Lugter din opvaskemaskine? Sådan gør du den ren igen

16x9

Hvis din opvaskemaskine lugter, kan det skyldes to ting.

Her kan du læs, hvad det er, og få Bolius råd til hvordan du rengør din opvaskemaskine.

Hvis din opvaskemaskine lugter, selvom der ikke er snavset service i den, kan det enten skyldes, at opvaskemaskinen er snavset, eller at rørføringen er forkert.

En opvaskemaskine skal afkalkes og renses jævnligt. Er I mange i familien eller har mange gæster, skal det gøres oftere. Kalk får ikke maskinen til at lugte, men det gør fedt og andet snavs til gengæld.

Sådan rengør du din opvaskemaskine:

Start med filteret

Foto: Polfoto
Rengør filtret i bunden af opvaskemaskinen.

Rens gummilisterne

Vask gummilisterne med vand med opvaskemiddel. Er gummilisterne meget snavsede, kan du tage skrappere midler, som brun sæbe, i brug. Husk at bruge gummihandsker, når du bruger brun sæbe.

Afkalk med citronsyre

Afkalk opvaskemaskinen med citronsyre - fyld sæbeskuffen med citronsyre og køre en tom maskine ved 60 grader.

Dette må du aldrig gøre

Foto: Scanpix
Vær opmærksom på aldrig at anvende klorholdige produkter i opvaskemaskinen lige efter du har brugt syreholdige produkter, som citronsyre, da det kan danne giftige gasser.

Kør maskinen tom

Foto: Polfoto
Rengør filteret endnu en gang. Kør maskinen tom ved mindst 60 grader med et af de rensemidler til opvaskemaskiner, som findes på markedet og kan købes i supermarkeder.

Gentag

Rengør filtret og tør gummilisterne af med rent opvaskevand.

Hvis det ikke virker

Foto: Polfoto
Hvis det virker, men din opvaskemaskine hurtigt kommer til at lugte igen, er det en god idé altid at vaske op ved mindst 60 grader. Du kan eventuelt bruge et klorholdigt produkt til rensningen, men da klor er hårdt ved miljøet, er det godt at gemme den mulighed til sidst.
Virker det derimod ikke virker, vil det være en god idé at få en autoriseret vvs-installatør til at gennemgå rørføringen til opvaskemaskinen. Hvis vandlås eller rørføring ikke er korrekt installeret, skal det udbedres.