Nybyggerne

Tre par vandt ikke drømmehuset - ét af dem har truffet afgørende valg

For rødt par, grønt par og gult par endte finalen i 'Nybyggerne' ikke helt, som de havde drømt om. Her fortæller de, hvad deres planer er nu.

Ved onsdagens finale i 'Nybyggerne' 2020 blev parret i blåt hus, færøske Sunnvá og Martin, kåret som vindere af seerne.

Dermed løb de af med den vildeste tv-præmie: Et hus til 2,6 millioner kroner, som parret selv har færdigbygget og indrettet.

I samme sekund blev drømmen slukket hos de tre øvrige nybyggerpar, der side om side har knoklet gennem otte uger for at indrette hver sin bolig i netop deres personlige stil.

- Vi er selvfølgelig kede af det og skuffede, fordi vi var helt klar til at flytte ind i huset. Men vi var også forberedte på, at det nok ikke var os, der vandt, lød det blandt andet fra gult par, Malene og Christian, efter finalen.

Har sat huset til salg

Opløbet mellem de fire nybyggerpar var op til finalen meget tæt, og hvert af parrene vidste, at de kun havde 25 procents chance for at vinde drømmehuset. Alligevel har gult par for længst truffet et afgørende valg.

- Vi har sat vores hus på Møn til salg. Det gjorde vi lige, da vi kom hjem fra optagelserne til 'Nybyggerne'. Vi havde faktisk kun været hjemme i ét døgn, så ringede vi til den lokale mægler og sagde: "Vi skal sælge vores hus", sagde Malene til TV 2.

For gult par har de hektiske uger i Silkeborg-forstaden Balle med de andre nybyggerpar bare sat en streg under deres ønske om at flytte til byen.

- Vi har i årevis drømt om at flytte til Silkeborg, og mens vi gik og byggede, kunne vi mærke, at det føltes mere som vores hjem at være her end i vores hus på Møn. Så der var egentlig ikke noget at betænke sig på, tilføjede Christian.

På spørgsmålet om, hvorvidt parret kunne finde på at købe "deres" hus i Balle, svarede Malene:

- Det kunne sagtens være. Men vi kan jo ikke købe noget, før vi har solgt det, vi har. Så det er vi lidt afhængige af.

Glæder sig til at rejse

For grønt par, Trine og Mikkel, er drømmen om at flytte til Silkeborg fortsat også meget stor.

Gennem to år har parret været på udkig efter en bolig i den naturskønne, midtjyske by.

Men for øjeblikket er økonomien ikke lige til hushandel.

- Med to pædagoglønninger og store udgifter til fertilitetsbehandling har vi ikke mulighed for at købe hus nu. Så det må vente, sagde Mikkel til TV 2 lige inden finalen.

Parret vender derfor hjem til Trines barndomshjem i Ikast, hvor de bor sammen med deres fireårige datter, Saga, som også medvirkede i programmet.

- Nu skal vi bare hjem og pynte op til jul og julehygge, sagde Trine.

Den lille familie har desuden en ting, de kan se frem til i det kommende år, når coronapandemien forhåbentlig har sluppet sit tag i verden.

De skal nemlig have brugt det rejsegavekort på 20.000 kroner, som var præmien i den afsluttende ugekonkurrence i 'Nybyggerne', hvor programmets dommere kårede dem som vindere af det sidste rum: stuen.

- Vi vil jo rigtig gerne på den tur til Færøerne, som vi har talt med Sunnvá og Martin om. Det glæder vi os vildt meget til, lød det fra parret.

Vil satse på virksomhed

Selvom skuffelsen var tydeligt at spore i rødt hus hos Stephanie og Kristoffer, ser fremtiden lys ud for det unge par.

Stephanie er netop blevet færdiguddannet i Sundhed og Idræt ved Odense Universitet, og hvis alt går efter planen, bliver Kristoffer færdig til april.

Parret er endnu ikke fast besluttet på, hvor de skal slå sig ned, men Silkeborg er bestemt en mulighed.

- Nu vender vi tilbage til vores fantastiske liv i Odense, men det er bestemt ikke udelukket, at vi på et tidspunkt flytter til Silkeborg. Vores familie og mange af vores venner bor her i Midtjylland, sagde Stephanie.

Parret vil nu satse på at udbygge deres virksomhed, hvor de tilbyder udendørs træning med løb og styrketræning for kvinder.

Selvom det ikke blev rødt hus, der løb med sejren, fortryder de på ingen måde, at de har deltaget i 'Nybyggerne'.

- Det har været en kæmpe oplevelse. Vi har lært så meget om at bygge og om hinanden. Og så har vi fået fantastiske venskaber, sagde Stephanie.

Se interview med de tre par i videoen øverst på siden.