert terræn med skov hele vejen udenom, lød hans kommentar.

Grunden var desuden meget større, end parret havde ønsket. Nemlig hele 16 hektar. Så der var rig mulighed for at holde jagtselskaber.

Stuehuset var, med sine mere end 233 kvadratmeter boligareal fordelt på to plan, også meget rummeligt. Fra stuerne var der flot udsigt over markerne og græssende køer.

Bygningen var opført i 1904 med løbende vedligeholdelse, og førstesalen blev nyindrettet i 1975. Boligen trængte derfor generelt til en kærlig hånd.

Køkkenet, som blev moderniseret i 2010, kunne ifølge Stine Johansen godt fungere, som det var, mens hendes kæreste mente, at væggen ind til stuen helt skulle fjernes, så det blev til et køkken-alrum.

Med en udbudspris på 2.995.000 kroner ville der være luft i parrets budget til renovering. Og som Christian Borregaard foreslog, kunne parret desuden sælge noget af jorden fra, hvis de havde brug for mere kapital.

 • Størrelse: 233/14
 • Rum: Bryggers, køkken, to stuer, to badeværelser, fire værelser, udestue og kælder.
 • Pris: 2.995.000

Bolig 2: Indflytningsklar landejendom tæt på Vestmotorvej

Bolig 2, som befandt sig nær Vissenbjerg, lidt nordligere end Bolig 1, var ifølge '3 x Beliggenhed'-mægler Christian Borregaard blandt de mest attraktive landejendomme på hele Fyn.

Med en grund på lidt over 7 hektar med både skov, krat og vandhuller, en indflytningsklar bolig på hele 263 kvadratmeter og blot 5 kilometer til nærmeste motorvejsafkørsel mod Jylland opfyldte den umiddelbart alle parrets ønsker.

Der var bare et stort MEN.

Parret kunne nemlig hurtigt afsløre, at de havde været til fremvisning på ejendommen for et års tid siden. Og dengang havde de afskrevet den, fordi de ikke var helt tilfredse.

De var dog indstillede på at give den en chance til og tage på endnu en tur rundt i terrænet og i boligens to plan.

- Det er en del lysere, end jeg husker det, sagde Stine Johansen om huset fra 1971, som hun desuden kaldte for ”velholdt”.

Parrets betænkeligheder gik nu mere på boligens beliggenhed ud til en vej, som var ret trafikeret og dermed ikke så børnevenlig, som de kunne ønske.

 • Størrelse: 263
 • Rum: Hall, køkkenalrum, fire stuer, fem værelser, to badeværelser, bryggers, garage med to disponible rum.
 • Pris: 2.995.000

Bolig 3: Fredfyldt landejendom i varieret jagtterræn nær Otterup

Den tredje bolig lå i det nordvestlige Fyn, 2 kilometer fra Bogense. Dermed var den tættest placeret på Stine Johansens familie i Otterup, 23 kilometer derfra.

Parrets ønske om fredelige omgivelser blev også til fulde opfyldt på denne landejendom, som lå godt tilbagetrukket fra veje og anden støj.

- Det er rigtig indbydende, og der er ro på herude. Her kan man slappe af, lød det fra Kristian Thomsen, da parret stod foran det toetagers, hvidkalkede hus.

Han var desuden begejstret for den 5 hektar store grund, som havde alt det, der kendetegnede et godt jagtterræn, nemlig, skov, randbevoksning og egen sø. Så han kunne både fiske og gå på andejagt.

Når det gjaldt selve boligen, var det først og fremmest Stine Johansen, der havde vetoret.

Hun var især positiv over indretningen af førstesalen, som bød på tre rummelige værelser.

- Hold da op, det er et stort rum. Og der er næsten et helt walk-in-closet, sagde hun om soveværelset.

Til gengæld var hun mindre tilfreds med opholdsstuen, som virkede ret kompakt og mørkt. Men boligekspert Christian Borregaard foreslog, at man kunne slå de to stuer sammen med køkkenet til ét stort køkken-alrum.

