I forbrugernes tjeneste

Se alle testvinderne: Dette er de bedste produkter

I TV 2-programmet 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' har Forbrugerrådet Tænk testet produkter i ni forskellige kategorier. Her er testvinderne.

Spiegelhauer

 • I en ny programserie på TV 2 har tv-vært Morten Spiegelhauer allieret sig med Forbrugerrådet Tænk for at afsløre de fælder, du som forbruger risikerer at falde i
 • Gennem otte programmer tester Morten Spiegelhauer sammen med Forbrugerrådet Tænks medarbejdere alt fra vaniljeis over bleer til vaskemaskiner på nogle af de bedste laboratorier i verden. Der bliver stillet skarpt på kvalitet, kemi og pris
 • ’Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste’ bliver sendt mandag klokken 21.50  på TV 2 og TV 2 PLAY

I otte programmer af TV 2-programmet 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' har Morten Spiegelhauer i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk testet et utal af produkter for at finde frem til de bedste - og de dårligste.

I løbet af programmerne er der blevet testet mobiltelefoner, tv, støvsugere, juicepressere, bleer. chokolade-julekalendere, led-pærer, is og vaskemaskiner.

Her kan du se en oversigt over alle de produkter, der blev kåret som de bedste:

Testvindere: Her er de bedste produkter

 1. De bedste mobiltelefoner

  I første udgave af 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' testede Forbrugerrådet Tænk fem udvalgte telefoner: HTC One M9, iPhone 6, Sony Xperia Z3, Nokia Lumia 830 og Samsung Galaxy S6.

  Du kan se testen her

  Det er Apples iPhone 6 og Samsungs Galaxy S6, der klarer sig bedst i testen og må dele førstepladsen.

 2. Det bedste tv

  I 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' har Forbrugerrådet Tænk testet fem forskellige fladskærme fra fem forskellige producenter: Samsung, LG, Panasonic, Sony og Philips. Testen viser, at der i bund og grund er tale om generelt gode tv-apparater.

  Du kan se testen her

  Vinderen af testen af de fem fladskærme blev Samsung UE55JU7005.

  Pris ved programoptagelser (primo september 2015): 
  9.799 kroner

  Aktuel pris december:
  9.450 kroner

  Samsung UE55JU7005 har fået titlen "Bedst i test" af Forbrugerrådet Tænk.

  Den samlede bedømmelse er:
  God (76 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  UHD skærm med et skarpt og velafbalanceret billede. Skærmen er det klart bedste køb i sin størrelse netop nu, men vil formentlig falde yderligere i pris løbende fra efteråret og frem mod januarudsalget. Så kig efter et godt tilbud.

  + God bas med fyldig lyd i de indbyggede højtalere.
  + To digitale modtagere, så man kan se et program, og optage et andet.

 3. Den bedste støvsuger

  I tredje afsnit af 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' blev fem forskellige støvsugere fra fem forskellige producenter testet.

  Du kan se testen her

  Støvsugeren Complete C3 Celebration EcoLine Plus fra Miele blev testvinder og har fået titlen "Bedst i test" af Forbrugerrådet Tænk.

  Pris: Fundet til 1.524 kroner

  Den samlede bedømmelse er: 
  God (69 ud af 100)​

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Særdeles effektiv til dyrehår på gulvtæpper. Meget effektiv på parketgulve og andre hårde gulve. Har manøvredygtige hjul, der kan vende i længderetningen, så maskinen kan køre siddelæns. Posen kan tage hele 3,2 liter inden den skal skiftes.

  Modellen er, bortset fra farven, identisk med to andre modeller:

  Complete C3 Excellence Ecoline (marineblå)
  og Complete C3 FreshAir Ecoline (sort).

  Disse to modeller får altså også tildelt "Bedst i test" mærket, og kan altså være gode alternativer, alt efter dagsprisen.

 4. Den bedste ble til dit barn

  Der er også blevet testet bleer i 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste'. Forbrugerrådet Tænk testede bleer fra Libero, Levevis, Rema1000, Pampers og Moltex.

  Du kan se testen her

  Libero Comfort blev testvinderen. Den har fået titlen "Bedst i test" af Forbrugerrådet Tænk.

  Pris: Fundet til 114 kroner
  Stykpris: 2,1 krone

  Den samlede bedømmelse er:
  God (72 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Libero comfort er den ble, som brugerne bedømmer bedst. På alle parametre i brugertesten ligger den rigtig godt, og brugerne siger blandt andet, at det er en tynd og blød ble, der generelt har en god pasform.

  I de tekniske test er sugehastigheden ikke helt i top, men overfladen på bleen holdes fint tør.

  Bleen er miljømærket, så du ved du får en ble, som hører til blandt de mest miljørigtige på markedet, og som også er uden parfume og lotion. Vi fandt heller ikke spor af PAH'er.

  Bleen kan ofte fås på tilbud. Ellers hører den til blandt de dyreste bleer.

