Efter oprydningshjælp i tv-program: - Ikke lige det jeg drømte om

Der mangler stadigvæk at blive gjort en del i huset, men hjælpen de fik i ’Vi drukner i rod’, var et skub i den rigtige retning.

Der skulle gøres mere plads til Maria Becher Trier i hendes og ægtemanden Tobias Triers hjem.

Hun havde ikke nogen fast plads, hvor hun kunne sidde og arbejde både kreativt og med sit virke som journalist, så hun rykkede lidt rundt i stuen med en lille taske, som hun havde alle sine ting i.

Omvendt havde hendes børn og ikke mindst multikunstneren Tobias Trier masser af plads til at udfolde sig på, når han enten lavede musik eller malede.

Derfor forsøgte organiseringsekspert Marianne Gammelgaard, tømrer Dennis Nielsen og tv-vært Lene Beier at gøre noget ved problemet i ’Vi drukner i rod’.

Respekten er stor for det arbejde, der er blevet gjort for dem, fortæller ægteparret, men i dag må de sande, at der fortsat er et stykke vej, før Maria Becher Trier føler, hun har sit eget sted.

- Jeg har jo fået utrolig meget frirum i vores hjem. Jeg har en hel kælder med et musikstudie, der er på størrelse med vores stue, fortæller Tobias Trier.

- Marias drøm var at få et arbejdssted, og det blev til, at alt hendes kreativitet skulle være i nogle små sorte æsker øverst på en reol, hvor hun ikke kan nå dem, siger han.

I programmet blev et gammelt chatol, der i forvejen stod i stuen, frisket op og stillet i hjørnet med henblik på, at Maria Becher Trier kunne bruge det som arbejdsbord.

Men det har senere vist sig at være for småt til, at hun kan arbejde ordentligt ved det.

Blev et brunt værtshus

Parret har boet i huset på Amager siden 2005, og det er blevet "brugt lidt hårdt" igennem årene, fortæller de, hvilket har slidt på huset.

Maria og Tobias Trier er nemlig meget spontane og gæstfri, og de går aldrig af vejen for at invitere en masse mennesker indenfor og holde en god fest.

Det vidner diskokuglen om, der stadigvæk hænger midt i stueloftet.

De har ikke tænkt sig at hælde festlighederne ud i vasken lige foreløbigt, men efter to af deres børn er flyttet hjemmefra, og den sidste er på vej på efterskole, overvejer de så småt at blive mere ”voksne”.

Maria Becher Trier kunne i hvert fald godt tænke sig et mere normalt hjem. Det fik hun ikke i ’Vi drukner i rod’.

- Jeg drømte om et hjem i sådan en ny nordisk stil. Men da jeg trådte ind ad døren, der tænkte jeg bare, det er en brun bodega, og det skulle jeg lige komme mig over.

- Det var ikke lige det, jeg drømte om, men det er virkelig vokset på mig. Jeg er helt vild med det, og jeg er stolt af vores hjem, fortæller Maria Becher Trier.

Nogle af forandringerne i hjemmet er for eksempel, at der blev bygget en stor reol i stuen, og i køkkenet blev alting organiseret bedre.

Tobias Trier har en masse malerier fra sin mor, der ikke rigtig blev brugt. De er nu blevet fundet frem og hængt op. Musikstudiet i kælderen fik også en opfriskning, og så fik familien sendt rigtig mange ting videre og ud af deres hjem.

Selvom de begge er vilde med deres nye hjem, så mangler Maria Becher Trier dog stadigvæk at finde sin kreative plads. Men det har hun snart en løsning på.

Fortsætter på egen hånd

Da huset blev tømt i ’Vi drukner i rod’, blev der fyldt 194 flyttekasser op med ting, og det var især Tobias Triers ting, der fyldte i lagerhallen, hvor parret sorterede cirka halvdelen fra.

Han havde blandt andet 46 guitarer, 95 guitarpedaler og 131 billeder, han selv havde malet. Derudover skulle der også sorteres i 991 cd’er og 255 stykker legetøj, fra da børnene var små.

De færre ting i hjemmet og de løsninger og systemer, der er blevet lavet til Maria Becher Trier og Tobias Trier, har betydet, at det er meget nemmere for dem i dag at holde huset ryddeligt.

- Jeg synes, det er let at holde hjemmet pænt i forhold til før, for nu ved alle, hvor tingene skal være. Det er også lettere at se, når det er ved at skride, og vi skal se at få gjort noget, forklarer Maria Becher Trier.

Og det er et vedvarende arbejde, påpeger Tobias Trier, hele tiden at sørge for, at hjemmet står, som det skal. For der kan lynhurtigt snige sig ting frem på steder, hvor de ikke skal være.

Det kan være alt fra et par høretelefoner eller batterier til græsslåmaskinen, musikinstrumenter og sætlister til når Tobias Trier skal optræde.

- Det er jo svært at fastholde den skønne enkelhed, der er ved at have få ting. Tingene har det med at gro frem igen af sig selv, forklarer Tobias Trier.

Oplevelsen med at være med i ’Vi drukner i rod’ har inspireret dem til at fortsætte med at lave deres egne systemer og gøre hjemmet mere minimalistisk.

- Det havde jeg nok ikke gjort, hvis ikke vi havde fået det her skub til at komme i gang, fortæller Maria Becher Trier.

Hun har for eksempel ryddet ud i sin mands tøj, og det næste bliver at indrette et arbejdsværelse til sig selv.

Værelset har de til det, men lige nu står der en del af Tobias Triers musikinstrumenter derinde, som han først skal have solgt.

Hun drømmer om at få nok arbejdsplads, lave hylder til sine studiebøger, og hvad hun ellers bruger af inspiration til sit arbejde som journalist.

Men som det er nu, har hun faktisk fået mere plads til sig selv end tidligere, da Tobias Trier bruger sit musikstudie og ikke længere stuen, når han arbejder.

Afstemning

Hvilket udsagn om rod i hjemmet passer bedst til dig?

Du kan se ’Vi drukner i rod’ på TV 2 mandag klokken 20:00 eller på TV 2 Play, når du vil.