Forbrug

Fem grunde til at du skal spise bacon i dag

Lørdag er det international bacondag, og det skal da fejres med et fyldt monsterbaguette, som du kan se i klippet her i artiklen.

Bacon, bacon, bacon.

Nogle vil mene, at bacon er kødets svar på slik.

Andre er af den overbevisning, at hvis man ikke kan lide bacon, så tager man fejl.

Ligegyldigt hvad er det denne lørdag international bacondag, og det er grund nok til at fejre og spise bacon.

Det kunne for eksempel være med et monsterbaguette, som det der bliver lavet i videoen her i artiklen. Det er sprængfyldt med sprødstegte bacontern og fungerer godt som supplement til det store lørdagsmorgenbord.

Og hvis det ikke er nok grund til at spise bacon, har vi vredet armen om på både en ernæringsekspert og en klinisk diætist for at få dem til at finde gode grunde til, hvorfor man skal spise bacon.

Det er der kommet følgende liste ud af, som du kan hente frem, hver gang du af uransagelige  grunde overrumples af tvivl om, hvorvidt du skal spise bacon eller ej.

5 gode grunde til at spise bacon i dag

 1. Det er international bacondag

  Bacon.

  Den helt åbenlyse grund til at spise bacon i dag er naturligvis, at det er international bacondag, hvor man hylder bacon ved at spise bacon.

 2. Bacon kan hjælpe vægttabet på vej

  Ernæringsekspert Per Brændgaard fortæller, at en af hans klienter engang havde succes med at tabe sig, efter han fandt på at sætte klienten på en baconkur.

  Den fungerede således, at klienten kun spiste vegansk men dertil alt det bacon, som klienten havde lyst til. Det resulterede i både et vægttab og mindre væske i kroppen.

  Han medgiver dog, at det nok mest af alt har været den veganske del af kuren, der har givet vægttabet, men som han forklarer det:

  - Den diæt der er mest effektiv for folk, det er den, de kan overholde. Og hvis bacon er det, der skal til for at spise flere grøntsager, så gør man det, siger han. 

 3. Bacon kan være godt for miljøet

  Der er rent ernæringsmæssigt ikke meget at komme efter, hvis man spørger næstformand, i Foreningen af Kliniske Diætister, Trine Klindt.

  Men hun nævner dog en mulig miljømæssig grund til at spise bacon. For bacon er, hvad man kan kalde for koncentreret kødsmag, og indeholder derfor rigtig meget smag for pengene.

  Dermed kan man spare på kødet, forklarer hun.

  - Set i et bæredygtighedsperspektiv inden for mad, er bacon en måde, hvormed kødelskere nærmest kan spise vegetarisk ved at tilsætte lidt bacon til maden.

  - I nogle tilfælde kan det få flere grøntsager til at glide lidt lettere ned, hvis du kommer bacon ovenpå.

 4. Bacon kan få dig til at slappe af

  ​Mad og følelser er tæt forbundet, og da bacon er tæt forbundet med madkulturen på vores breddegrader, kan det vække nogle rare følelser i kroppen, forklarer Per Brændgaard.

  - Smagen af bacon minder måske om barndommen, så derfor kan det aktivere en tryghedsfølelse, og det er godt at føle sig tryg, det virker beroligende og afstressende.

 5. Bacon kan gøre alting mere luksusagtigt

  ​Forestil dig en grøn asparges.

  Prøv nu at forestil dig den samme grønne asparges omviklet med bacon og vupti, nu er denne grønne asparges pludselig langt mere ekstraordinær.

  Selvom bacon ikke er det dyreste stykke kød, du kan komme i nærheden af, kan det løfte andet mad op til helt nye højder, forklarer Trine Klindt.

  - Selvom det er en billig fødevare, så forbinder vi det med ekstra luksus.

  - Morgenmaden bliver en luksusbrunch, hvis der er bacon til æggene, og hakkebøffen bliver til et festfyrværkeri, hvis man vikler bacon omkring, siger Trine Klindt.