Livsstil

Vandt den store Lotto-gevinst, men én ting har pengene ikke kunnet give ham

Han har økonomisk frihed, men han kan stadig være ked af, at han ikke har en kæreste.

- Du skal kontakte os, stod der.

Mailen var fra Danske Spil, og Poul Hjortbøl så den, da han stod i en pølsevogn på Bornholm med en kollega.

De to havde været på solskinsøen i et par dage for at ansætte nye medarbejdere.

- Det er sgu tarveligt, man får sådan en mail. Man tror jo næsten, man har vundet, sagde Poul Hjortbøl til kollegaen, mens de spiste en fransk hotdog.

Kort efter ringede han til det nummer, der var oplyst.

​- Hej Poul, godt vi fik fat i dig, lød det i den anden ende af røret.

- Og så siger han 15 millioner kroner. Jeg siger: ”Hold da kæft. Er det en million kroner gange 15?” Det bekræfter han i den anden ende af røret, fortæller Poul Hjortbøl om den dag for syv år siden, da han fik at vide, at han havde vundet den helt store gevinst i lotto.

En dag, der forandrede hans liv, men også gjorde det klart, at lykken ikke kan købes.

Mangemillionær i to måneder uden at vide det

Da Povl Hjortbøl lagde på, arbejdede han nogle timer, inden han ud på eftermiddagen besluttede at få fat på hovednummeret til Danske Spil. Han troede ganske enkelt, at det første opkald var en spøg.

Poul Hjortbøl var stresset på sit job, da han vandt 15 millioner kroner i lotto. Dagen efter gevinsten sagde han jobbet op. I dag er han økonomisk fri til at gøre, hvad han vil.

- For at tro på det var jeg nødt til at ringe til Danske Spils officielle nummer og via omstillingen blive stillet igennem til den selvsamme medarbejder, jeg havde talt med tidligere. Da han sagde, at han vidste, hvilken bank og hvilket kontonummer jeg havde, tænkte jeg: ”Ok, det er sgu rigtigt nok!”

Herefter bad Poul Hjortbøl en af sine nærmeste kolleger om at køre ned på tanken for at hente to øl. Imens loggede han ind på sin spilkonto hos Danske Spil, hvor han havde et abonnement.

- Så åbnede jeg, og så stod der 15 millioner kroner. Jeg havde vundet to måneder tidligere, så jeg havde været lottovinder i to måneder uden at vide det.

Uvidende gæster sang fødselsdagssang for millionæren

Da kollegaen kom tilbage, gik de to ud og spiste for at fejre gevinsten. Restauranten havde også en bar.

- Har du nogensinde prøvet at slå i sådan en klokke? spurgte Poul Hjortbøl sin kollega.

De ti største lottogevinster i Danmark

 • 315.009.958 kr i Eurojackpot, 2015 – Kvickly i Helsingør
 • 148.183.435 kr i Eurojackpot, 2017 - Spar i Hjørring
 • 140.358.416 kr i Onsdags Lotto, 2016 – Q8 i Vejle
 • 135.177.015 kr i Eurojackpot, 2012 – Kiosken på Herlev Sygehus
 • 114.000.000 kr i Eurojackpot, 2017 – Super Brugsen i Ølsted
 • 63.257.880 kr i Eurojackpot, 2017 – Super Brugsen i Sakskøbing
 • 56.789.170 kr i Onsdags Lotto, 2013 – PLUS abonnement
 • 50.000.000 kr i Joker, 2015 – på Frederiksberg
 • 49.937.681 kr i – Onsdags Lotto, 2012 – Boulevard Kiosken i Vordingborg
 • 46.953.221 kr i Vikinglotto, 2017 – Guldbageren i Vordingborg

Kilde: Danske Spil

Klokken i baren signalerede, at man ville give en omgang til hele huset. De ringede i klokken.

- Og så kom mange af de andre gæster hen og spurgte, hvorfor vi gav en omgang. ”Jeg har fødselsdag”, svarede jeg, og så sang de fødselsdagssang for mig, griner Poul Hjortbøl, da han fortæller om episoden.

