Forbrug

Kraftig (hår)vækst: Flere mænd får transplanteret fuldskæg

Skæg med skæg på er vanvittig populært. Så populært, at antallet af skæg-transplantationer er eksploderet i USA.

Flere klinikker beretter til New York Times om, at antallet af mænd, der kommer ind og vil have transplanteret hår fra hovedbunden til ansigtet, er mangedoblet. Og ifølge det internationale forbund for hår-operationer er antallet af skæg-transplantationer vokset fra at udgøre 1,5 procent af alle hår-transplantationer i 2012 til i 2014 at udgøre  3,7 procent.

Blandt de kirurger, der har mærket trenden for skæg, er Dr. Jeffrey S. Epstein, der både har klinik i New York og Miami. For nogle år tilbage lavede han cirka fem skæg-transplantationer. Nu laver han i gennemsnit tre om ugen.

- De troede, jeg var en 16-årig dreng

En af dem, der har fået transplanteret hår ned i ansigtet på Jeffrey S. Epsteins klinik, er den 28-årige ambulanceredder Jose Armos fra Miami.

Han har fået en skæg-transplantation, fordi han med sit babyfjæs lignede en dreng, og det forvirrede de patienter, han kom ud til med ambulancen.

- De kiggede på mig, og man kunne se, de tænke, om det egentlig var en 16-årig dreng, der skulle behandle dem. Det var svært for folk at stole på mig, fordi jeg havde babyfjæs, siger Jose Armos til New York Times.

Han har fået taget hår ud af baghovedet og sat dem ind i kinderne og hagen. Hvert enkelt lille hår er blevet sat sirligt ind et efter et.

Han afviser, at der var tale om, at han fik transplantationen for at virke mere mandig.

- Det spillede ingen rolle for mig, at jeg skulle se mere moden eller mandig ud - jeg ville bare gerne have respekt fra folk, fortæller Jose Armos, der altså er en del af en stor trend.