Sponsoreret

Danskerne elsker at låne penge – men de smarte samler lånene ét sted

Bank Norwegian logo
Betalt partnerskab med Bank Norwegian

Jo flere lån du har, jo mere uoverskuelig bliver din økonomi. Derfor er det en god idé at samle dine lån ét sted.

Om samarbejdet

Denne artikel er en del af en artikelserie, som præsenteres i samarbejde med Bank Norwegian.

Det har aldrig været nemmere at låne penge i Danmark. Hver anden unge dansker har i dag et lån, og det tal stiger kun med alderen, viser tal fra Finans Danmark.

Vi danskere låner penge til alt fra en ny bil og til et øget forbrug. Flere vælger endda den hurtige løsning, og går uden om banken og ansøger om dyre små lån uden at tænke på hvilke omkostninger, dette kan være forbundet med.

Ifølge Digitale Långivere, som er en brancheforening for udbydere af kviklån, er vi danskere tilmed ualmindeligt begejstrede for denne type lån.

Hvorfor bør jeg samle mine lån og kreditter hos Bank Norwegian?

 • Der er intet etableringsgebyr t.o.m. 31.08.2019.
 • Hjælpsom dansk kundeservice, som svarer på dine spørgsmål.
 • Via bankens app er det nemt at følge med på lånet. Du kan f.eks. se din faktura, indbetalinger samt nedbetalingsplanen for lånet.
 • Du kan indfri lånet, når du ønsker det, uden yderligere omkostninger.

På blot få år er antallet af kviklån fordoblet, og i 2018 blev der udstedt hele 357.000 kviklån i Danmark. Renten på kviklån – det vil sige den pris, du betaler for at låne penge – er ofte utrolig høj, mens eksempelvis et boliglån i banken gerne går for under tre procent.

Ny overskuelighed

Så selvom de kvikke lån er lette at tage, da de kun kræver et par klik online eller et ”ja tak” til en venlig stemme i telefonen, bliver det en dyr løsning for dig i længden. Jo flere lån og kreditter du har, jo større risiko er der, for at du mister overblikket over din økonomi.

Økonomiske eksperter såsom finanshjemmesiden Mybanker peger derfor på, at det kan være en god idé at samle sin klatgæld ét sted i stedet for at have flere kreditorer.

Når du har mange lån, kan det nemlig være svært at overskue, hvilke renter og gebyrer du betaler. Samler du derimod lånene et enkelt sted, vil overskueligheden være større og mange penge sparet.

Ét stort lån

Det kan selvfølgelig lyde mærkeligt, at du bør optage et nyt lån, for at samle alle de andre, men det er faktisk ofte gavnligt.

Bank Norwegian – en nordisk bank i vækst

Bank Norwegian blev etableret i Norge tilbage i 2007. Siden er det gået stærkt, og banken har i dag 1,6 millioner kunder fordelt på bankens fire markeder: Danmark, Norge, Sverige og Finland. Bank Norwegian kom ind på det danske marked i 2015.

Bank Norwegian er en internetbank, og har specialiseret sig i udvalgte produkter til konkurrencemæssige priser: lån, kreditkort, opsparingskonto og forsikringer. Læs mere om produkterne her.

Hvis du samler dine dyre SMS-lån, kassekreditten fra din daglige bank, telefonen, du har købt på afbetaling, og andre lån, vil du ofte få en lavere rente, end den du betaler i dag. Du vil tilmed også spare udgifterne til de gebyrer, du hver måned også skal betale. Med et samlelån vil du ganske enkelt komme til at sidde billigere i det.

Du sparer altså penge alene ved at samle lånene, og det betyder samtidig, at du kan nedbringe din gæld hurtigere eller starte en opsparingskonto.

Færre gebyrer

Det kan måske lyde besværligt at samle klatgælden fra de forskellige kreditorer, men i dag er hjælpemulighederne mange. Det kan derfor klart betale sig i længden, da alene gebyrerne fra hver enkelt regning udgør et stort beløb. Samler du dine lån og kreditter i ét lån, forsvinder de fleste af disse gebyrer.

Det eneste, det kræver, når du skal have et samlelån, er en bank, der tilbyder disse lån. Det kan være, din bank kan hjælpe dig, men ellers findes der efterhånden andre seriøse spillere på markedet, som har speciale i netop samlelån.

På den måde kan du nemt og enkelt spare mange penge i renter og gebyrer fremover og dermed få flere penge mellem hænderne.

Disse lånetyper skal du kende

 1. Boliglån

  Er en form for pant i den ejendom, du investerer i. Lånet optages som regel i enten et realkreditinstitut, i pantebreve eller som et banklån. I dag er der gode muligheder for at sammenligne lånetyper online, så du ikke skal til møde i flere forskellige banker. Hjemmesider som Samlino og Mybanker er eksperter på området.

 2. Billån

  Lånet kan optages i både pengeinstitutter og finansieringsselskaber, men det afgørende er, at du holder øje med den såkaldte ”ÅOP” – årlige omkostninger i procent. Lånet med den laveste ÅOP vil nemlig være det billigste lån, du kan få.

 3. Forbrugslån

  Behovet for et forbrugslån kan opstå i mange forskellige situationer, hvor man ikke har nok penge på kontoen indtil næste lønningsdag. Et forbrugslån kan også være aktuelt, hvis man står midt i en skilsmisse eller blot ønsker nyt tag på huset, og ens bank ikke vil øge ens boliglån.

 4. Kviklån

  Kviklån har som regel en løbetid på én til tre måneder. Det er ofte et mindre beløb, man låner. Det hurtige lån er kendetegnet ved at have høje månedlige renter, og dermed er kviklån den lånetype, der som oftest har de dyreste låneomkostninger.

   

 5. Afbetaling

  Hvis du køber et TV eller en vaskemaskine på afbetaling og ikke ønsker at betale hele beløbet med det samme, vil du ofte kunne vælge at købe varen på afbetaling. Når du vælger afbetaling, låner du dermed penge, og betaler et fast beløb pr. måned til forretningen, indtil varen er afbetalt. Renten er typisk høj, når du køber varer på afbetaling.

 6. Kassekredit

  Kassekredit

  Der er nok mange, som ikke tænker over det, men en kassekredit er også et lån. Når du bruger af din kassekredit, er det som et bevilget overtræk. Imidlertid betaler du høje renter på dette ”overtræk”, og det kan være svært at have overblik over kassekreditten, da renterne, du betaler, ofte bliver lagt oveni dit eksisterende ”overtræk”.

 7. Kreditkort

  Et kreditkort vil typisk være et visakort eller et mastercard, som er udstedt af en bank. Fælles for begge korttyper er, at du ved at betale med kortet, betaler med kreditten, som er på det. Et debitkort er det modsatte af et kreditkort, og her betaler du med de penge, som er tilgængelige på din egen konto. Køb med kreditkort har en rentefri periode, og du betaler altså ikke renter af kreditten du anvender, hvis du sørger for at tilbagebetale hele den anvendte kredit inden forfald.