Lurede på, hvad man kunne købe for 15 millioner

Han fik rigeligt at drikke den aften. Da han vågnede morgenen efter på sit hotel i Rønne, kunne han se, at hans bærbare computer var slået op på Boligsiden.dk og Bilbasen.dk.

- Så inden jeg lagde mig til at sove, må jeg have siddet og luret på, hvad man kunne få for 15 millioner kroner, siger han og griner.

Poul Hjortbøl tænker tit tilbage på den forårsdag i 2011, der ændrede hans liv. Han boede i en lejlighed i Hvidovre og gik på arbejde hver dag. Et job, hvor han var chef for syv serviceteknikere. Omrokeringer i den ledelse, han selv var en del af, havde dog taget hårdt på ham gennem længere tid.

- Jeg tænkte: ”Jeg siger sgu op med det samme”. Jeg var stresset på mit arbejde. Mine venner kunne også se på mig, at jeg var hårdt presset. Jeg havde en stor arbejdsbyrde, fortæller han, der tidligere også har arbejdet som brandmand i 12 år, indtil han fik en skade i ryggen.

Et helt andet liv

Fra den ene dag til den anden fik han et andet liv.

Poul Hjortbøl med den ene af sine sønner og den leasede Ferrari i baggrunden.

- Det er en total omvæltning i forhold til dengang. Man kan slet ikke sammenligne det liv, jeg havde før, med det liv, jeg har nu. Før havde jeg et traditionelt 8-til-16-job. Jeg betalte regninger og sparede sammen til mine rejser. Det kunne lige løbe rundt. Nu har jeg den frihed, at jeg har en Ferrari i min indkørsel.

Selvom han stadig køber tre poser kaffe, når der er tilbud, har især Ferrarien sneget sig ind som et symbol på Poul Hjortbøls milliongevinst. Interviewet med TV 2 var fastsat til mandag klokken 11, men to timer forinden udsatte Poul Hjortbøl aftalen med en sms-besked:

”Hej, jeg er desværre ikke på mobilen klokken 11 i dag. Jeg er så heldig, at Ferrari har inviteret mig til Sverige i dag for at prøvekøre en helt ny Ferrarimodel. Bliver hentet i helikopter i Nordhavnen, skal til Sverige på et gods og lave prøvekørsler med videre og hjem igen helt gratis. Det er svært at sige nej til. Er på mobil hele dagen i morgen. Vh. Poul Hjortbøl".

 1. Poul Hjortbøl

  Hej, jeg er desværre ikke på mobilen klokken 11 i dag. Jeg er så heldig, at Ferrari har inviteret mig til Sverige i dag for at prøvekøre en helt ny Ferrarimodel. Bliver hentet i helikopter i Nordhavnen, skal til Sverige på et gods og lave prøvekørsler med videre og hjem igen helt gratis. Det er svært at sige nej til. Er på mobil hele dagen i morgen. Vh. Poul Hjortbøl

Chancen for at vinde hovedpræmien i forskellige spil

 • Lotto (lørdag): 1 til 8.347.680
 • Viking Lotto (Onsdag): 1 til 98.172.026
 • Eurojackpot: 1 til 95.344.200
 • Joker: 1 til 10.000.000
 • Julekalender fra Danske Spil: 1 til 504.000
 • Klasselotteriet: 1 til 154.000
 • Landbrugslotteriet: 1 til 210.000
 • Varelotteriet: 1 til 205.000

Kilder: Danske Spil, Klasselotteriet, Varelotteriet og Landbrugslotteriet.

Rød Ferrari i garagen

Den Ferrari, der holder i garagen i dag, er rød, og den er leaset for 10.000 kroner om måneden. Den første Ferrari, en sort model 360, leasede han også, men den er altså udskiftet til fordel for en rød udgave.

Han ved godt, at folk snakker. Han kan mærke det.

