Forbrug

Microsoft: Der bliver ikke lukket for Paint

Tegneprogrammet kan bruges til at lave diagrammer, redigere billeder - eller til bare at tegne kruseduller for egen glædes skyld. TV 2

Microsoft Paint kommer ikke til at uddø foreløbigt alligevel.

Der udbrød et nostalgisk ramaskrig, da det mandag kom frem, at Microsoft ville lade det populære tegneprogram Paint udgå efter 32 års tro tjeneste, når en opdatering af Windows 10 udkommer til efteråret.

Men nu beroliger Microsoft de mange fans – det vil stadig være muligt at tegne kruseduller i Paint for dem, der stadig ønsker det.

Det nye er bare, at man selv skal hente programmet som en app, skriver Megan Saunders, General Manager, på Windows' blog.

- MS Paint er her for at blive, det kommer bare til at bo et andet sted, i Windows Store, hvor det vil være gratis.

Erstattet af 3D-udgave

Paint vil i det nye Windows blive erstattet af det nye Paint 3D, der ifølge Megan Saunders indeholder de kendte features fra det gamle, men med nye muligheder for også at tegne og skabe billeder i 3D.

Udover at fortælle om det nye Paint 3D skriver Megan Saunders også, at man fra Microsofts side har været rørt over de mange reaktioner.

- I dag har vi oplevet en utrolig støtte og nostalgi omkring MS Paint. Hvis der er noget, vi har lært, så er det, at efter 32 år har Paint stadig mange fans. Det har været fantastisk at se så meget kærlighed til vores trofaste gamle app.

TV 2-brugere savner også

Paint har eksisteret siden 1985, da Windows 1.0 kom til verden – og derfor ramte nyheden både unge og gamle pc-brugere.

På TV 2s Facebook-side har brugerne også begrædt, at Paint bliver udfaset.

Jeanette Skjoldbjerg Jensen skriver: - Noooooo, hvordan skal vi så beskære figurer, mm.

OPDATERET: Microsoft oplyser, at Paint ikke bliver lagt i graven - men at man i fremtiden selv aktivt skal hente det. ...

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, July 24, 2017

Og Emilie Parsbæk Skibdal skriver: - Så er tiden på uni da for alvor ved at rinde ud, Anne Broberg. Tænk hvor mange tegninger, vi lavede til hinanden, da vi startede i 2011. Det er helt vemodigt.

OPDATERET: Microsoft oplyser, at Paint ikke bliver lagt i graven - men at man i fremtiden selv aktivt skal hente det. ...

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, July 24, 2017