Forbrug

Prisfald på forsikring: Her kan du spare tusindvis af kroner lige nu

Priserne på danske forsikringer har den seneste tid været nedadgående, men de kan komme endnu længere ned.

Sådan lyder beskeden fra Topdanmarks topchef, Christian Sagild, der varsler prisfald på særligt de danske bilforsikringer. De danske veje og biler er blevet mere sikre, hvilket har medført færre skader, og derfor også færre udgifter for de danske forsikringsselskaber, lyder det.

Er du én af de danskere, der ikke har tjekket din bilforsikring de seneste par år, er det ved at være på høje tid, du får det gjort. Det er ikke kun hos Topdanmark, at priserne er faldet, lyder det fra Allan Skytte, forbrugerøkonom hos FDM.

- Principielt bør man tjekke sin bilforsikring hvert år, for priserne falder. Det sker i hug. Priserne er faldet de seneste år - det er der ingen tvivl om, og har man ikke undersøgt, om man kan få en billigere forsikring de seneste par år, bør man gøre det nu, siger han til TV 2.

Gå efter den laveste pris

Priserne hos de forskellige selskaber varierer typisk med et par tusinde kroner, mens der sjældent er stor forskel på, hvordan selskaberne dækker, når uheldet er ude.

Derfor er det hans råd, at man går efter den billigste pris og sørger for at læse det, selskaberne skriver med småt i policen.

- Det er meget nemmere at sammenligne priserne i dag, end det har været førhen, for der findes en del hjemmesider, hvor man kan indtaste sin nummerplade og få en række priser på bilforsikringer sammenlignet, lyder det fra Allan Skytte.

Øverst i artiklen kan du få råd til, hvordan du finder den billigste bilforsikring lige nu

En af de hjemmesider, hvor du kan sammenligne priser på bilforsikringer, er www.comparo.dk. Her ser man den samme tendens, som FDM og Topdanmark: Priserne er faldet de seneste par år, fortæller Signe Thorup Gregersen, kommerciel ansvarlig hos Comparo.dk.

- Vi kan helt sikkert se, at flere rykker sig på priserne. Vi måler løbende, hvor de forskelige selskaber ligger rent prismæssigt, og der kan vi se, at flere er blevet billigere på det seneste halve år. Også de store selskaber.

- Det er ikke en formue, man sparer, men nu om dage kan man godt spare det, der svarer til et par flybilletter til Paris på sin årlige præmie, siger Signe Thorup Gregersen. Hvor meget man kan spare afhænger af det forbrug, det forsikringsbehov og den bil, man har.

Comparo.dk har undersøgt, hvor billigt man kan forsikre tre forskellige biltyper i øjeblikket. Pristjekket viser, at der typisk er et par tusinde kroner på den billigste og dyreste forsikring. Eksempelvist koster den billigste bilforsikring for en Skoda Octavia fra 2014 helt ned til 3.122 kroner hos Alka Forsikring, men det koster 7.728 kroner for en tilsvarende forsikring med den samme dækning hos selskabet Alm. Brand. Resultatet kan du se her: 

Sådan finder du en billigere forsikring

1. Start med at finde ud af, hvad du betaler for din bilforsikring. Selskaberne sender hvert år en oversigt til dig. Den kan kan du finde i din eboks.

2. Dernæst kan du sammenligne din pris med andre. Der er flere hjemmesider, hvor du kan gøre det. Eksempelvis www.forsikringsguiden.dk, www.comparo.dk eller www.samlino.dk. Flere af hjemmesiderne kræver 'kun', at du taster din nummerplade i systemet og krydser af, om du ønsker kasko-dækning, udvidet glasforsikring mm.

3. Finder du en pris, der er lavere end den, du betaler i dag, kan du vælge at kontakte dit nuværende selskab for at høre, om de kan matche prisen, hvis du helst ikke vil skifte. Alternativt kan du skifte. Det koster typisk ingenting.

Kilde: FDM