GO'

Her er årets største hits - og flop - på det store lærred

'Go' morgen Danmark's to filmanmeldere kommer med deres favoritter blandt de film, der hittede i biografen 2016. Og dem, der floppede totalt.

Blockbuster. 

Både navnet på en tjeneste, hvor man kan leje film, og en betegnelse brugt om de film, der sælger allerflest billetter til biografsæderne rundt omkring i landet. 

Og spørger man 'Go' morgen Danmark's to filmanmeldere Ann Lind Andersen og Casper Christensen, så er der i år fire blockbustere, der med deres øjne har gjort det godt.

De har hver valgt to film til listen; 'The Revenant', 'Captian America: Civil War', 'Doctor Strange' og 'Star Wars: Rogue One'.

- Den (The Revenant, red.) bygger bro mellem det, som er ret svært, nemlig at være en film, der appelerer bredt til et mainstream publikum samtidig med, at det er et meget visionært kunstnerisk projekt fra instruktøren Alejandro Iñárritus side, lyder begrundelsen blandt andet fra Ann Lind Andersen, der har valgt 'The Revenant' som en af årets bedste blockbustere. 

Hun står desuden også for valget af 'Doctor Strange', mens Casper Christensen har valgt 'Star Wars: Rogue One' og 'Captain America: Civil War'.

-Egentlig er jeg dødsenstræt af superheltefilm, men der er noget over de her opsamlinger fra Marvel, hvor de bringer deres veletablerede og veldefinerede karakterer i spil sammen. Jeg var voldsomt underholdt af den, først og fremmest fordi jeg synes, der er så mange fede actionscener, siger han om sit valg af 'Captain America: Civil War'.

Se begrundelsen for filmanmeldernes valg i videoen øverst i artiklen.

Årets floppere

De tre film, der er set mest i Danmark er 'Klassefesten 3', 'Flaskepost fra P' og 'The Revenant'. Kun én ud af de tre fortjener en plads blandt årets bedste blockbustere, mener de to filmanmeldere. Og det er 'The Revenant'.

- Klassefesten gav jeg jo selv to stjerner. Det var godt selskab, men virkelig dårlig skrevet, siger Ann Lind Andersen, mens Casper Christensen forklarer:

- Vi ser så mange film gennem et år, så når vi bliver præsenteret for sådan nogen mainstream mellemvarer, som de to film er, så er det altså ikke noget, som får os op at køre.

Der er to film blandt årets blockbustere, som i den grad har skuffet de to filmanmeldere. Den ene er 'Suicide Squad', som Ann Lind Andersen ellers havde forventet mere af.

- Jeg så traileren og tænkte: 'Det kan blive virkelig fedt'. Og så falder det bare helt til jorden, fordi det er dårligt skrevet, det er dårligt klippet, og Jared Leto ser for eksempel ud til at blive en fantastisk joker, men han får slet ikke lov til at folde sig ud, siger hun.

Hør Ann Lind Andersen forklare, hvorfor 'Suicide Squad' blev et flop fremfor en succes. 

Filmanmelder på 'Go' morgen Danmark Ann Lind Andersen mener, at filmen 'Suicide Squad' floppede for vildt på trods af en god trailer. Hør her hvorfor.

 Den anden film, som især ifølge Casper Christensen floppede, var filmen 'Jason Bourne'.

- Det var det originale hold fra film nummer to og tre, der var samlet, og de skabte det, der ifølge mig var et episk actionmesterværk. Men den her film hænger ikke sammen på nogen måde. Der er ingen hoved og hale i det, intet budskab ikke noget som helst, siger han om filmen.