Nybygger-deltager var tæt på at miste livet under fødsel - her er Gult pars historie

Malene og Christian har indtaget Gult Hus i 'Nybyggerne'. De svarer her på 14 spørgsmål om deres parforhold, nybygger-udfordringer og livet generelt.

En ny sæson af 'Nybyggerne' er skudt i gang, for sjette år i træk, og denne gang foregår dysten i Silkeborg-bydelen Balle.

Fire par kæmper på fantasi og håndværker-skills om at indrette fire identiske boliger i deres helt egen stil. Præmien til vinderparret er det nybyggede hus, som de selv har indrettet, til en værdi af 2,6 millioner kroner.

Men hvem er parrene egentlig? Her går vi tæt på Gult par, Malene og Christian, som svarer på 14 personlige spørgsmål.

Hvorfor meldte I jer til ’Nybyggerne’?

Vi meldte os til ’Nybyggerne’, fordi vi har siddet klistret til skærmen år efter år og fulgt de tidligere nybyggere. Vi har altid drømt om, at det var os, der var et af nybyggerparrene. Men timingen skulle jo også være perfekt, og det var den i år, både fordi børnene var blevet lidt større, og fordi nybyggerhusene i år lå i Silkeborg.

For cirka ni år siden boede vi i en gammel autocamper, som vi kørte rundt i og arbejdede fra gennem et år, og der opholdt vi os mest i Silkeborg. Det har altid været en kæmpestor drøm for os at flytte dertil. Både på grund af naturen og de søde mennesker, der bor der.

Hvordan mødte I hinanden?

Vi mødte hinanden på Islands Brygge i København. Vi havde hver en lejlighed derinde, og vores terrasser stødte lige op til hinanden.

Christian: Jeg syntes, at Malene var den smukkeste og dejligste kvinde. Vi stod ofte og snakkede på terrassen, og jo mere Malene talte, jo mere vild blev jeg med hende. Hun var så varm og så hjertelig.

FAKTA OM “GULT PAR” I ’NYBYGGERNE’

  • Malene og Christian, 37 og 51 år.
  • Blev gift i Las Vegas i 2008.
  • Flyttede i 2015 til Møn, hvor de bor på en stor, gammel gård, de selv har restaureret.
  • Driver sammen en virksomhed, der producerer plankeborde. 
  • Har tilsammen seks børn: De fire ældste er delebørn fra tidligere forhold og er alle drenge i alderen 14 til 24 år. Derudover har parret to fælles børn, Nimbus og Coco på 9 og 5 år, som medvirker i enkelte afsnit af ’Nybyggerne’.
  • Parrets designstil er farverig, fantasifuld og varieret. Mottoet er: ”Den røde tråd er, at der ingen rød tråd er”.

Da jeg skulle holde housewarming for gutterne, tog jeg dem alle sammen ud på terrassen for at vise dem Malene, som stod inde bag vinduet. Jeg sagde: Hende skal jeg giftes med en dag. De grinede og grinede og sagde “Hvad tror du selv?”.

På det tidspunkt havde Malene også lige åbnet sin egen frisørsalon på Islands Brygge, og jeg blev klippet meget ofte. Jeg kunne slet ikke slå hende ud af mit hoved.

Malene: Da jeg mødte Christian første gang, forelskede jeg mig helt vildt i hans øjne og smil, han var bare superlækker og virkede som en rigtig gentleman.

Jeg vidste bare ikke helt, om jeg var klar. Jeg var på vej ud af et forhold og havde to små tvillinger. Faktisk havde jeg det superdårligt på det tidspunkt: Jeg havde lige afsluttet sagen mod min far (se faktaboks nedenfor, red.) og havde samtidig travlt med salonen.

Men jeg kunne slet ikke slå Christian ud af mit hoved. Han var alt for sød til, at jeg ville give slip på ham. Vores første kys var i min salon, og jeg husker meget tydeligt, at Christian rystede helt vildt.

Hvad blev I forelsket i hos hinanden?

Jeg blev forelsket i Malenes store hjerte. Hun er så omsorgsfuld og kærlig, hun er en dejlig mor, og hun giver alle på sin vej et kærligt ord med på vejen.

