Nybyggerne

Vinderpar i 'Nybyggerne' afslørede hemmelighed efter finalen

Parret i blåt hus, færøske Sunnvá og Martin, græd af glæde, da de blev kåret som vindere i live-finalen. Senere kunne de afsløre endnu en god nyhed.

25-årige Sunnvá græd af glæde, da det gik op for hende, at den var god nok: Seerne havde afgjort, at hun og kæresten, 32-årige Martin, var vinderne af 'Nybyggerne' 2020 - og dermed et hus til 2,6 millioner kroner.

- Jeg kan knap nok få vejret. Jeg er fuldstændig i chok. Det havde jeg slet ikke forventet, lød det stakåndet fra færøske Sunnvá under live-finalen i Silkeborg.

I huset, som parret har knoklet i otte uger for at indrette til deres helt personlige drømmebolig, ventede familie og venner, hvoraf flere havde taget turen hele vejen fra Færøerne for at følge den spændende begivenhed på tætteste hold.

Da Sunnvá fortalte, at hun havde haft det dårligt hele dagen på grund af spændingen og var ved at kaste op, råbte et par af familiemedlemmerne "småfolk, småfolk" i baggrunden, mens TV2.DK sendte live fra huset efter finalen.

- Ja, det er min svigermor, som ønsker, at der skal komme småfolk, lød det fra Sunnvá, som tilføjede med stor glæde i stemmen:

- Men nu skal Martin og jeg jo faktisk lige giftes først.

Havde haft ringen liggende længe

Midt i køkkenalrummet med det selvbyggede egetræs-inventar og pyntet op med blå balloner, guirlander og glimmer viste en stolt Sunnvá forlovelsesringen frem.

- Hun sagde, hun skulle have en ring, før vi fik børn, så..., forklarede Martin til TV 2-vært Christian Degn, da han spurgte til, hvordan det var gået til.

Frieriet skete for en måned siden, hvor Martin havde inviteret på et romantisk surprise-ophold på Kokkedal Slot, og den 32-årige Mærsk-skibsfører pludselig var faldet på knæ i restauranten, afslørede han over for TV 2.

Det var dog ikke en helt spontan handling, forklarede Martin, som havde haft ringen liggende længe.

- Jeg købte faktisk ringen, før vi kom med i 'Nybyggerne', og da vi fik at vide, at vi skulle være med i programmet, tænkte jeg: "Jeg venter bare", og så opstod det rigtige øjeblik, da vi var på Kokkedal og hyggede os med god mad og vin, afslørede han.

Tager et skridt ad gangen

Hvornår og hvor brylluppet skal stå, har parret ikke planlagt endnu. Lige nu ser de tiden an på grund af coronaudbruddet.

Samtidig har de nu også et nybygget hus, de skal overtage.

- Vi skal finde ud af alt det her med overdragelsesperioden, hvordan vi koordinerer med vores arbejde i København, og så skal vi have solgt vores lejlighed. Så vi tager det stille og roligt, et skridt ad gangen, lød det fra den overvældede Sunnvá.

Én ting er parret dog helt sikre på efter onsdagens nervepirrende live-finale, hvor der var spænding helt til sidste sekund om, hvem af de fire nybyggerpar, der løb af med deres respektive drømmehus i Silkeborg-forstaden Balle.

- Vi er så dybt taknemmelige over for de mange seere, som stemte på os. Alle par var så dygtige i år, så at vi blev valgt, er bare så fantastisk, konstaterede den 25-årige tandplejer.

Parret håber nu bare på, at et eller flere af de andre nybyggerpar flytter ind i nabohusene.

- Vi har fået et rigtigt godt venskab med de andre par, og vi kommer i hvert fald til at se mere til hinanden i fremtiden, supplerede Martin.

Se interview med vinderparret i 'Nybyggerne' 2020 i videoen nedenfor.

Kom med bag scenen, når Christian Degn følger vinderne af 'Nybyggerne' 2020 over i deres nye hus. Video: Kasper Søby Jensen & Kasper Søby

Se eller gense hele finalen i 'Nybyggerne' 2020 på TV 2 PLAY