Sådan går det familie i dag, efter de har fået styr på deres rod: - Vi er nogle rodehoveder

Familien fra Sjælland har oplevet overraskende effekt af, at der blev ryddet op. Her kan du se, hvordan der ser ud i hjemmet i dag.

Så snart Daniel Fisker trådte ind ad døren til sit hjem, begyndte det at trænge sig på.

Irritationen og den dårlige samvittighed.

I sin og kæresten Rebecca Ellesgaards 90 kvadratmeter store villalejlighed rodede det altid så meget, at han ikke kunne finde den ro, han havde brug for efter en udmattende arbejdsdag.

Parret har altid prioriteret at bruge så meget af deres fritid som muligt på deres to drenge Marius og Mikas.

Men det var ofte svært at være nærværende, når den nagende stemme i baghovedet hele tiden sagde, at der ikke var tid til at lege, fordi de burde rydde op.

Det var mentalt meget belastende at leve i rodet, fortæller Daniel Fisker.

Derfor valgte de at søge hjælp i programmet ’Vi drukner i rod’, hvor hele deres hus blev tømt for ting, der blev inddelt i kategorier og lagt ud på gulvet i en stor lagerhal.

Her skulle parret sortere halvdelen af tingene fra, så programmets organiseringsekspert Marianne Gammelgaard og tømrer Dennis Nielsen kunne skabe den nødvendige ro, de trængte til i hjemmet.

Den øvelse har vendt op og ned på hverdagen, selvom Daniel og Rebecca må erkende, at de nok altid vil være lidt af et par rodehoveder.

Tingene hobede sig op

I fem år havde familien levet med rodet. De havde ikke lyst til at få uventede gæster, og kom der gæster blev alt rodet stuvet ind på soveværelset.

Daniel Fisker havde det med at samle på gammel elektronik, han troede, han kunne få brug for i fremtiden, og Rebecca Ellesgaard gemte på babyting, fordi der måske kom en lille ny en dag.

Derudover havde hun gennem årene arvet rigtig mange ting, der blev opmagasineret og fyldte det meste af deres kælderrum.

- Til sidst havde vi ikke nogen opbevaringsmuligheder, og vi kunne ikke rigtig se os ud af det. Rodet hobede sig op, og vi kunne ikke komme til bunds, fortæller Rebecca Ellesgaard.

For at nævne nogle få eksempler på, hvad der fik hjemmet til at rode, så havde parret 38 opladere, 90 tallerkener og 334 babybodystockings i lejligheden.

Da det gik op for dem i lagerhallen, hvor mange ting de rent faktisk havde, og som de aldrig brugte, tog de nogle afgørende beslutninger, og det har gjort en kæmpe forskel i hverdagen, fortæller de.

- Vi smed rigtig meget ud, og det kan vi mærke og se i dag. Vi kommer nok ikke udover, at vi er nogle rodehoveder, men det er bare blevet så nemt at rydde op, så vi er rigtig glade for løsningerne, siger Rebecca Ellesgaard.

Hverdagen er blevet nemmere

Der er stort set ikke noget Rebecca og Daniel har ændret på, siden programmet blev optaget i begyndelsen af året.

Bortset fra et tæppe der er blevet flyttet af praktiske årsager, og så har de fået en ny mental indstilling til ting.

Nu tænker de begge rigtig meget over, hvad de egentlig har brug for, og det afholder dem fra at købe nyt, og gør det samtidig nemmere for dem at skille sig af med ting, de ikke bruger.

- Jeg kan godt sidde en gang imellem og tænke på, om jeg har smidt for mange minder ud, men så tænker jeg, at det nok skal gå, fortæller Rebecca Ellesgaard.

Hun har fået solgt rigtig mange af de ting, familien havde opmagasineret, og samtidig er der ikke blevet købt noget nyt.

- Vores hverdag er blevet meget nemmere. Før brugte vi meget tid på at lede efter vores ting. Men nu er der kommet meget mere ro, siger Rebecca Ellesgaard.

- Før i tiden havde vi ikke noget overskud, når børnene var blevet puttet. Så sad man der med dårlig samvittighed, men man orkede ikke at rydde op. Nu tager det kun et øjeblik, og det har fået den der stressfølelse til at forsvinde fuldstændigt, supplerer Daniel Fisker.

Kan mærke det på børnene

Når arbejdsdagen er slut, og Daniel Fisker træder ind i sit hjem i dag, bliver han derfor ikke længere fyldt op med dårlige vibrationer.

Det giver ham det rolige overskud, han har savnet, når han skulle lege med sine drenge. Men effekten af, at der er kommet meget mere orden i hjemmet, har resulteret i noget overraskende.

Børnene vil hellere lege sammen inde på deres værelse, og så er de blevet meget mere rolige fortæller parret.

- Når vi er rolige, så bliver de også mere rolige. De kan mærke, at irritationsmomentet er forsvundet, og man brokker sig ikke over, at det roder længere, siger Daniel Fisker.

Hvor de ikke selv kunne se sig ud af deres problemer og finde de rigtige løsninger, så er alle de løsninger, der er blevet lavet til dem i ’Vi drukner i rod’, lige præcis hvad de havde brug for.

Med rodet er de daglige diskussioner og irritationer som forduftet, og parrets drøm om ro og organisering er blevet indfriet, så de i dag kan koncentrere sig om at hygge sig som familie, fortæller Rebecca Ellesgaard og Daniel Fisker.

Afstemning

Hvilket udsagn om rod i hjemmet passer bedst til dig?

Du kan se ’Vi drukner i rod’ på TV 2 mandag klokken 20:00 eller på TV 2 Play, når du vil.