Hun vender altid det negative til det positive. Hun har haft så meget modgang hele sit liv, men hun kæmper bare videre. Jeg synes, hun er den sejeste kvinde.

Malene i incestsag

Gennem sin opvækst blev Malene i en årrække seksuelt misbrugt af sin far.

I 2006 anmeldte hun, som 23-årig, faren for incest, og der blev indledt en større retssag.

I 2007 blev Malenes far idømt seks års fængsel for overgrebene. Kort efter sin løsladelse døde han af hjerteproblemer.

Malene har siden skrevet bogen 'Brev til mor' om sin svære fortid samt medvirket i en tv-dokumentar om incest.

Jeg blev forelsket i Christian, fordi han er så positiv og glad. Han er så opmærksom og kærlig. Jeg kan faktisk også godt lide hans sårbare side, jeg synes, det er dejligt, når mænd viser følelser. Han er helt klart min bedste ven. Jeg elsker, at han altid bare er med på den skøreste idé.

Hvad skændes I mest om?

Vi skændes aldrig, det er livet for kort til.

Det handler nok også lidt om vores baggrunde, da vi begge ved, at skænderier ikke fører noget godt med sig. Christian er skilsmissebarn og voksede op med en stedfar, der drak meget. Der var også vold i hjemmet. Malene kommer fra en dysfunktionel familie, som hun siden har brudt med.

I stedet for at skændes søger vi kompromiser. Vi er nok også gode til at spørge ind til hinanden, så vi ved, hvordan vi har det.

Man siger, at Ikea-testen er den ultimative parforholdstest. Kan I genkende det?

De få gange, vi har været i Ikea, har det været ok, indtil vi nåede til kassen, vi er ikke så gode til at stå i kø og vente. Men vi køber oftest gamle møbler, så vi behøver ikke at gå i Ikea.

I forhold til ’Nybyggerne’ kan vi heller ikke genkende det som en "parforholdstest". For det var skideskægt.

Hvad betyder aldersforskellen for jeres parforhold?

Vi tænker egentlig ikke så meget over aldersforskellen til daglig.

Christian er stadigvæk i en 20-årig krop, tror han, og Malene har altid været fanget i en krop, der mentalt var en del ældre, end hun egentlig er. Hun har været nødt til at stå på egne ben, siden hun var teenager, hvilket nok har gjort, at hun er så moden.

Indimellem kan Christian dog godt mærke, at han er nødt til at tage en ”morfar” på sofaen, hvor Malene stadigvæk farer rundt som en Duracell-kanin.

Hvad er det sværeste, I har været igennem som par?

Vi har været igennem rigtig mange svære ting sammen. Men dét, som virkelig bringer tårer frem på vores kinder, bare vi tænker på det, er fødslen af vores yngste barn, Coco. Det var ellers et planlagt kejsersnit, men det gik helt galt.

Det var så tæt på, at Malene gik bort, lægerne kaldte hende et mirakel

Christian fra Gult Hus i 'Nybyggerne'

Malene: Jeg havde nogle sammenvoksninger og forstørrede arterier som følge af mine to tidligere kejsersnit. Det gjorde, at jeg var ved at forbløde under mit tredje kejsersnit, da der gik hul på en stor arterie nede i maven. Blodet væltede ud, og jeg mistede fire liter, før lægerne fandt hullet og fik det lappet.

Christian: Det var så tæt på, at Malene gik bort, lægerne kaldte hende et mirakel. Jeg sad bare der i hjørnet på operationsstuen med Coco i armene. Jeg skulle glæde mig over at være blevet far, imens min kone og Cocos mor var ved at gå bort. Jeg husker og mærker stadigvæk de følelser og tanken om at skulle være alenefar. At Coco ikke skulle lære sin mor at kende, og at Malene ikke kom til at lære Coco at kende. Tanken om at skulle hjem til vores drenge og fortælle, hvad der var sket. Det har virkelig sat nogle meget dybe spor i os begge.

Vi har samtidig med det kæmpet med barnløshed og gennemgået fire år med hormonbehandlinger. Vi har haft omkring 11 spontane aborter for at få vores to fælles børn, Coco og Nimbus. Så det har virkelig været en rutsjetur.

