Auktionshuset

Test dig selv - er du god til at gætte prisen?

I TV 2-programmet 'Auktionshuset' får Kaja og Keld vurderet, hvad deres ting er værd, og de bliver begge overraskede.

I TV 2-programmet 'Auktionshuset' får en række danskere vurderet deres ejendele af auktionshuset Bruun Rasmussens eksperter.

To af de danskere, som får sat pris på deres ting i programmet, er Kaja og Keld, der får vurderet henholdsvis en gammel vase og et Rolex-ur.

Kelds ur vurderes til 60.000 kroner

Keld, der har valgt at skille sig af med en trofast livsledsager – et Rolex Submariner-ur, han har ejet gennem de seneste 50 år - er overrasket over vurderingen.

Selvom både kassen og certifikatet til uret mangler, og det bærer præg af mange års brug, bliver det alligevel vurderet til at kunne indbringe 60.000 kroner på en auktion.

Få dine ting vurderet på TV 2

Bruun Rasmussens eksperter stiller op til en online-auktion den 1. november.

Send billeder og en kort beskrivelse af dine genstande auktion@tv2.dk for at få dem vurderet.

Send tydelige billeder af genstanden taget fra forskellige vinkler og af detaljer. Vedhæft gerne en kort beskrivelse af genstandens detaljer og ophav. Angiv, hvor stor den er. 

Du giver tilladelse til, at Bruun Rasmussen kontakter dig direkte via e-mail med en vurdering. Et udvalg af de indsendte billeder og beskrivelser vil blive brugt i en online-vurdering på www.tv2.dk.

Dét glæder Keld, der havde håbet på, at uret var penge værd - for de skulle bruges på én, han holder af.

- Min kone skal have en god ting. Det bliver jo nok noget, der koster lidt. Det vil jeg tro, for nu har jeg jo råd til det, siger han, da vurderingen afsløres.

Kaja: Man kan jo købe en vase for 25 kroner

Også Kaja overraskes over, hvor meget folk vil betale. 

Den gamle skål, familien har arvet efter oldemoderen, viser sig at være en vase af stentøj af Arne Bang, og den slags er penge værd i dag, lyder det fra vurderingseksperten, der vurderer, at skålen kan sælges for 3.000 - til Kajas store overraskelse.

- Der er nogen mennesker, der godt kan finde på at betale 3.000 kroner for en vase, men det har jeg ikke tænkt mig at gøre. Man kan få en for 25 kroner i Ikea, lyder hendes kommentar til vurderingen.

Her kan du se Kajas reaktion:

Kaja får vurderet en vase, hun har arvet, og hun overraskes over, hvor meget folk vil betale for den. En vase i Ikea koster jo 25 kroner.

Så meget blev genstandene solgt for

Selvom auktionshusets eksperter er vant til at vurdere prisen på de genstande, de får ind, er det ikke altid, at vurderingen rammer hammerslagsprisen helt nøjagtigt.

Dét gælder også i både Kaja og Kelds tilfælde.

Efterfølgende viste det sig, at oldemoderens skål blev solgt for 5.750 kroner i hammerslag, mens Kelds ur blev solgt for lidt mere, end det var vurderet til: 62.400 kroner.

Test din egen paratviden

Hvis du mener, at du er god til at gætte priser, kan du her teste dig selv.

TV 2 har i samarbejde med auktionshuset Bruun Rasmussen samlet en række genstande, der er røget under hammeren i tidens løb.

Herunder kan du teste din paratviden: