Smid Tøjet

Børn udfordrer tv-vært - men til sidst får han et svar

Vært på 'Go’morgen Danmark' kom på lidt af en prøve, da han skulle interviewe fire børn for rullende kameraer.

- Det er den største udfordring at blive sat op foran fire børnehavebørn på direkte tv. Det er enhver journalists mareridt, siger vært på 'Go’ morgen Danmark' Mikkel Kryger med et grin.

Han skulle interviewe Louis, Agnes, Emily og Kasper fra børnehaven Søndersø i forbindelse med TV 2 og Røde Kors’ kampagne 'Smid Tøjet'.

Her har børnene den seneste tid arbejdet med genbrug, og de skulle i dag donere noget af deres eget tøj.

De svarer selvfølgelig i øst og vest og kravler rundt i hele rummet

Mikkel Kryger, tv-vært

- Da vi ankommer, går jeg i gang med at snakke med børnene, så de er trygge ved mig. Vi taler om alt muligt, og de svarer selvfølgelig i øst og vest og kravler rundt i hele rummet, siger Mikkel Kryger, der er vant til at interviewe børn, blandt andet fra hans tid som vært på Ramasjang på DR.

Klar, parat, stilhed

Men da kameraet bliver tændt og børnene skal sidde pænt i sofaen, bliver det pludselig lidt svært at lokke svar ud af børnene:

- Det sjove ved børn er jo, at de kan svare A på et spørgsmål, og to sekunder efter kan de svare B eller slet ikke svare noget. Det er jo det, der gør dem så underholdende, at de er så impulsive, siger han.

Og undervejs i det knap fem minutter lange live-interview er der også lidt svært for børnene at holde koncentrationen.

Fire-årige Agnes tager eksempelvis sin T-shirt på hovedet. Men Mikkel Kryger tager det i stiv arm:

- Jeg tror, at hvis man selv er nervøs, så bliver børnene det også. Derfor handler det om, at gøre dem trygge, og det synes jeg lykkes - det gik i hvert fald helt fint, siger han.

Til daglig på Go’morgen Danmarks redaktion er det også Mikkel der melder sig, når der skal interviewes børn:

- Jeg er god til børn og tager næsten altid den tjans på redaktionen. Med børn bliver det aldrig stift og kedeligt, siger han.