Du kan lige nå det: Her er fire hurtige drinks til nytår

Her får du fire hurtige og velsmagende drinks fra nordens bedste bartender Jonas Brandenborg Andersen.

Det nye år er lige om hjørnet.

Og du kan lige nå ned forbi din lokale dagligvarebutik eller spiritusforretning for at købe ingredienserne til nordens bedste bartender Jonas Brandenborg Andersens fire bud på en nytårsdrink.

Det vigtigste er, at drinken kan laves hurtigt.

Jonas Brandenborg Andersen, nordens bedste bartender

- Det vigtigste er, at drinken kan laves hurtigt. Der er ingen, der gider at stå i køkkenet i to eller tre timer i løbet af aftenen for at lave drinks, siger Jonas Brandenborg Andersen i Go' morgen Danmark. 

Her er han på besøg med sit bud på fire forskellige drinks, der alle er hurtige lave - uden at det kan smages - så man undgår at stå i køkkenet hele aftenen. 

- Det er vigtigere at være en god vært, siger han.

Til daglig er Jonas Brandenborg Andersen Head Bartender på Mash Penthouse, som ligger helt oppe på toppen af Tivoli Hotel i det centrale København.

Han blev i oktober kåret til den femte bedste bartender i verden. Verdens bedste bartender hedder Jennifer Le Nechet. Hun arbejder til daglig på Café Moderne i Paris.

I listen nedenunder får du opskrifterne til Jonas Brandenborg Andersens fire bud på nytårsdrinks. Heriblandt er Bee’s Knee’s som, ifølge ham, især unge mennesker drikker.

- De unge kan godt lide drinks med en lille smule sødme. Den er meget simpel og let at lave, fortæller han.

Fire drinks til nytår

 1. Bee’s Knee’s - til de unge

  50 ml Gin (Old English Gin er et fint valg)

  20 ml Friskpresset citron juice

  20 ml Honning Sirup

  Fremgangsmåde:

  Lav honning sirup ved at tynde en akacie honning med en lille smule vand. 5 dele honning til 1 del vand. Bland ingredienserne i en shaker (brug et målebæger til at få forholdene helt rigtige). Tilføj masser af is og ryst i minimum 8 seconder. Si isen fra og server i et cocktail glas, pynt med citron skal og evt. en lille smule friskrevet muskatnød.

 2. Amaretto Sour - til de lidt ældre

  40 ml Amaretto

  20 ml Bourbon Whiskey (Bulleit Cask Strength er fantastisk)

  20 ml Friskpresset citron juice

  15 ml Æggehvide (bedste resultat er med frisk æggehvide men pasteuriseret går også an)

  Fremgangsmåde:

  Bland ingredienserne i en shaker (brug et målebæger til at få forholdene helt rigtige). Luk og ryst shakeren kort uden is for at blande æggehviden grundigt ind i drinken. Tilføj masser af is og ryst i minimum 8 seconder. Si isen fra og server i et whiskey glas med isterninger. En citron eller appelsin skive og et kirsebær er godt som pynt. 

 3. Breakfast Martini - til dem, der er sent ude

  45 ml Gin ( Tanqueray 10 gør det fantastisk godt)

  15 ml Cointreau

  15 ml Frispresset citron juice

  2 tsk Appelsin Marmelade

  Fremgangsmåde:

  Bland ingredienserne i en shaker (brug et målebæger til at få forholdene helt rigtige). Tilføj masser af is og ryst i minimum 8 seconder. Si isen fra og server i et martini glas. Pynt med en lille citron skal.  

 4. Philadelphia Fish House Punch - til dem, der er godt forberedt

  700 ml Mørk Rom (Ron Zacapa 23 er et venligt valg)

  350 ml Cognac (VS eller VSOP)

  200 ml Ferskenlikør (Brug en god kvalitet, evt. Giffard eller Merlet) 

  700 ml Friskpresset citron juice

  500 g sukker

  12 citron skaller

  2,5 liter vand

  Fremgangsmåde:

  Lav citronsukker ved at massere citron skallerne og sukkeret sammen i en skål. Bland derefter resten af ingredienserne. sammen og sørg for at sukkeret er opløst. Si blanding og kom den evt på et par flasker og stil køligt. Dette kan gøres op til 24 timer inden. Ved servering fyldes blandingen i en punch bowle med masser af isterninger (eller en stor is blok fra fryseren) og pyntes med citron skiver. Te kopper er gode som punch glas. Bare sørg for at have en fornuftig ske så folk kan fylde op.

   Til cirka 20 personer.