Forbrug

Her er verdens bedste brød - og alle kan bage det

Bag et brød med en opskrift, der kan følges af en fireårig - og så er brødet endda lige så godt som bagerens.

Absolut ingen æltning.

Kun mel, gær, vand, salt og en gryde med låg er, hvad der skal til for at lave, hvad der er blevet kaldt for verdens bedste brød.

For over ti år siden skrev den amerikanske madskribent Mark Bittman en artikel for New York Times om en opskrift på brød, der skulle vise sig at sprede sig som en steppebrand i hele verden.

Det var bageren Jim Lahey, der havde fundet på den i dag legendariske opskrift, der er så simpel, at selv en fireårig ville kunne følge den, som Jim Lahey udtrykte det dengang.

Den danske madblogger Max Rasmussen opdagede opskriften og bragte den med lidt småjusteringer på sin hjemmeside kvalimad.dk med titlen ’verdens bedste brød’.

- Det bedste brød, jeg nogensinde er stødt på, er sjovt nok også et af de mest simple at bage, skrev han dengang i en kommentar til opskriften.

Fire år senere fik brødet sit helt store gennembrud i Danmark, da Politiken introducerede sine læsere til opskriften.

Og et par måneder senere blev opskriften også vist på tv, da Max Rasmussen medvirkede i et indslag i Go’ morgen Danmark, hvor han viste og fortalte om, hvordan man bager brødet.

Det er en helt igennem genial opskrift, og vi syntes, det var på tide at finde Max Rasmussens version af Jim Laheys opskrift frem fra arkivet, så man kan prøve at bage det i løbet af påsken.

For det kræver lidt planlægning at bage brødet på grund af dets lange hævetid, men det er netop en del af hemmeligheden bag, og vi tør godt love, at det er alt ventetiden værd.