 5. Den bedste juicepresser

  Også juicepressere er blevet testet i TV 2-programmet 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' tester. Morten Spiegelhauer testede sammen med Forbrugerrådet Tænk fem forskellige modeller for at kåre den bedste - og den dårligste.

  Du kan se testen her

  Philips HR1871/70​ blev kåret som testvinder. Den har fået titlen "Bedst i test" af Forbrugerrådet Tænk.

  Pris: Fundet til 1.179 kroner

  Den samlede bedømmelse er:
  Meget god (84 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Juicemaskinen fra Philips er den maskine, der samlet set klarer sig bedst i testen, og den juicer frugt og grøntsager både hurtigt og effektivt. Samtidig er den nem at rengøre og alle dele kan komme i opvaskemaskinen. Med en vægt på knap 5 kg ligger den blandt de lettere maskiner. På trods af dette har den en kraftig motor, der dog ifølge manualen kun må være i gang 60 sekunder ad gangen. Det burde dog være tid nok til at lave juice på denne maskine der med sine 1000w, er en af de kraftigste i testen. Den har et stort påfyldningsrør, der gør det nemt at fylde frugter og grøntsager i maskinen.

 6. Den bedste julekalender

  I sjette afsnit af 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' blev der testet fem forskellige chokolade-julekalendere til børn.

  Du kan se testen her

  Disney Milk Chocolate-kalenderen blev kåret som den bedste chokolade-julekalender i Forbrugerrådet Tænks test.

  Den samlede bedømmelse er:
  God (80 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Børnene kan godt lide smagen af de små chokolader i denne kalender fra Disney, der findes i et utal af variationer. Chokoladen er den samme, mens forsiden prydes med kendte illustrationer af alt fra Cars, Spiderman, Frozen og Star Wars til de mere kuriøse som Angry Birds og figurerne fra Muppet Show. Kalenderen kan kendes ved hjælp af en stjerne med ordet "Milk Chocolate" i nederste højre hjørne på forsiden og produceres af IFC Germany. Kalenderen ligner til forveksling Disneys kalendere med Star Wars og Frozen, men der er altså tale om en anden producent, engelske Kinnerton, som også har købt rettighederne til Disney-universet, der står bag.

 7. Den bedste LED-pære

  Det er ikke altid, at det bedste produkt er det dyreste. Det viser en test af fem forskellige LED-pærer, foretaget af Forbrugerrådet Tænk i TV 2-programmet 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste'.

  Du kan se testen her

  Testens vinder blev LED-pæren fra Ikea, LEDARE LED1424G10 (102.662.21). Ikeas LED-pære har fået titlen 'godt køb' i Forbrugerrådet Tænks test.

  Pris: Fundet til 49 kroner.

  Den samlede bedømmelse er:
  God (71 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Pæren fra Ikea er blandt de bedste i forhold til lyskvalitet i denne test, hvilket sender den op i toppen af testen. Den lave indkøbspris gør pæren til en klar anbefaling og et godt køb. Vær opmærksom på, at pæren har en lysstrøm, der ikke er så kraftig som de øvrige i testen, og nok ligger nærmere på hvad der svarer til en 50 watt glødepære og ikke en 60 watt glødepære, som de fleste andre i denne test. Pæren er dæmpbar.

 8. Den bedste vaniljeis

  Også en smagstest sneg sig med i 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste'. I sidste program blev fem forskellige vaniljeis testet.

  Du kan se testen her

  Testvinderen blev Hansens Flødeis, der også har fået titlen "Bedst i test" af Forbrugerrådet Tænk.

  Pris pr. liter: Fundet til 67 kroner.

  Den samlede bedømmelse er:
  Meget god (80 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Hansens Flødeis er den is i testen, der har det højeste indhold af fløde, og det falder øjensynligt i forbrugernes smag. Den lægger nemlig afstand til de andre is, og udmærker sig ved at klare sig bedst i testen. Hele 72% af indeholdet er økologisk fløde, på trods af at resten af ingredienser ikke er certificeret økologiske. Fraværet af æg gør angiveligt ikke noget dårligt for smagen i denne is, der klarer sig suverænt bedst i smagtesten. Istedet for æg er der, ligesom i de fleste andre af isene i testen, tilsat stabilisatorer og emulgatorer.

 9. Den bedste vaskemaskine

  I sidste udgave af 'Spiegelhauer i forbrugernes tjeneste' blev fem vaskemaskiner sat under lup. I programmet blev der testet vaskemaskiner fra Bosch, Miele, Samsung, Whirlpool og AEG.

  Du kan se testen her

  Testvinderen i programmet blev Bosch WAW32468SN. Vaskemaskinen har fået titlen "Bedst i test" af Forbrugerrådet Tænk.

  Pris: Fundet til 4.500 kroner

  Den samlede bedømmelse er: 
  God (68 ud af 100)

  Forbrugerrådet Tænk skriver:
  Maskinen scorer ikke højest på alle testede parametre, men den scorer generelt højt uden at falde igennem. Godt vaskeresultat, lavt energiforbrug. Samlet set nummer et i testen.