29 danske michelinstjerner: Her er de billigste - og dyreste - michelinrestauranter

16x9
Med sine 4000 kroner for en fuld menu og vinmenu er Kong Hans Kælder i København den dyreste michelinrestaurant i Danmark. Restauranten er samtidig den i landet, som fået tildelt stjernen flest gange i træk - hele 31 år i streg. Foto: Brian Berg / Scanpix Danmark

Prisen for at spise på en af landets michelinrestauranter svinger fra alt mellem 1500 kroner til 4000 kroner. Få overblikket her.

Der er stor forskel på, hvor hårdt du skal svinge dankortet, hvis du planlægger at aflægge en af landets i alt 25 michelinrestauranter et visit. 

Mens de dyreste på listen over nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter bevæger sig op omkring de 4000 kroner, kan du andre steder nøjes med at slippe 1500 kroner for en gastronomisk oplevelse af højeste kvalitet. 

Med en pris på 3400 kroner for mad og vinmenu er Geranium i København en af landets dyreste michelinrestauranter. Til gengæld er restauranten også den eneste i Danmark, som har fået tre stjerner i Guide Michelin.

Prisen har dog ikke nødvendigvis noget at gøre med, hvor mange michelinstjerner restauranten har, understreger TV 2's madekspert Svend Rasmussen. 

- Det er ikke nødvendigvis sådan, at jo flere stjerner du har, jo mere stiger prisen for et måltid. Men det er selvfølgelig set, siger han og fortæller, at det derimod kan være valget af råvarer, der spiller ind: 

Michelin-guiden: Sådan startede det

Den første Guide Michelin udkom i år 1900 på initiativ af dækfabrikanten Michelin. Den blev delt ud gratis til alle, som købte en bil.

De første guider indeholdt oplysninger om, hvor man kunne tanke, da der var ikke mange tankstationer dengang, hvordan man skiftede dæk og glødelamper, og om hvor man kunne få en bid mad eller overnatte. 

Det overordnede formål var således at gøre det enklere at rejse.

Systemet med stjerner blev introduceret i 1930'erne. 

Kilde: Guide Michelin

- Når du laver mad på det niveau, kræver det, at du konstant bruger friske råvarer af bestemt kvalitet. Hvis der en aften ikke er fuldt hus, må du smide meget af maden ud. Samtidig skal restauranterne også levere et vis niveau i service og ekspertise. Og det kan hurtigt blive dyrt.

Se priserne på alle michelinrestauranterne

For dig som gæst betyder en michelinstjerne, at du er sikker på at få et måltid af høj kvalitet. Kvaliteten svinger ikke, den er stabil. Leder du derfor efter et måltid af høj kvalitet, men synes du, at det er for meget at smide over 3000 kroner, er der mange michelinrestauranter, der tilbyder billigere alternativer. 

Et af de steder er Substans i Aarhus, hvor du kan få en fuld menu inklusivt vin for 1500 kroner. Det samme gør sig gældende med Domestic, som i år har fået sin første stjerne. I København finder du Relæ, hvor en menu og vinmenu koster 1590 kroner. Derudover ligger Den Røde Cottage i Nordsjælland også i den billigere ende med menu og vin for 1790 kroner.

På nedenstående liste finder du alle landets michelinrestauranter - samt priserne for restauranternes signaturmenuer. 

Her er de billigste - og dyreste - michelinrestauranter i Danmark
3000- 4000 kroner (0)
2000- 3000 kroner (0)
1500- 2000 kroner (0)