Forbrug

Med denne smarte metode kan du lave fantastiske påskeæg

Har du nogle flotte servietter liggende i skuffen, er du allerede halvvejs i mål med, hvad der måske bliver dette års flotteste påskeæg.

Det er ikke kun gækkebreve, du kan klippe til påske.

Du kan også ’klippe’ nogle meget smukke og dekorative påskeæg, der pynter på alt fra troldegrene til påskebordet.

Teknikken, der benyttes til at udsmykke påskeæggene, er en gammel opfindelse ved navn decoupage, som mange nok forbinder med især udsmykningen af små æsker.

Men decoupage kan altså også benyttes, når der skal laves påskeæg, og resultatet er forbløffende flot.

Klip motiver ud af servietter og lim dem på æg med en såkaldt decoupagelim, der kan købes i blandt andet hobbyforretninger.

Resultatet bliver ekstra flot, hvis du vælger en blank decoupagelim.

Klip så tæt rundt om motivet som muligt, og adskil det fra serviettens øvrige lag, inden du limer det på, så det kun er det yderste lag af servietten, hvor motivet er påtrykt, du limer på.

Med en pensel smører du først et tyndt lag lim på ægget, derefter lægger du servietmotivet forsigtigt ovenpå, og glatter det ud fra midten og ud mod kanterne.

Der kan godt komme lidt små folder, når du glatter motivet ud, det gør ikke så meget, det skal nok blive flot alligevel, når du er færdig.

Med penslen smører du forsigtigt endnu et tyndt lag lim ovenpå motivet, og så skal æggene bare have lov at tørre i et par timer, inden de er klar til at pynte huset op.

Husk at puste rigeligt med æg, for når i først kommer i gang med at lave påskeæg på denne måde, er det svært at stoppe igen.