Forbrug

GUIDE: Her er de fem bedste brætspil til sommerhuset

Når regnen bare siler ned, og du sidder med børnene i et sommerhus, så kan det være svært at få tiden til at gå. Men med et godt gammeldags brætspil får du snildt et par timer til at gå - og endda på en sjov måde, der kan bringe jer tættere sammen som familie. 

TV 2 har fået Thomas Vigild til at anbefale fem spil, der passer godt til en sommerhustur med familien.

Thomas Vigild er leder af spillinjen på vallekilde Højskole samt juryformand for Guldbrikken, der hvert år kårer årets brætspil.

 1. Qwrikle

  Det er et spil, der er utroligt lækkert lavet. Det har en Sudoko-feeling, idet det handler om at lægge farver og symboler op på bordet og danne rækker.

  - Det er temmelig vanedannende, og alle kan være med. Ofte er børn især gode til det, fordi de er godt til at se mønstre. Men pas på, for du kan hurtigt blive afhængig af det, og pludselig er dagen omme, siger Thomas Vigild.

 2. Colt Express

  Spillet er et westernspil, hvor man er banditter, der skal røve et tog og erobre guld og ædelstene fra passagererne. Handlingen på toget foregår ved hjælp af såkaldte handlingskort, man placerer i taktisk rækkefølge.

  - Man kan hurtigt få dummet sig, hvilket skaber nogle sjove situationer, forklarer Thomas Vigild.

 3. Ordet fanger

  Det er et quizspil, hvor man på skift trækker kort med temaer - det kan for eksempel være bilmærker eller dyr. Derefter remser man ord op inden or kategorien.

  - Det er virkelig sjovt, og alle kan være med, fordi man hurtigt kan tilpasse reglerne. Det er rigtig godt, hvis man er en familie med børn i mange forskellige aldre, siger Thomas Vigild.

 4. Ticket to ride

  Det handler om at lægge toglinjer på tværs af et kontinent fra by til by. Man erobrer simpelthen strækningerne, og jo længere de er, jo flere point får man. Bonuspoint kan opnås, hvis man eksempelvis forbinder to bestemte byer.

  - Det er et af de bedste og mest tidsløse strategispil. Du kan blive ved at spille det, fordi du hele tiden kommer på nye strategier, siger Thomas Vigild.

  Hvis du vil øve dig, inden du spiller det med familien, fås spillet også til iPad.

 5. Werewolf

  - Dette spil er rigtigt godt, hvis man er mere end fire - for eksempel hvis man er to familier i sommerhus, fortæller Thomas Vigild.

  I spillet bliver der hver nat dræbt en indbygger i byen, og så skal spillerne finde ud af, hvem der har dræbt hvem.

  - Det handler meget om kropssprog og at læse hinanden. Det bliver en social leg, som fungerer rigtig godt, idet man lærer hinanden bedre at kende, siger Thomas Vigild.