Millionær efter stor gevinst: Det har ændret vores liv

Stalden er fyldt op med 35 nye køer, malkemaskinen kører i døgndrift, og Mette Fjordside har fået en ny hest.

Halvdelen af pengene er brugt.

Det afslører Mette Fjordside, der sammen med sin mand, Jesper, vandt seks millioner kroner i Lotto for et år siden.

De ti største lottogevinster i Danmark

  • 315.009.958 kr i Eurojackpot, 2015 – Kvickly i Helsingør
  • 148.183.435 kr i Eurojackpot, 2017 - Spar i Hjørring
  • 140.358.416 kr i Onsdags Lotto, 2016 – Q8 i Vejle
  • 135.177.015 kr i Eurojackpot, 2012 – Kiosken på Herlev Sygehus
  • 114.000.000 kr i Eurojackpot, 2017 – Super Brugsen i Ølsted
  • 63.257.880 kr i Eurojackpot, 2017 – Super Brugsen i Sakskøbing
  • 56.789.170 kr i Onsdags Lotto, 2013 – PLUS abonnement
  • 50.000.000 kr i Joker, 2015 – på Frederiksberg
  • 49.937.681 kr i – Onsdags Lotto, 2012 – Boulevard Kiosken i Vordingborg
  • 46.953.221 kr i Vikinglotto, 2017 – Guldbageren i Vordingborg

Kilde: Danske Spil

Landmandsparret fra Vestjylland fortalte om gevinsten i TV 2-programmet ’Tillykke, du er millionær’, og siden optagelserne sluttede i oktober, er der sket meget for familien.

Nu ligger køerne godt

Blandt andet har Mette Fjordside købt en hest, som hun drømte om i programmet.

- Det er en islænder, og den ville vi ikke have fået, hvis vi ikke havde vundet i lotto, siger Mette Fjordside.

Desuden har de investeret i 35 nye køer, ligesom de har købt nogle nye ”skummadrasser” til alle deres køer, så dyrene ligger bedre. I aftenens program ser vi ligeledes, hvordan landmandsparret investerer i en ny malkemaskine.

Kort efter de vandt 6 millioner kroner, fik Mette og Jesper Fjordside besøg af Danske Spils millionærrådgiver.
Kort efter de vandt 6 millioner kroner, fik Mette og Jesper Fjordside besøg af Danske Spils millionærrådgiver. Foto: Toke Riskjær / TV 2

- Indkøbet af de 35 nye køer gør, at vi har fyldt stalden op, og investeringerne gør alt i alt, at vi får mere mælk ud af vores arbejde og dermed flere penge til os selv, siger Mette Fjordside og fortsætter:

- På den måde har vi investeret lottogevinsten i en roligere hverdag. Det er blevet hyggeligere og sjovere i hverdagen, og det er trods alt hverdage, der er flest af, siger Mette Fjordside.

To nye biler, en rejse og nye møbler

I tv-programmet fortalte Mette og Jesper Fjordside også, at de har en gæld på 30 millioner kroner, der er placeret i værdier i deres landbrug. Trods den fortsat store gæld har gevinsten på seks millioner kroner betydet meget for familiens livskvalitet.

Mette og Jesper Fjordside investerer i en ny malkemaskine, som har gjort landbruget til en bedre forretning. Video: Nina Brorson

- Det har taget noget af det der åg af især min mands skuldre. Når man skylder mange penge væk og har dårlige år, hvor mælkepriserne er lave, så er det bare ikke særlig sjovt. Men nu, hvor vi har fået flere køer, kan vi lave mere mælk, så det giver det en bedre balance og flere penge til os på driften, siger hun.

Udover investeringer i landbruget har familien også spenderet penge på de ”sjove” ting. Udover, at vi i programmet ser, hvordan parret køber to nye biler, har de efterfølgende foræret deres ældste datter en tur til Island i konfirmationsgave. En tur konfirmanden, familiens anden datter og Mette Fjordside også selv deltog i, og hvor de alle var afsted for at ride på islandske heste.

Mette og Jesper Fjordside har købt udstyr til stalden for mange af de penge, de vandt i lotto. Indkøb, der har givet dem en roligere hverdag.
Mette og Jesper Fjordside har købt udstyr til stalden for mange af de penge, de vandt i lotto. Indkøb, der har givet dem en roligere hverdag. Foto: Toke Riskjær / Danske Spil

Derudover har børnene fået nye cykler, og de har købt nye spisestuemøbler. Desuden overvejer de at tage en længere rejse til enten Thailand eller USA, og så vil familien gerne erhverve sig et sommerhus i Søndervig, hvor de kan køre til på 25 minutter.

- Hvorfor vandt jeg ikke 60 millioner?

Selvom gevinsten på seks millioner kroner er mange penge, kan Mette Fjordside ikke sige sig fri for at have tænkt, hvorfor gevinsten nu ikke var endnu større, når hun endelig ramte alle vindertallene.

- Lige da jeg vandt, tænkte jeg: ”Hold da kæft, det er mange penge”, men samtidig kunne man ikke lade være med at tænke: "Hvorfor det ikke var en af de gange, der var 60 millioner i førstepræmie", siger hun og griner.

Der var 144, der blev lottomillionærer sidste år. Den største gevinst, der er vundet i Danmark lyder på 315 millioner kroner, og den blev vundet af en kvinde fra Helsingør i 2015.

Chancen for at vinde førstepræmien i det klassiske lotto om lørdagen er 1 til 8.348.000. I Eurojackpot er chancen 1 til 95.344.000.