Forbrug

Fem trends du skal holde øje med: Disse årtier gør comeback

70erne og 80erne er tilbage. Til sommer kommer der svaj i bukserne og glitter på kjolerne.

Modeugen i København løber lige nu af stablen med shows og messer i hobetal.

TV 2 har spurgt to af landets fremmeste eksperter om, hvilke trends fra modeugen der vil finde vej til danskernes garderober.

Frederik Lentz, der er moderedaktør på Euroman og Eurowoman, fremhæver især det 70er-inspirerede look med svaj i bukserne og brændte farver. 

Malene Malling, der er forlægger og ejer af Malling Publications, som står bag modemagasinet Cover, mener dog, at 70erne allerede har fået genopstandelse i befolkningen. Hun peger i stedet på, at vi fremover vil få mere fart på farverne, snittene og palietterne i vores garderober.

Nedenfor kan du se Frederik Lentz og Malene Mallings liste over de trends fra modeugen, som også vil vinde indpas hos danskerne.

Fem trends til din garderobe

 1. Svaj i bukserne

  70erne er tilbage i moden, og til sommer bliver bukser med vidde det helt store hit.

  - Bukserne får meget mere vidde, end de har haft de seneste ti år, hvor vi mest har set de helt stramme jeans, fortæller Frederik Lentz.

 2. Brændte farver fra 70erne

  Farverne afspejler også, at vi er inde i en 70er-periode.

  - Det kan især ses på snittene, som bliver mere runde, men farveskalaen er også præget af det. Der bliver brugt flaskegrøn, brune toner og kaki-farver, siger Frederik Lentz.

 3. Knald på farver og mønstre

  Tendensen med svaj i bukserne og brændte farver er her allerede. Hvad, vi også ser til modeugen i år, er et mere 80er inspireret look er på vej frem.

  - Der bliver leget mere med farverne og snittene, siger Malene Malling.

  Hun mener, det er en modreaktion på finanskrisen, hvor det hele har været meget sort og neutralt i snittene og med lige silhuetter.

  - Til de store modeuger i eksempelvis Paris forventer jeg at se en modreaktion med print og farver. Store modehuse som Céline har farvede bukser på hylderne allerede, men der går nok lidt tid, før det helt vinder ind hos danskerne, siger Malene Malling.

 4. Disko-feberen er tilbage

  Generelt bliver modebilledet mere vildt. Der kommer disko og glimmer.

  - Der kommer til at være en stor gruppe, som vil dyrke disko og glitter. Ved modeugen i år ser vi det allerede. Og i tøjkollektionerne er det også allerede kommet ind. Vi har for eksempel set det i Balmains samarbejde med H&M, som jo var en kæmpesucces, og i den kollektion var tøjet besat med glimmer, siger Malene Malling.

 5. Basisgarderobe i god kvalitet

  Selvom glimmer og glamour vinder ind, er det ikke noget for alle. Malene Malling mener, at folket vil blive delt i to.

  - Jeg tror, der kommer til at ske det, at dem, der spiller sikkert, køber basisdele. På messerne i år har der været meget fokus på basisgarderoben med produkter som den lækre strik, de gode frakker og kvalitetsjeans. Det, der er mest af hos de danske modehuse, er helt klart basisdelene, siger Malene Malling.