Hvad er jeres stærke og svage sider, hver især?

Christians svageste side er nok, at han smider alting væk. Han stærkeste side er, at han altid kan få mig til at smile, hvis jeg er lidt ude af mig selv, og så er han enormt pligtopfyldende.

Malenes svageste side er nok, at hun bekymrer sig for meget. Hendes stærkeste side er, at hun har den vildeste evne til altid at rejse sig, når livet rammer hende. Hun er megasej til at være selvstændig.

Hvad har været den største udfordring i ’Nybyggerne’?

Vores største udfordring var helt klart, at vi savnede vores børn.

Det var ekstra hårdt, fordi vi ikke havde noget familie at dele opture og nedture med undervejs. Vi blev i dén grad mindet om, at vi mangler familie, når de andre med glæde i stemmen fortalte om, hvordan deres familie hjalp dem, hvis de havde udfordringer, var kede af det, eller havde brug for hjælp til børnepasning.

Vi var så glade på de andres vegne, men vores egen situation ramte os virkelig.

Heldigvis havde vi nogle søde barnepiger, som vi elsker, til at tage sig af vores to yngste. Men i forhold til, at de fire store var hos deres mor eller far, blev de små jo passet.

Hvem af jer er mest praktisk anlagt?

Christian er mest praktisk anlagt, hvor Malene derimod bedst kan se, hvad der skal laves.

Hvornår var I fysisk mest pressede som nybyggere?

Det, der var klart hårdest at lave, var baghaven. Men det var nok mest, fordi vi var overambitiøse med det projekt. Samtidig havde vi kun én shoppedag, på grund af helligdage i pinsen. Så vi skulle have alt hentet på én dag. Det var heldigt, at vi ikke blev stoppet af politiet, for der var godt nok læs på traileren. Fysisk var det samtidig superhårdt arbejde, og vi fik næsten ingen søvn. Vi var fandenedme trætte til sidst.

Da vi endelig havde en fridag, brugte vi den på at køre til Møn og hente børnene - i stedet for at sove. Det var hårdt. Men vi havde ikke overskud til, at de IKKE var der. Det vendte for os, da de kom over. Humøret blev meget bedre.

Hvordan holder man gejsten oppe som par, når man bliver presset som i ’Nybyggerne’?

Når man bliver presset i ’Nybyggerne’, såsom hvis man sidder og græder over, at man savner sine børn, blev vi ved med at sige til hinanden, at vi gør det for os og for børnenes skyld, samtidig med at vi udlever en stor drøm. Vi sagde til hinanden, at vi kun fik én chance, og at processen skulle nydes og udleves. Vi vidste, at vi var utroligt heldige, at det var os, der havde fået denne mulighed. Og vi vidste, at børnene havde det fantastisk, for de grinede hver gang, vi talte sammen, og de heppede på os.

Vi tænker tilbage på det nu med et kæmpe smil, og vi ville aldrig have været den oplevelse foruden.

Hvad er det mest sexede i verden - udover jeres partner?

Det mest sexede udover hinanden er et gammelt lig af en autocamper eller en gammel container. Sidstnævnte, som er en lettere rusten, gul sag med påskriften ”Silkeborg Flytteforretning”, fik Christian leveret som en overraskelse på Malenes fødselsdag i august, umiddelbart efter de sidste optagelser til ’Nybyggerne’. Planen er, at den skal indrettes som et Tiny house og måske anvendes som sommerhus på en fed grund.

Hvad drømmer I om at opnå, som I ikke har nået endnu?

Vi drømmer helt klart om at få råd til at tage et helt år ud af kalenderen og rejse verden rundt med alle vores børn. Hvis vi skulle være så heldige at vinde nybyggerhuset, kunne det helt klart være med til, at vi ville komme tættere på den drøm. Vi vil gerne samle en masse minder og oplevelser med vores børn, inden de bliver alt for store.

Malene, som er lidt af en citat-freak, synes, at de følgende ord fra en ukendt digter siger det hele:

“Enjoy the little things in life, Because one day you´ll look back and realize, they were the big things."

Se ’Nybyggerne’ onsdag klokken 20.00 på TV 2 – eller lige nu på TV 2 PLAY