Forbrug

TV 2 FRI tester: Her er de bedste redskaber til haven

Nu er det tid til at få ordnet haven, men hvilke redskaber klarer sig bedst i test? Få svaret her, når TV 2 FRI tester haveredskaber.

Foråret banker på, og inden længe melder tiden sig, hvor der skal luges ud i bedene, græsset skal slås og legehuset og træ-teressen skal males og bankes sammen. 

Men haveredskaber- og maskiner er en jungle at finde rundt i. Mulighederne er lige så mange, som priserne er forskellige. Nu tænker du måske, at pris og kvalitet hænger sammen, og derfor er de dyreste redskaber den sikreste vej at gå, men det er langt fra tilfældet.

Vælger altid håndskubberen

Det afslører testen af græslåmaskiner og håndskubbere, som TV 2 FRI lavede sidste år. Her er det nemlig intet mindre end den billige håndskubber, der er den store vinder. 

Det er chefgreenkeeper i Odense Eventyrgolf, Bendy Sørensen, der sammen med vært Jens Bordinggaard tester græsslåmaskinerne.

I klippet, som du kan se øverst i artiklen, fortæller chefgreenkeeperen blandt andet, hvorfor han altid vil vælge håndskubberen, og hvorfor den netop er vinderen - støjniveau og bekvemmeligheden har nemlig en hel del at skulle have sagt.

De fire maskiner, der bliver testet er:

Den billige AL-KO cylinderklipper til cirka 500 kroner, Black & Decker multiklipper til cirka 1200 kroner, AL-KO med benzinmotor til cirka 2600 kroner og el-plæneklipperen fra Bosch til cirka 1400 kroner.

Den store test

Klik på videoerne i listen herunder og se blandt andet, hvilken trillebør der kan klare læsset fra tunge sten, om multiredskaber er bedre end de gode gamle af slagsen, og hvilken sav der er bedst at spille musik på.

TV 2 FRI tester: Disse haveredskaber vinder

 1. Den bedste trillebør kåres

  Vært Jens Bordinggaard har allieret sig med kirkegårdsgraver og kolonihaveejer Lise Bonnichsen, når der skal testes trillebører.

  For at finde ud af, om det kan betale sig at bruge mange penge på en trillebør, tester de tre forskellige af slagsen:

  Den billige trillebør fra Park til cirka 200 kroner, den lidt dyrere Ravendo til cirka 400 kroner og den dyre løsning fra Trolla Greenhand til cirka 700 kroner.

  Trillebørene bliver testet på stabilitet, aflæsning, modstandsdygtighed over for slag og dækkets holdbarhed. 

  Se vinderen i klippet. 

 2. Her er den bedste universal-sav

  Sammen med træekspert Niels Ejnar Petersen tester TV 2 FRI tre forskellige universal-save i tre forskellige prisklasser: Basic til cirka 40 kroner, Raptor til cirka 60 kroner og Bahco til cirka 170 kroner.

  Savene testes for, hvor godt de saver gennem frisk træ, hårdt træ, lister, aluminium og plasticrør.

  Se i klippet, om det er den dyre eller den billigste sav, der løber af med sejren. 

 3. Er et multiredskab pengene værd?

  Multiredskaber, der kan det hele, kan være langt mere overskuelige og også langt billigere at vælge.

  Men er de lige så robuste, som de gode gamle redskaber?

  TV 2 FRI tester det sammen med kirkegårdsgraver og kolonihaveejer Lise Bonnichsen, og hun er ikke i tvivl. 

 4. Her er den bedste kompostkværn

  De tre kompostkværne, der testes her, er den billige fra Park til cirka 1000 kroner, den mellembillige fra Al-ko Easy Crush MH 2800 til cirka 1.700 kroner og endelig topmodelen Bosch AXT 22D til cirka 2.700 kroner.

  Maskinerne i denne test bliver bedømt efter støj, hurtighed, hvor godt de kværner haveaffaldet, og hvor håndterbare de er at arbejde med.

 5. Den bedste sav at spille musik på

  En ganske almindelige sav kan imidlertid bruges til andet end at save med – den kan nemlig også frembringe smuk musik.

  Savspiller Henrik Dines Kristensen lægger vejen forbi Frihuset og spiller et par numre på de tre save - og når det gælder savspilleri, så er han ikke i tvivl: Her er det den billigste, der vinder.

  Se med i klippet.