Kristian Thomsens utilfredshed med boligen gik derimod mere på, at der manglede et ekstra værelse, som kunne bruges til gæsteværelse, når hans familie fra Nordjylland kom på besøg.

 • Størrelse: 156
 • Rum: Stueetagen indeholder opholds- og spisestue, køkken med spiseplads, badeværelse og bryggers. På førstesalen er der tre gode værelser.
 • Pris: 2.995.000

Hvilken bolig ville du vælge?

Hvilken bolig tror du parret valgte?

*Muligheder

Landejendom på Sydfyn med stor jagtgrund

Indflytningsklar landejendom tæt på Vestmotorvej

Fredfyldt landejendom i varieret jagtterræn nær Otterup

Indflytningsklar landejendom tæt på Vestmotorvej

Stine Johansen og Kristian Thomsen blev hurtigt enige om, at bolig 2 var den mest ideelle for dem begge på trods af, at de et år tidligere havde fravalgt den.

Som førstegangskøbere var de dog noget usikre på husets stand, da der generelt ikke laves tilstandsrapporter på landejendomme. Derfor helgarderede de sig ved at tage en byggesagkyndig med ud at se på ejendommen, før de traf det endelige valg.

Parret besluttede nu at byde på ejendommen. De ville forsøge at presse prisen lidt, nu hvor den havde stået til salg i et par år.

- Vi tænker omkring 2.750.000 kroner, for det passer også med de ting, der skal laves for at få huset helt up-to-date, sagde Kristian Thomsen, da parret mødtes med Christian Borregaard og hans kollega Sara Lygum fra '3 x Beliggenhed'.

Christian Borregaard mente, at parrets startbud lød fornuftigt, så han ringede straks til sælgers mægler for at forhandle om ejendommen på parrets vegne.

Buddet faldt dog ikke i god jord hos modparten.

- Han blev nærmest helt paf og holdt en lang pause. Det var lavere, end han havde forventet, refererede Christian Borregaard overfor det spændte par, da han havde talt med sælgers mægler.

Lidt efter ringede mægleren op med et modbud. Det lød på 2.875.000 kroner og med en overtagelse på tre måneder.

- Det er da en meget god start, mente Sara Lygum, som var overrasket over, at sælger gav et nedslag på 120.000 kroner.

Parret var også glade og lettede over udviklingen. De fik mod på at komme med et nyt bud.

- Skal vi prøve med 2,8 millioner ligeud og så lukke den der? Vi kan eventuelt lægge lidt oveni overtagelsen på de tre måneder, hvis sælger har brug for mere tid til at flytte fra ejendommen, foreslog Christian Borregaard og fik grønt lys fra parret.

Buddet blev sendt afsted, og så fulgte endnu nogle spændte sekunder, før telefonen ringede igen.

Sælger var nu gået ned på 2.850.000 og gav dermed et yderligere afslag på 25.000 kroner. Overtagelsen var ændret til 5,5 måneder.

Men ikke nok med det. Kort efter modtog Christian Borregaard en sms med en liste over ting, som parret måtte få med i handlen. Deriblandt et års forbrug af træpiller til fyret, en traktor, en havetraktor, to hækkeklippere og en tragt til manuel pakning af juletræer.

- Lad os lukke den der, udbrød Kristian Thomsen utålmodigt.

Som sagt, så gjort.

Handelen blev lukket og champagnen åbnet, mens tårerne piblede ned ad Stine Johansens kinder. Glædestårer, forsikrede hun overfor Sara Lygum.

- Det er sådan forløsende. Det er kæmpestort, ja det er, lød det bevæget fra førstegangskøberen.

Forhandlingen om ejendommen fandt sted i starten af august, og handelen blev endeligt indgået 18. september. Siden tv-optagelserne er overtagelsesdatoen ændret fra 1. februar til 1. januar 2021.

Se 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' lige nu på TV 2 PLAY eller onsdag klokken 20.00 på TV 2.