Coronavirus

48-årig provokeret: Nægter at købe ind de næste 14 dage

Stine Louise Dahlfelt opfordrer andre danskere til at følge sit eksempel.

Tomme hylder, horder af mennesker og lange køer ude foran supermarkederne.

Det er de billeder, mange danskere er blevet mødt med de seneste par dage – heriblandt Stine Louise Dahlfelts.

For hende har billederne været så provokerende, at hun har besluttet sig for at gå i den helt anden grøft.

De næste 14 dage vil hun ikke købe én eneste vare.

- Det burde kunne lade sig gøre at leve af det, vi har, og heller ikke komme ud og blive smittet, men få tømt ud i skuffer og skabe, siger hun i ’Go’ aften LIVE’.

Rystet over hamstring

Stine Louise Dahlfelts søn kom tilbage fra en en indkøbstur i Rema 1000 dybt rystet over det syn, der havde mødt ham.

Sønnens voldsomme oplevelse var udslagsgivende for, at hun besluttede at gøre sit til at modvirke den hamstring-kultur, hun oplevede.

Derfor har hun nu oprettet Facebookgruppen ’No shopping challenge’, hvor hun appellerer til, at andre danskere følger hendes eksempel.

- Jeg blev ked af, at folk reagerede sådan, for jeg tror gerne, at vi vil stå sammen alle sammen. Jeg tror gerne, at vi vil hjælpe hinanden, siger hun.

Stine Louise Dahlfelts håb er, at det vil begrænse hamstringen. Og den idé har mange andre danskere købt ind på.

Facebookgruppen har på få dage fået flere hundrede medlemmer, der alle deler Stine Louise Dahlfelts overbevisning. Her motiverer de hinanden til ikke at handle og deler inspiration til gode reste-retter.

Stine Louise Dahlfelt er overvældet over al den opbakning, som hun er blevet mødt med, og mener, at vi allesammen har et medansvar for ikke at piske en panisk stemning op.

- Jeg tror ikke, vi har lyst til at købe det sidste mel, men vi bliver grebet af en stemning. Hvis vi kan holde hinanden fast i, at der altså godt kan laves rigtig mange sjove retter med alt det, man har derhjemme, så skal det nok gå, mener Stine Louise Dahlfelt.

Der er mad nok til alle

Stine Louise Dahlfelt er ikke den eneste, der maner til besindighed.

Torsdag opfordrede regeringen danskerne til ikke at hamstre, og flere butikskæder forsikrede, at der er mad og varer nok til alle, så længe vi følger vores vante handlemønstre.

- Et af de steder, hvor vi ikke behøver at gøre noget anderledes, er lige præcis, hvordan vi handler. Der er ikke problemer med vores fødevareforsyninger. Der er rigeligt, lød det torsdag fra fødevareminister Mogens Jensen (S).

Og at hamstre det har Stine Louise Dahlfelt i hvert fald ikke tænkt sig at gøre.

Hun har i stedet gravet dybt i fryseren og køkkenskabene, og de næste 14 dage kommer menuen blandt andet til at bestå af knækbrød med dåsetun, surdejsbrød, bønner og is.

Se hele indslaget med Stine Louise Dahlfelt på TV 2 PLAY