Forbrug

Testvinder: Her er den bedste og dårligste ble til dit barn

Se 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' på TV 2 Play

Har du et barn i blealderen kan det være en god idé at bruge tid på at finde den helt rigtige model til netop dit barn.

Sådan lyder rådet fra Forbrugerrådet Tænk, der i programmet ’Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’ tester og anmelder fem forskellige bleer.

 Resultatet kan du se nederst i artiklen

 Selvom testen tales dens tydelige sprog og kårer en vinder, viser testen nemlig også, at kvaliteten på bleerne generelt er god.

Forbrugerrådet Tænk har i alt testet 10 bleer. Du kan få adgang til hele testen her

Prøv dig frem
Stine Müller, der er testansvarlig hos Forbrugerrådet Tænk, anbefaler, at man prøver sig lidt frem, når man skal vælge ble til sit barn.

- Der er forskel på børn – både i højde og drøjde – og det er der også på bleerne, så det kan være en god idé at prøve sig lidt frem, siger hun til TV 2.

Man skal ikke gå efter prisen. Selvom det er en af de dyreste bleer, der klarer sig bedst i testen, klarer de andre og mere prisvenlige produkter det også glimrende, lyder det fra Stine Müller.

Her kårer Forbrugerrådet Tænk den bedste og dårligste ble - se hele testen nederst i artiklen:

Forbrugerrådet Tænk: Her er den bedste ble

Hold øje med bleen og skift
Når man har fundet den ble, der passer barnet bedst, betyder det dog ikke, at man slipper for at deltage i bleræset, til barnet smider bleen.

- Det kan også være, at bleerne passer børnene på et tidspunkt i deres opvækst, men de kan vokse sig fra modellen igen, siger Stine Müller til TV 2.

Derfor skal man holde øje med, om bleen bliver ved med at sidde, som den skal, og om den holder på det, den skal.

- Hvis man synes, at det den ikke længere sidder godt, eller man oplever et uheld, skal man overeje at skifte mærke og blemodel, lyder det det fra Stine Müller.

Læs også: Forbrugerrådet Tænk tester: Her er den bedste mobiltelefon

Her er der flere ting, man skal holde øje med.

Udover om den holder tæt, og om den holder huden tør, kan det være en god idé at undersøge, om bleen er miljømærket med Svanen og allergimærket med Den blå krans.

- Der er en enkelt af de bleer, vi har testet, der indeholdt lotion, og det er ikke noget, vi anbefaler. Den slags, skal man bruge, når der er behov for det, for man eksponerer jo barnet for kemiske stoffer, når man bruger creme, siger Stine Müller.

Se hele testen af de fem bleer her:

Lister : Forbrugerrådet Tænk tester bleer