Pernille købte maleri på loppemarked for 45 kroner: Viste sig at være 60.000 kroner værd

Pernille Larsen faldt for 15 år siden over et billigt maleri på et loppemarked, som hun købte for 45 kroner. Det var en rigtig god forretning.

Tirsdag aften kunne man på tv2.dk følge 'Auktionshuset Live' på tv2.dk og Facebook, hvor eksperter fra auktionshuset Bruun-Rasmussen vurderede seernes effekter fra gemmerne. 

Pernille Larsen var én af de seere, der sendte en mail, fordi hun gerne ville have en vurdering af et gammelt billede.

Jeg spurgte, hvad rammen skulle koste, så jeg ikke virkede interesseret i billedet. Han ville dog ikke gå ned i pris, så jeg måtte slippe 45 kroner for billede og ramme

Pernille Larsen

Det forestillede en okapi - lavet af kunstneren og forfatteren Hans Scherfig. 

- Jeg så billedet på et loppemarked i Stockholm i 2001, og jeg havde en idé om, at det måske var et billede af Scherfig. Sælgeren lignede en, som skulle sælge en masse gamle ting fra et sommerhus. Jeg spurgte, hvad rammen skulle koste, så jeg ikke virkede interesseret i billedet. Han ville dog ikke gå ned i pris, så jeg måtte slippe 45 kroner for billede og ramme, siger Pernille Larsen.

Vurderingseksperterne Kasper Nielsen og Peter Kjelgaard fra auktionshuset Bruun-Rasmussen var da også ved at falde bagover, da de modtog billedet. 

Få dine ting vurderet på TV 2

Bruun Rasmussens eksperter stiller op til en online-auktion den 15. november.

Send billeder og en kort beskrivelse af dine genstande auktion@tv2.dk for at få dem vurderet.

Send tydelige billeder af genstanden taget fra forskellige vinkler og af detaljer. Vedhæft gerne en kort beskrivelse af genstandens detaljer og ophav. Angiv, hvor stor den er.

Du giver tilladelse til, at Bruun Rasmussen kontakter dig direkte via e-mail med en vurdering. Et udvalg af de indsendte billeder og beskrivelser vil blive brugt i en online-vurdering på www.tv2.dk.

- Det smager af at have været en rigtig god handel, siger vurderingseksperterne samtykkende.

- Det er meget eftertragtet og sjældent, så når det udbydes, tror jeg godt, at man kan få 50.000-60.000 kroner for det, siger Kasper Nielsen. 

Sart og dyrebart

Maleriet er signeret 'Scherfig, 1947' og er lavet med en teknik, som kaldes tempera, hvor man blander æggehvide sammen med farverne. 

- Det giver billedet en helt speciel form for tørhed og udstråling. Ulempen er dog, at det er meget sart, fortæller Kasper Nielsen i 'Auktionshuset Live'.

Efter handlen pakkede Pernille det dyrebare maleri i en Netto-pose og tog det med hjem til Danmark.

- Jeg havde godt en fornemmelse af, at jeg havde gjort en god handel. Jeg fik det også vurderet dengang, hvor det var cirka 15.000 kroner værd. Så jeg blev meget glædeligt overrasket over den nye vurdering, siger Pernille.

Ingen planer om salg

Hun har dog ingen planer om at sælge maleriet, selvom det kunne indbringe en god pose penge. 

- Der er jo en sjov historie omkring det billede, og nu har jeg haft det hængende i flere år. Måske ville jeg sælge det, hvis jeg stod og manglede penge, men jeg har ingen planer om det, siger Pernille Larsen.

Auktionshuset live bliver sendt igen den 15. november klokken 20.35 på tv2.dk. Her har du mulighed for at få vurderet dine ting ved at sende et billede af den genstand, du gerne vil have vurderet. Billedet og beskrivelsen af, hvad det er, skal du sende til auktion@tv2.dk.

Du kan se hele udsendelsen Auktionshuset Live i videoen herunder:

Se eller gense Auktionshuset Live, hvor helt almindelig danskere får værdisat deres ejendele