Forbrugerrådet Tænk tester: Her er det bedste tv

Se ’Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’ på TV 2 PLAY

Det vrimler med fladskærms-tv i butikkerne og på nettet, og det kan være vanskeligt at gennemskue, hvilket der er det bedste.

Derfor har Morten Spiegelhauer allieret sig med testanmelder Rasmus Partsch fra Forbrugerrådet Tænk.

I TV 2-programmet 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’ tester de fem nye tv på et hemmeligt testcenter og kårer det, de mener, er bedst i test. 

Resultatet kan du se nederst i artiklen

Forbrugerrådet Tænk har i alt testet 142 fladskærme i størrelsen 32-55 tommer. Du kan få adgang til hele testen her

Det er alle gode tv

Generelt viser testen, at der er forskel på de fem testede tv, men at det ikke er meget, der skiller dem ad.

De fem fladskærms-tv stammer fra fem forskellige producenter, Samsung, LG, Panasonic, Sony og Philips, og de er i bund og grund alle gode tv-apparater, lyder det Forbrugerrådet Tænks testanmelder, Rasmus Partsch.

- Man skal være entusiast og være rigtig glad for at se tv for at se en forskel. Nogle af de forskelle, som vi fremhæver i testen, skal man helt tæt på for at kunne se eller høre, siger han til TV 2.

Vinderen, et 55-tommer tv fra Samsung, tager 1. pladsen, mens LG's tv i testen får titlen "Godt køb" - i begge tilfælde får man meget tv for pengene, lyder Rasmus Partschs dom.

Her kan du se, hvordan Forbrugerrådet Tænk tester deres tv på et hemmeligt testcenter et sted i Europa:

Har selv et ældre tv

Man kan nemt blive fristet, når man ser billedet og hører lyden på de nye tv, man kan købe i dag.

For langt de fleste er det dog langt fra nødvendigt, mener Rasmus Partsch.

Selvom han lever af at teste tv, er det længe siden, at Forbrugerrådet Tænks egen testanmelder selv har brugt penge på at købe et nyt tv. Det, der hænger hjemme hos Rasmus Partsch, er fra 2008: En model fra Sony, han testede for nogle år siden. Og det fungerer glimrende, fortæller han til TV 2.

- Jeg mener, at man først skal skifte sit tv ud, hvis man er utilfreds med det, det kan - hvis det ikke længere følger de teknologiske standarder, der gør, at man ikke længere kan se de programmer, man gerne vil, lyder det.

Selvom mange af producenterne lokker med, at deres tv kan vise indhold i de nye formater - 4k eller Ultra HD Resolution - er der endnu ikke tv-indhold, der bliver sendt i disse formater.

Hvis du overvejer at skifte dit gamle tv ud med et nyt, kan du få råd til, hvordan du vælger det bedste her

-Den dag, hvor der bliver sendt noget i 4K, skal man overveje det. De fleste kan dog være godt tilfredse med et full hd-tv, og har du et fladskærms-tv på 40 eller 55 tommer, der er relativt nyt, skal du være tilfreds med det, siger Rasmus Partsch til TV 2.

Her er Forbrugerrådet Tænks anmeldelse af de fem fladskærms-tv. I denne rangering er der taget højde for prisen i forhold til kvaliteten:

 1. Samsung UE55JU7005

  Pris ved programoptagelser (primo september 2015): 
  9.799 kroner

  Aktuel pris ultimo oktober:
  8.887 kroner

  Samsung UE55JU7005 har fået titlen "Bedst i test" af Forbrugerrådet Tænk.

  Den samlede bedømmelse er:
  God (76 ud af 100)

  Tænk skriver:

  UHD skærm med et skarpt og velafbalanceret billede. Skærmen er det klart bedste køb i sin størrelse netop nu, men vil formentlig falde yderligere i pris løbende fra efteråret og frem mod januarudsalget. Så kig efter et godt tilbud.

