Forbrug

Advarer mod fup-profil: Nej, du kan IKKE vinde 50.000 kroner skattefrit

Over 20.000 danskere har delt en konkurrence fra Danske Spil på Facebook. Men de mange håbefulde er blevet narret af en falsk profil.

- Vind 50.000 kroner skattefrit i seks måneder.

Sådan lyder overskriften i en konkurrence, der lige nu florerer på Facebook med Danske Spil som afsender. Men selvom den umiddelbart ser ud til at være god nok med det rigtige logo og fejlfri tekst, så er Facebook-siden falsk.

Og derfor advarer Danske Spil nu på deres officielle Facebookside mod, at man deltager i konkurrencen.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser i dag på baggrund af den falske profil, og vi har taget kontakt til Facebook for at få den lukket, siger Thea Gade-Rasmussen, der er CSR og kommunikationsrådgiver hos Danske Spil.

Over 20.000 danskere narret

I skrivende stund har over 20.000 personer delt konkurrencen på Facebook, og samme antal har trykket 'synes godt om' på opslaget.

I Facebook-opslaget udlodder afsenderen også 30 iPhone 6S til kun 49 kroner pr. styk. Men heller ikke den del er rigtigt.

Herunder kan du se, hvordan den falske Facebook-side ser ud:

Det er ikke første gang, at en profil forsøger at narre danskerne med Danske Spil som afsender. De seneste uger har der, ifølge Thea Gade-Rasmussen, været tre falske profiler, der har udloddet alt fra penge til billige iPhones. 

- Omkring en håndfuld er faldet i fælden denne gang og har oplyst bankoplysninger, og dem har vi opfordret til at spærre deres dankort, siger Thea Gade-Rasmussen.

Kig efter fluebenet

Hos Danske Spil opfordrer man derfor forbrugere til at være ekstra opmærksomme ved lignende konkurrencer. Eksempelvis ved at kigge efter det lille hvide flueben efter navnet på siden. Er der et flueben i en blå cirkel, så er det firmaets officielle Facebook-side.

- Vi ville heller aldrig udlove konkurrencer med skattefri kroner eller iPhones, tilføjer Thea Gade-Rasmussen.

TV 2 har samlet fem gode råd til, hvordan man nemmest spotter de falske Facebook-sider herunder:

Sådan spotter du falske Facebook-profiler og konkurrencer

 1. Verificeret stempel

  De fleste store sider på Facebook har et blåt fluebensstempel, som viser, at siden er verificeret og ægte.

 2. Kig på antal likes

  Hvor mange likes har siden på Facebook? Store og velkendte virksomheder som H&M, Zara eller Elgiganten kan du godt forvente har mere end 5000 likes.

 3. Kig på oprettelsesdato

  Se på, hvornår siden er oprettet under sidens 'om'-sektion. Hvis det er en stor og velkendt virksomhed, der er oprettet for nylig, er siden højst sandsynlig falsk. Kig også efter, hvornår det første opslag er delt. Hvis det kun er 15 timer siden, er siden ny - og falsk.

 4. Kig i sidens biografi

  Generelt er der rigtig mange ledetråde at finde under sidens 'om'- eller 'about'-sektion. Er den udfyldt med korrekt og tilstrækkelig information? Her kan man tit spotte de fuskede sider - især hvis der slet ikke står noget.

 5. Skal du like andre sider?

  Hvis man bliver bedt om eller opfordret til at like andre sider, som intet har med brandet at gøre, er det en falsk Facebook-side.