- Der er nogen, der tror, jeg er idiot, fordi jeg har en rød Ferrari. Der var nogle unge drenge, der spurgte, om jeg snart havde brugt alle mine penge. Jeg kunne tydeligt høre, at det var forældrene, der havde siddet derhjemme og talt. Folk har fordomme, når man kører rundt i en Ferrari, siger han.

- Men jeg synes, det er en fed oplevelse, når man kører i den, og taget er taget af den. Mig og mine to drenge kan køre på stranden i den og købe en is. Mine drenge kører også i den, og det nyder jeg lige så meget at se, siger han.

Købte hus, så søn kunne gå på "favorit-gymnasium"

Poul Hjortbøl vender igen og igen tilbage til, hvad gevinsten har betydet for hans mulighed for at hjælpe sine sønner, der var 15 og 16 år, da han vandt for syv år siden. Den største oplevelse ved at vinde var også at fortælle dem om gevinsten, siger han.

- Min første tanke, da jeg vandt, var, at jeg kunne hjælpe mine børn godt på vej i deres liv.

- Jeg kunne hjælpe dem godt på vej med uddannelse og kørekort, siger Poul Hjortbøl, der købte et hus på Amager, fordi det ville øge chancen for at realisere den ene af sønnernes drøm om at gå på Ørestad Gymnasium.

Tilbage i 2011 vandt Poul Hjortbøl 15 millioner kroner. Hans børn kan ikke tro, at han taler sandt, da han overbringer dem den gode nyhed.

Drevet af at tjene penge i sit firma

Nogle af pengene er brugt på at give sønnerne en hjælpende økonomisk hånd og på nogle lækre ferier med deres far. Langt de fleste er dog brugt på at lave virksomheden Events4singler – et mødested, hvor singler på nettet kan tilmelde sig arrangementer såsom middage og rejser, arrangeret af Poul Hjortbøl.

- Det firma er mit liv i dag. Det betyder alt, at jeg har noget at stå op til om morgenen. Jeg er drevet af at tjene mine egne penge, og jeg bliver samtidig rigtig glad, når jeg hører, at andre har fundet kærligheden gennem mit site, siger han.

Mens han nyder at arbejde med sin virksomhed, og at han som selvstændig helt selv kan bestemme sine arbejdstider, savner han at have kolleger.

- Det er kedeligt at holde julefrokost alene. Hvis jeg kunne, havde jeg stadig arbejdet som brandmand i dag, også selvom jeg havde vundet pengene. Det sammenhold, der er mellem brandmænd, det finder man ikke andre steder, siger han.

Kan stadig være deprimeret over manglende kæreste

Ligeledes peger han på, at han, trods milliongevinsten, ikke har alt i sit liv, som han kunne ønske.

- Jeg mener ikke, man bliver lykkelig af penge. De giver mulighed for at få nogle gode oplevelser, men jeg kan stadig være deprimeret over, at jeg ikke har nogen kæreste, siger Poul Hjortbøl og peger på, at han heller ikke bliver hverken mere eller mindre lykkelig af at drikke en dyr frem for en billig vin.

Ligeledes peger han på, at pengene ikke gjorde nogen forskel, da han i marts sidste år fik en blodprop i hjernen under en rejse til Cuba.

- Da jeg blev syg, lå jeg på et sygehus i Cuba uden kontakt til omverdenen, og da hjalp pengene intet i den situation, siger han om oplevelsen med sygdommen, som han siden er kommet sig helt over.

Især én ting, han gerne ville prøve igen

Når det er sagt, anbefaler han stadig alle at vinde i lotto.

- Det giver en vis ro at vide, at hvis jeg skal have lavet en rodbehandling, så skal jeg ikke bekymre mig om, at der røg næste måneds budget.

Når han tænker tilbage på tiden efter milliongevinsten, er der især én ting, han gerne ville opleve igen.

- Det, jeg helst ville opleve igen i forbindelse med gevinsten, er at fortælle mine drenge det. Oplevelsen og følelsen var ubeskrivelig. Det lyder mærkeligt, men det var faktisk svært at sige det til dem, fordi det også vendte op og ned på deres liv.