Forbrug

Top 10: Her er de bedste løbesko

Det uafhængige løbesite RunRepeat.com har på baggrund af 134.867 rangordnet 391 løbesko efter, hvor tilfredse brugerne er.

På en skala fra 1 til 100 vurderer brugerne, at løbeskoen Cohesion fra mærket Saucony er 94. Dermed er den topscorer på listen.

- Det er en ret stødabsorberende og støttende sko. Den er populær hos motionisterne, fordi de er er vant til at sidde på en kontorstol dagen lang, og derfor har de nemt ved at få skader, hvilket den tykke sål og stødabsorberingen kan hjælpe med at forhindre. Prisen har også noget at sige, for folk er meget prisbevidste, fortæller Thomas Skytte, der driver loebesiden.dk, Danmarks største løbeforum.

Tidligere har han arbejdet som kunderådgiver for en løbeforretning, og han ved derfor, hvad det er, kunderne vil have.

Dyre og ukendte sko topper
Øverst på listen finder man generelt de - for mange - mere ukendte mærker som Saucony, Brooks og Mizuno.

- Det havde nok set anderledes ud, hvis listen var lavet ud fra dedikerede løbere. For mange motionister skal skoen bare passe, og de har ikke det store sammenligningsgrundlag, når de anmelder, siger Thomas Skytte.

Udover at mange af skoene på top 10-listen er fra forholdsvis ukendte mærker, så er det også kun løbesko, der koster under 1000 kroner. Prisen for løbesko kan eller sagtens ligge på over 1000 kroner.

- Prisen har meget at sige for anmeldelserne. Motionister køber ofte billige sko, og derfor er det i høj grad den brede skare, der har anmeldt dem, og den brede skare er altså ikke lige så kritiske som de dedikerede, siger Thomas Skytte.

Nedenfor kan du se, hvilke ti løbesko der har fået de bedste anmeldelser. Der skelnes mellem brugernes anmeldelser og eksperternes anmeldelser. Brugernes anmeldelser kanb alle bidrage til, mens eksperterne blandt andet består af Runner's World, Running Times, Outdoor Magazine og Men's Health Women's Running. Prisen er sat efter amerikanske forhold. 

Top 10: Her er de bedste løbesko

Lister : De 10 bedste løbesko