  + God bas med fyldig lyd i de indbyggede højtalere.
  + To digitale modtagere, så man kan se et program, og optage et andet.

 2. LG 55LF630V

  Pris ved programoptagelser (primo september 2015): 
  6.299 kroner

  Aktuel pris ultimo oktober:
  5.999 kroner

  Samsung LG 55LF630V har fået titlen "Godt køb" af Forbrugerrådet Tænk.

  Den samlede bedømmelse er:
  God (67 ud af 100)

  Tænk skriver:
  Skærmen kan i sær anbefales på grund af sin relativt lave pris. Skarpt billede, der fint viser bevægelser og har velafbalancerede farver, der dog godt kan virke lidt kolde. Kontrasten kunne være lidt bedre i de mørkeste scener. Fyldig og behagelig lyd i de indbyggede højtalere.

  + God lyd.
  + God sammenhæng mellem pris og kvalitet.

 3. Sony KD-55X8509C

  I programmet bliver der oplyst en pris på 16.000 kroner. Umiddelbart efter programoptagelserne i begyndelsen af september blev prisen sat ned til 12.039 kroner.

  Derfor er Sonys rangering i testen ændret fra en 4. plads til en 3. plads.

  Aktuel pris i oktober:
  8.990 kroner

  Samlet bedømmelse: 
  God (66 ud af 100)

  Tænk skriver:
  Skærmen har et skarpt billede og er god til at vise bevægelser. Farverne fremstår naturlige med kun få afvigelser og er også fin til at vise de mørkere dele af billedet. Hvis man sidder for skråt for skærmen forvrænges kontrasten, da betragtningvinklen er lidt lav. Lyden er klar i de indbyggede højtalere, men bassen fremstår svag.

  + Godt billede.
  + To digitale modtagere.
  - Lav betragtningsvinkel.

   

 4. Panasonic TX-55CX750E

  Pris ved programoptagelser (primo september 2015): 
  13.997 kroner

  Aktuel pris i oktober: 
  11.767 kroner

  Samlet bedømmelse: 
  God (63 ud af 100)

  Tænk skriver:
  Udmærkede farver og kontrast, samt fine bevægelser i billedet. Generelt er billedet fint, uden dog at være helt i top. God betragtningvinkel, der betyder at man kan se skærmen fra siden uden at billedet forvrænges væsentligt. Behagelig og rimelig fyldig lyd i højtalerne, der dog ikke er helt på niveau med de bedset i testen. Prisen er lidt til den dyre side i forhold til andre gode skærme i testen.

  + To digitale modtagere.
  + God betragtningsvinkel.

   

 5. Philips 55PUS7600/12

  Pris ved programoptagelser (primo september 2015): 
  13.212 kroner.

  Aktuel pris ultimo oktober:
  11.889 kroner

  Samlet bedømmelse: 
  God (68 ud af 100)

  Tænk skriver:
  Skærmen har nogle balancerede farver med kun mindre afvigelser. Kontrasten er dog ret hård, og der mangler detaljer i de mørkeste scener, og betragtningsvinklen er lidt lav.

  Lyden er rigtig god i de indbyggede højtalere med en god bas og en klar og fyldig lyd. I det samlede billede fremstår skærmen dog noget i dyr i forhold til det samlede resultat.

  + To digitale modtagere
  + God lyd

Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste

 • I en ny programserie på TV 2 har tv-vært Morten Spiegelhauer allieret sig med Forbrugerrådet Tænk for at afsløre de fælder, du som forbruger risikerer at falde i
 • Gennem otte programmer tester Morten Spiegelhauer sammen med Forbrugerrådet Tænks medarbejdere alt fra vaniljeis over bleer til vaskemaskiner på nogle af de bedste laboratorier i verden. Der bliver stillet skarpt på kvalitet, kemi og pris
 • ’Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’ bliver sendt mandag klokken 21.50  på TV 2 og TV 2 PLAY