Forbrug

Forbrugerrådet Tænk tester: Her er den bedste mobiltelefon

Se ’Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’ på TV 2 PLAY

Hvordan klarer de dyreste smartphones sig i test?

Det undersøger Morten Spiegelhauer i mandagens udgave af TV 2s nye forbrugermagasin, hvor han rykker ind hos Forbrugerrådet Tænk og går ind i sager på forbrugernes vegne.

Sammen med projektleder Mikkel William Nielsen, der er ansvarlig for test af mobiltelefoner, digitalkameraer og bærbare computere, tager han til et laboratorium i udlandet for at teste fem topmodeller fra nogle af de mest populære smartphone-producenter for at finde frem til den telefon, der er bedst.

Forbrugerrådet Tænk har i alt testet 120 mobiltelefoner - den nye iPhone 6S fra Apple er netop blevet tilføjet. Du kan få adgang til hele testen her

De fem udvalgte telefoner, HTC One M9, iPhone 6, Sony Xperia Z3, Nokia Lumia 830 og Samsung Galaxy S6, bliver testet på en lang række forskellige parametre.

De gennemgår blandt andet en droptest fra 80 centimeters højde ned på en stenoverflade, der afslører, hvor meget de kan holde til, og en vandtest, hvor de bliver udsat for det, der svarer til fem minutters voldsomt regnvejr. Se, hvordan det går for sig i klippet øverst i artiklen.

Det er Apples iPhone 6 og Samsungs Galaxy S6, der klarer sig bedst i testen og må dele førstepladsen.

- Der er dødt løb mellem de to telefoner. iPhonen er rigtig, rigtig stærk på foto- og videodelen, og den er også rigtig stærk, hvis du skal høre musik via høretelefoner. Fordelene ved Samsung Galaxy S6’eren er, at den allround er god. Den er rigtig god som telefon og har en god holdbarhed. Men vi er ude i marginaler, så vi kan ikke sige, at den ene er væsentligt bedre end den anden, siger Mikkel William Nielsen til TV 2.

Nedenfor kan du se, hvordan hver af de fem telefoner klarede testen.

HTC One M9

No caption

Producent: HTC
Styresystem: Android
Lagerplads: 32 gigabyte
Pris: 4.026 kroner


+ Hvis man bruger HTC One M9 til at høre musik med de medfølgende høretelefoner, giver den rigtig god lyd. Den er den bedste af de fem udvalgte testtelefoner lydmæssigt. Skærmen er god og udstyret med en glimrende touch-del, som betyder, at telefonen er nem at betjene.   

- Nogle af ulemperne er, at skærmen nemt bliver ridset, hvis man taber den, og at kameraet ikke er særlig godt. Telefonen kan også tabe signalstyrke, når man holder om den med hånden.

iPhone 6

No caption

Producent: Apple
Styresystem: iOS
Lagerplads: 16 gigabyte
Pris: 4.665 kroner


+ iPhone 6 klarer sig rigtig godt i testen og er især stærk på foto- og videodelen. Den er også rigtig stærk, hvis du skal høre musik via høretelefoner.

- Batterilevetiden er et af telefonens svage punkter. Især når der surfes på nettet, bliver det suget mange kræfter ud af den. Her har telefonen en klar ulempe i forhold til Samsung Galaxy S6.

Sony Xperia Z3

No caption

Producent: Sony
Styresystem: Android
Lagerplads: 16 gigabyte
Pris: 3.640 kroner


+ Det specielle ved Sony Xperia Z3 er, at den er vandtæt. Den klarer sig generelt godt, når det gælder brugervenlighed, og kameraets billedkvalitet er god.

- Telefonens ramme risikerer at blive deform, hvis du taber den flere gange. Det betyder, at der efterfølgende kan trænge vand ind i den. Telefonen har en tendens til at blive meget varm, når den bruges intensivt - eksempelvis under videooptagelse i høj opløsning. Her kan den finde på at stoppe optagelserne, fordi den bliver for varm.

Nokia Lumia 830

No caption

Producent: Microsoft
Styresystem: Windows Phone
Lagerplads: 16 gigabyte
Pris: 1.993 kroner


+ Nokia Lumia 830 er ikke på højde med topmodellerne fra Apple og Samsung, men den er alligevel en ganske udmærket telefon. Den er udstyret med en god skærm, som kan betjenes med handsker.

- Telefonen halter på kamerasiden - kameraet er middelmådigt.

Samsung Galaxy S6

No caption

Producent: Samsung
Styresystem: Android
Lagerplads: 32 gigabyte
Pris: 3.971 kroner


+ Samsung Galaxy S6 er alsidig og er rigtig god som telefon. Den har også en god holdbarhed. Sammenlignet med eksempelvis iPhone skal der rigtig meget til, før telefonen får ridser, hvis du taber den.

- Telefonen er ikke så god på foto- og videosiden, som iPhonen er. Den kan blive meget varm, op til 47 grader, og det betyder, at funktioner i nogle situationer automatisk slås fra.

Fik du ikke set første afsnit af ’Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’, kan du se det på TV 2 PLAY her.