Forbrug

Fejl med fradrag: 115.000 bilejere får nu penge tilbage i skat

Hvis du har importeret en brugt bil i perioden 27. april 2008 og 31. december 2011, kan du være blandt de mange tusinde danskere, der har penge til gode hos Skat.

Ifølge Skat drejer det sig omkring 115.000 biler, der er importeret i perioden, som har fået beregnet registreringsafgiften forkert.

Fejlen skyldes, at det såkaldte radiofradrag på 1.000 kroner er blevet sat forkert i perioden. Radiofradrag er et fast fradrag, men det er ved en fejl blevet nedskrevet med bilens værditab, og derfor har Skat givet et lavere fradrag, end det, bilejerne har været berettigede til, lyder det fra Søren Buus, der er underdirektør i Skat:

- Hvis man har importeret en brugt bil i perioden og har fået beregnet radiofradraget forkert, så kan man se frem til typisk at få mellem 200 og 500 kroner retur, forklarer han.

Skat har kendskab til omkring 200.000 biler, der er blevet importeret i perioden, men da der findes sager, hvor der ikke har været en radio i det importerede køretøj, har Skat ikke mulighed for at udpege netop de personer, der har ret til at få penge retur.

Derfor skal man selv til tasterne, hvis man mener, at man er blevet snydt.

- I TastSelv på skat.dk, kan man udfylde en kontaktformular med identifikationsoplysningerne på bilen, som man har importeret. Så sørger vi for at foretage en ny beregning og udbetale det, der eventuelt er betalt for meget, siger Søren Buus.

Til det skal du bruge den stelnummeret på den importerede bil, bilens registreringsnummer, ekspeditionsnummer for afgiftsberigtigelsen eller anden lignende entydige identifikationsoplysning, lyder det.

Sidste frist for at få genoptaget afgiftsberegningen er 3. januar 2016.