Forbrug

Take away vinder frem: 'Det smager bedre end mors mad'

2016 bliver året, hvor flere danskerne vil ty til take away, når familien skal have aftensmad.

Det er ikke længere så ofte, at danskerne står over kødgryderne for at lave mad. Vi køber nemlig i højere grad maden udefra. 

- Det er rart, at man kan få noget sundt, som man ikke selv skal stå og tilberede i flere timer, fortæller Heidi Fleicher til TV 2. 

Familien Fleicher køber take away op til flere gange om ugen, og de gør det, fordi de har travlt i hverdagen. 

- Det er blevet meget nemmere at købe sig til nu, end det har været før. Der skulle man selv stå og snitte, fortæller Heidi Fleicher, der er selvstændig.

Også de små er glade for maden, der kommer udefra. 

- Det smager bedre end mors mad, fortæller den 9-årige Ella Fleichner.

Vokser hvert år

Take-away markedet stiger med fem til otte procent om året, så det er noget, forbrugerne efterspørger. Derfor har man hos COOP valgt at satse mere på take away i det nye år. 

- Det, vi kan se i vores undersøgelser, er, at cirka en gang om ugen spiser danskerne enten færdigretter eller take away. Og vi tror, der kommer flere og flere af de dage, hvor man har brug for den hurtige løsning, siger Gregers Wedell-Wedellsborg, der er koncerndirektør hos COOP, til TV 2.

Tendensen med take away kommer i stor grad fra udlandet, fortæller Dorte Wimmer, der er detail- og forbrugerekspert hos Reatil Institute Scandinavia, til TV 2.

- Vi er lidt bagud på den front, hvis man sammenligner os med andre lande, hvor de nemme løsninger har været fremme længe, siger hun. 

Men det er ikke alle, der er glade for den nye tendens. Hos husmoderforeningen i Kirke Værløse forklarer formand Charlotte Søllner Hernø, hvorfor hun mener, at man selv skal lave sin mad. 

- Det er ikke en god ide, fordi man for det første ikke ved, hvad der er indeni, og man mister fornemmelsen af, hvilke råvarer man har med at gøre, siger hun til TV 2.