Testvinder: Her er den bedste saftpresser

Se 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' på TV 2 Play

Det bliver mere og mere populært at leve sundt, og det ses på udvalget af saftpressere og de såkaldte juicere i butikkerne.

I TV 2-programmet 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' tester Morten Spiegelhauer sammen med Forbrugerrådet Tænk fem forskellige modeller for at kåre den bedste - og den dårligste.

Forbrugerrådet Tænk har testet 10 saftpressere. Du kan se hele testen her

Peter Skj√łdt, der er testansvarlig hos Forbrugerr√•det T√¶nk, giver her sine r√•d til, hvad du skal overveje, hvis du overvejer at anskaffe dig en juice-maskine:

 1. Overvej, om det overhovedet kan svare sig for dig at eje en saftpresser eller en juicer. Du skal som minimum bruge den en enkelt gang i ugen, f√łr det det kan svare sig at k√łbe sin egen. En god juicemaskine koster omkring 1.000 kroner, s√• m√•ske kan det bedre svare sig at k√łbe f√¶rdiglavet juice.
 2. Tag stilling til, om det v√¶re en slowjuicer eller en centrifugaljuicer. Slowjuiceren er langsommere, men den presser mere saft ud af gr√łntsagerne, viser testen.
 3. G√• efter en maskine, der er nem at g√łre ren. Er reng√łringen vanskelig, kan det v√¶re med til, at du ikke f√•r den brugt. Her scorer slowjuiceren lavt i testen, da de generelt er besv√¶rlige at reng√łre.
 4. Se ogs√• p√• formen og st√łrrelsen. Er den grim og tung, og skal den st√• i et skab, kan det v√¶re en barriere i forhold til at f√• den brugt.
 5. Se p√• st√łrrelsen p√• r√łret, som frugtstykkerne skal puttes ned i. Slowjuicerne i testen kr√¶ver, at man n√łdt til at sk√¶re indholdet ud i sm√• smykker for at f√• dem ned i r√łret, da de er smalle, mens man kan smide store stykker i testens centrifugalgjuicere. √ėnsker du at nyde din juice om morgenen, kan det v√¶re, du ikke har tid til at sk√¶re frugten i sm√• stykker.

Herunder kan du se, hvordan det gik. Nederst i artiklen kan du l√¶se mere om de testede produkter: 

 1. Testvinder: Philips HR1871/70

  Pris: Fundet til 1.179 kroner

  Philips HR1871/70‚Äč har f√•et titlen "Bedst i test" af Forbrugerr√•det T√¶nk.

  Den samlede bed√łmmelse er:
  Meget god (84 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Juicemaskinen fra Philips er den maskine, der samlet set klarer sig bedst i testen, og den juicer frugt og gr√łntsager b√•de hurtigt og effektivt. Samtidig er den nem at reng√łre og alle dele kan komme i opvaskemaskinen. Med en v√¶gt p√• knap 5 kg ligger den blandt de lettere maskiner. P√• trods af dette har den en kraftig motor, der dog if√łlge manualen kun m√• v√¶re i gang 60 sekunder ad gangen. Det burde dog v√¶re tid nok til at lave juice p√• denne maskine der med sine 1000w, er en af de kraftigste i testen. Den har et stort p√•fyldningsr√łr, der g√łr det nemt at fylde frugter og gr√łntsager i maskinen.

 2. OBH Nordica Prestige 6749

  Pris: Fundet til 579 kroner

  Den samlede bed√łmmelse er:
  God (74 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Udover st√łjen klarer juiceren fra OBH Nordica sig godt p√• de fleste parametre. Den udnytter b√•de hurtigt og effektivt de frugter og gr√łntsager, der bliver puttet i den. Den halter lidt p√• reng√łringen, og sien skal vaskes op i h√•nden. Kan du leve med, at den larmer mens du juicer, f√•r du meget for pengene med denne maskine, der kan k√łbes flere steder for ca. 500 kroner.

 3. Magimix Le Duo Plus XL 18048B

  Pris: Fundet til 3.000 kroner

  Den samlede bed√łmmelse er:
  God (59 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Saftpresseren fra Magimix er den dyreste og tungeste af centrifugaljuicerne i testen. Desv√¶rre lever den ikke op til, hvad man kunne forvente af en juicer til omkring 3000 kr. Den er s√•ledes b√•de langsom, er forholdsvis d√•rlig til at slynge saften ud af frugterne og gr√łntsagerne, og meget af pulpen ender i den f√¶rdige juice. Som den eneste af maskinerne i denne test, f√łlger der ikke nogen juicekande med til den.

 4. Sandström S10SJ14E

  Pris: Fundet til 1.000 kroner

  Wilfa SJ-150 er den n√¶std√•rligste juicer i Forbrugerr√•det T√¶nks samlede test.

  slowjuiceren fra Sandstr√łm S10SJ14E er udg√•et af produktion.

  Den samlede bed√łmmelse er:
  Middel (47 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Slowjuiceren fra Sandstr√∂m er √©n af de tungeste maskiner i testen, og med en v√¶gt p√• over 7 kg, er den ikke skabt til at blive flyttet for meget rundt. P√• trods af den solide byggekvalitet, lever den ikke op til hvad man m√• forvente af en ordentlig saftpresser. Den laver ikke en optimal juice. S√¶rligt har den vanskeligt ved at juice guler√łdder og meget af selve gr√łntsagerne r√łg med ud i den f√¶rdige juice. Derudover er den uhyre vanskelig at vaske op i h√•nden, da meget af frugt- og gr√łntsagsk√łdet satte sig fast i filteret. P√• emballagen var det anf√łrt at delene kunne komme i opvaskemaskinen, men i manualen var det angivet at alt skal vaskes op i h√•nden.

 5. Taberen: Wilfa SJ-150

  Pris: Fundet til 969 kroner

  Wilfa SJ-150 er den d√•rligste slowjuicer i Forbrugerr√•det T√¶nks samlede test.

  Den samlede bed√łmmelse er:
  Middel (42 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Slowjuiceren fra Wilfa havde store problemer med blandt andet at juice √¶bler. Hele 8 minutter skulle den bruge, og da p√•fyldningsr√łret er meget lille, skal alt frugten og gr√łntsagerne sk√¶res ud i sm√• stykker, hvilket g√łr processen mere besv√¶rlig. Reng√łringen var ogs√• meget vanskelig, og da det ikke er n√¶vnt nogle steder i hverken manualen eller p√• pakken om delene kan t√•le at komme i opvaskemaskinen, m√• det forventes at alt skal vaskes op i h√•nden. De mange sm√• dele i maskinen gjorde reng√łringen meget besv√¶rlig.

Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste

 • I en ny programserie p√• TV 2 har tv-v√¶rt Morten Spiegelhauer allieret sig med Forbrugerr√•det T√¶nk for at afsl√łre de f√¶lder, du som forbruger risikerer at falde i
 • Gennem otte programmer tester Morten Spiegelhauer sammen med Forbrugerr√•det T√¶nks medarbejdere alt fra vaniljeis over bleer til vaskemaskiner p√• nogle af de bedste laboratorier i verden. Der bliver stillet skarpt p√• kvalitet, kemi og pris
 • ‚ÄôSpiegelhauer i forbrugernes tjeneste‚Äô bliver sendt mandag klokken 21.50  p√• TV 2 og TV 2 PLAY