Forbrug

Forbrugerrådet Tænk tester: Her er det bedste tv

Se ’Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’ på TV 2 PLAY

Det vrimler med fladskærms-tv i butikkerne og på nettet, og det kan være vanskeligt at gennemskue, hvilket der er det bedste.

Derfor har Morten Spiegelhauer allieret sig med testanmelder Rasmus Partsch fra Forbrugerrådet Tænk.

I TV 2-programmet 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’ tester de fem nye tv på et hemmeligt testcenter og kårer det, de mener, er bedst i test. 

Resultatet kan du se nederst i artiklen

Forbrugerrådet Tænk har i alt testet 142 fladskærme i størrelsen 32-55 tommer. Du kan få adgang til hele testen her

Det er alle gode tv
Generelt viser testen, at der er forskel på de fem testede tv, men at det ikke er meget, der skiller dem ad.

De fem fladskærms-tv stammer fra fem forskellige producenter, Samsung, LG, Panasonic, Sony og Philips, og de er i bund og grund alle gode tv-apparater, lyder det Forbrugerrådet Tænks testanmelder, Rasmus Partsch.

- Man skal være entusiast og være rigtig glad for at se tv for at se en forskel. Nogle af de forskelle, som vi fremhæver i testen, skal man helt tæt på for at kunne se eller høre, siger han til TV 2.

Vinderen, et 55-tommer tv fra Samsung, tager 1. pladsen, mens LG's tv i testen får titlen "Godt køb" - i begge tilfælde får man meget tv for pengene, lyder Rasmus Partschs dom.

Her kan du se, hvordan Forbrugerrådet Tænk tester deres tv på et hemmeligt testcenter et sted i Europa:

Tænk tester: Sådan tester man den bedste fladskærm på hemmeligt testcenter

Har selv et ældre tv
Man kan nemt blive fristet, når man ser billedet og hører lyden på de nye tv, man kan købe i dag.

For langt de fleste er det dog langt fra nødvendigt, mener Rasmus Partsch.

Selvom han lever af at teste tv, er det længe siden, at Forbrugerrådet Tænks egen testanmelder selv har brugt penge på at købe et nyt tv. Det, der hænger hjemme hos Rasmus Partsch, er fra 2008: En model fra Sony, han testede for nogle år siden. Og det fungerer glimrende, fortæller han til TV 2.

- Jeg mener, at man først skal skifte sit tv ud, hvis man er utilfreds med det, det kan - hvis det ikke længere følger de teknologiske standarder, der gør, at man ikke længere kan se de programmer, man gerne vil, lyder det.

Selvom mange af producenterne lokker med, at deres tv kan vise indhold i de nye formater - 4k eller Ultra HD Resolution - er der endnu ikke tv-indhold, der bliver sendt i disse formater.

Hvis du overvejer at skifte dit gamle tv ud med et nyt, kan du få råd til, hvordan du vælger det bedste her

- Den dag, hvor der bliver sendt noget i 4K, skal man overveje det. De fleste kan dog være godt tilfredse med et full hd-tv, og har du et fladskærms-tv på 40 eller 55 tommer, der er relativt nyt, skal du være tilfreds med det, siger Rasmus Partsch til TV 2.

Her er Forbrugerrådet Tænks anmeldelse af de fem fladskærms-tv. I denne rangering er der taget højde for prisen i forhold til kvaliteten:

Lister : Tænk tester fem fladskærme: Her er den bedste